Sebastiaan Bleekemolen heeft tijdens de paasraces beide races in de nieuwe Clio Challenge op zijn naam weten te schrijven. Zonder meer een fantastische eerste race, dat mag gezegd worden van de première van de Clio Cup Benelux op Circuit Park Zandvoort. Onder een stralende zon won Sebastiaan Bleekemolen voor Jan Muys en Niels Langeveld. De zeges in de Clio Challenge en Junior Trophy waren voor Wilbert Van den Burg en Marcel Dekker, die overigens knap vierde algemeen werd. Maandag om 14u05 volgt deel twee van deze eerste meeting van het seizoen.

Nog voor de start diende Peter Schreurs als enige deelnemer de wedstrijd vroegtijdig te staken, de overige 18 gestarte Renault Clio Cup en Challenge zagen de finishvlag 30 minuten later. Het grootste slachtoffer bij de start was zonder meer Robert van den Berg, die moeilijk weg raakte, maar vervolgens een schitterende inhaalrace inzette en de Harders Plaza Clio nog op de negende plek parkeerde.

Vooraan werden de fans getrakteerd op een prachtig gevecht tussen een viertal, onder aanvoering van Niels Langeveld, met achter hem Sebastiaan Bleekemolen, Marcel Dekker en Jan Muys.
“Ik startte wat moeilijk en verloor mijn polepositie”, vertelde Bleekemolen na de race. Het gevecht verliep vervolgens zeer sportief, maar razend spannend en in ronde 4 ging poleman Bleekemolen voorbij aan Langeveld om een kleine voorsprong te behouden tot aan de finish. “Geweldig toch om zo het seizoen te starten!”

Achter het kwartet kregen we nog een stevig robbertje tussen een vijftal, onder aanvoering van een zeer sterk debuterende Belg Loris Hezemans. De Brusselaar verdedigde zijn vijfde plek tot op de meet, gevolgd door Melvin De Groot, Max Braams en Michael Bleekemolen. Achter van den Berg sloot Alain Mossinkoff de top 10 af. Jelle Beelen en Niels Kools, die laatse kende veel problemen tijdens de vrije trainingen, finishten als 11de en 12de.

Bleekemolen kon een kloofje van een seconde uitbouwen, maar achter hem bleef de strijd voor de ereplaatsen bijzonder hevig. “Ik worstelde met de wagen, wat een zware inspanning”, deed Niels Langeveld zijn verhaal. “In de eindfase kon Jan Muys nog aan me voorbij en ik redde net mijn derde plek.” Hij deed dat voor beste Junior Marcel Dekker. “Wat een leuke race, van mij mag er best meer van dat volgen”, vertelde Dekker. Loris Hezemans en Max Braams werden tweede en derde in de Junior Trophy.


In de Clio Challenge kregen we ook een zeer mooie race, met als winnaar Wilbert Van den Burg. “Dit was goed, de eerste van het seizoen is binnen.” Maurits Werkhoven en Benjamin van den Berg tikten als tweede en derde in de Clio Challenge aan. Marcel van de Maat, Martijn Kool en Stan Van Oord mochten de rest van de top 6 vervolledigen.

De Clio Cup Benelux kon zich geen betere start dromen, met zeer intense wedstrijden op alle niveaus, mooie gevechten en telkenmale zowat iedereen aan de finish. De zege bij de Challenge deelnemers was voor Marcel Van de Maat, terwijl Marcel Dekker op overtuigende manier de beste junior was. Afspraak nu op 31 mei en 1 juni voor de eerste afspraak op Belgische bodem, in Spa-Francorchamps tijdens de zeer druk bezochte World Series by Renault.  

De racefeiten van deze spannende tweede afspraak opsommen zou niet op één A4’tje kunnen, maar het gevecht om de zege tussen Sébastiaan Bleekemolen, Marcel Dekker, Melvin De Groot, Jan Muys, Max Braams en Robert van den Berg was om duimen en vingers bij af te lekken. Jammer genoeg miste poleman Niels Langeveld zijn start: “ik viel stil en verloor hele wat tijd…” Wat de jonge Nederlander vervolgens liet zien, was echter indrukwekkend. Niels Langeveld reed van achteraan het veld weer naar de vijfde plek op amper 2.5 seconde van de winnaar, Bleekemolen.

“Ik miste ook wat mijn start omdat ik achter Niels kwam vast te zitten, maar daarna liep de wagen enorm goed. Ik heb van het weekend genoten en kijk nu al naar Spa uit”, deed Bleekemolen zijn verhaal.  

Vooraan gaven de heren elkaar geen haarbreed toe, met inhaalmanoeuvres, strijd en uiteindelijk na 16 ronden een zegegebaar voor Bleekemolen, al hield hij op meet amper 0,196 en 0,375 seconde over op Marcel Dekker, ook beste Junior, en Melvin De Groot, ook in een wagen van het Team Bleekemolen. Jan Muys, Niels Langeveld, Max Braams en Michael Bleekemolen maakten de top 7 vol, ook binnen de acht seconden van de winnaar. Of hoe spannend racen kan zijn! Max Braams zou overigens de Fair Play prijs krijgen, waarmee hij meteen een set Dunlop banden mag gaan oppikken.

In de Challenge klasse, voor de Clio 3 zagen we een zege voor Marcel Van de Maat. Naast hem op het podium stond een dolgelukkige Martijn Kool. Kool vroeg zijn vriendin… op de wagen ten huwelijk en stapt in het Clio bootje op 16 mei. Derde finishte Benjamin van den Berg.

Tekst: PR

9921435
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2339
2927
8493
9885139
76834
147943
9921435

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven