In Spa zijn de tienduizenden toeschouwers van de World Series by Renault getrakteerd op twee prachtige wedstrijden van de Clio Cup Benelux en de Clio Cup Central Europe. Merkencompetities zijn een geweldig plezier voor fans en rijders, dat staat na dit weekend eens te meer vast. Winnaar op zaterdag werd de Nederlander Melvin De Groot, voor de verrassing van het weekend, de Belg Régis Gosselin. De nummer één van het talentenstuurwiel van Renault België Luxemburg toonde dat die zege eerder deze maand niet onverdiend was. Niels Langeveld deed met een derde plek een goede zaak in het kampioenschap, terwijl Wilbert Van Den Burg in de Clio Challenge zegevierde.

De start, met Max Braams op pole in de Benelux-competitie, was even riskant met een stilstaande Sebastiaan Bleekemolen, maar het verliep goed… tot de Combes waar onder meer nieuwkomer René Steenmetz het slachtoffer van werd, net als Niels Kools en Robert Van Den Berg, die later nog tot plek 11 zou opklimmen. Vooraan verschalkte Melvin De Groot de rijders voor hem en hij reed na de safety car naar de zege. Achter volgde een prachtig gevecht tussen de Zwitser Pascal Eberle, Max Braams en Regis Gosselin, waarbij de laatste zijn onervarenheid compenseerde met heel veel lef en zeker een dosis talent. In de eindfase kwamen ook Niels Langeveld en Sebastiaan Bleekemolen, na een schitterende comeback, nog aansluiten. Braams en Bleekemolen raakten elkaar en Langeveld was de gelukkige derde. Melvin De Groot “Wat een mooie race, ik ben echt gelukkig en doe een mooie zaak in het kampioenschap!”

Achter het podium volgden Max Braams, vader en zoon Bleekemolen, Loris Hezemans, Jelle Beelen, Marcel Dekker en Jan Muys, deze ochtend samen met Loris Hezemans nog het slachtoffer van een stevig ongeval. In de Clio Challenge won Wilbert Van Den Burg, autoritair van op de pole, met achter hem Peter Schreurs en de Belg Filip Uyttendaele. Jammer genoeg diende Stan Van Oord ons vroegtijdig te verlaten omwille van familiale redenen, wij wensen hem veel sterkte.

De tweede wedstrijd van de Clio Cup Benelux en de Clio Cup Central Europe kwam op naam te staan van Max Braams amper enkele meters op de leider in het kampioenschap, Sebastiaan Bleekemolen. Braams was meteen ook beste junior terwijl Régis Gosselin een mooie derde plaats pakte waarmee de 21-jarige Belgische belofte meteen zijn potentieel bevestigde. Wilbert Van Den Burg reed naar een tweede zege in de Clio Challenge en pakte dit weekend alles wat er te pakken viel.

De start, met Max Braams op pole, maakte weer slachtoffers, na een wat overmoedig manoeuvre van een Duitse deelnemer. Michael Bleekemolen en vooral de winnaar van gisteren, Melvin de Groot, waren de voornaamste slachtoffers. Vooraan spurtten Braams, Bleekemolen, Gosselin, Van den Berg, Langeveld en al de rest weg. Hoewel het even leek alsof Braams de fakkel aan Bleekemolen moest doorgeven, kon de jonge Nederlander zijn plek vooraan heroveren en met minder dan een seconde voorsprong zijn eerste zege vieren. Achter het duo, moest Gosselin alles uit de kast halen om routinier Robert Van den Berg achter zich te houden, doch het lukte. Stephane Polderman werd vijfde, terwijl Niels Langeveld met een moeilijk te besturen Clio zijn zesde plek kon veilig stellen, met de daarbij horende punten. Marcel Dekker, Rene Steenmetz, Jan Muys en Loris Hezemans maakten de top 10 vol.

Max Braams: “Prachtige zege, ik ben echt heel blij na de mooie wedstrijd van gisteren al. Ik hoop op de Nürburgring op mijn elan door te gaan. Ik ben ook heel blij met dit zeer geslaagde kampioenschap.” Regis Gosselin: “Wat kan ik nog over dit weekend zeggen? Dit is een droom die blijft duren en ik geeft nu al afspraak in Duitsland voor de volgende races van de Clio Cup Benelux.”   

In de Clio Challenge was het opnieuw de ijzersterke Wilbert Van den Burg die zijn wetten oplegde aan Peter Schreurs en Marcel Van de Maat. Van den Burg behaalde alle pole-posities, snelste ronden en zeges: een maximale score dus! Filip Uyttendaele werd als beste Belg 5de.

PR

9921442
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2346
2927
8500
9885139
76841
147943
9921442

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven