Team Bleekemolen heeft de derde ronde van Clio Cup Benelux op de Duitse Nürburgring volledig naar zijn hand gezet. Sebastiaan Bleekemolen schreef op zaterdag de eerste wedstrijd op zijn naam terwijl zijn teamgenoot Melvin de Groot beslag legde op plaats drie. In de tweede wedstrijd was de overmacht van de Team Bleekemolen-rijders nog indrukwekkender. Na een fraaie strijd ging de overwinning nu naar De Groot, op slechts een fractie van een seconde gevolgd door Bleekemolen die daarmee zijn leidende positie in het tussenklassement verder versterkte. “Zowel voor het team als voor mijn eigen kansen in het kampioenschap is dit natuurlijk een geweldig resultaat”, aldus een meer dan tevreden Sebastiaan Bleekemolen.

De derde ronde van de Clio Cup Benelux werd verreden op de Nürburgring en net als bij de vorige wedstrijden op Spa-Francorchamps was de spectaculaire merkencup ook nu weer opgenomen in het raamprogramma van de drukbezochte World Series by Renault. De kwalificatie verliep voor de rijders van Team Bleekemolen uitstekend, want voor de eerste race eisten Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot zelfs de eerste twee startplaatsen voor zich op. Ook voor de startopstelling van race twee pakte Sebastiaan Bleekemolen de snelste tijd terwijl hier zijn teamgenoot op plaats vijf eindigde. Michael Bleekemolen trainde zich naar een twaalfde en achtste startplaats.

Prachtig gevecht
De eerste wedstrijd leverde een schitterend gevecht op tussen drievoudig Clio-kampioen Bleekemolen en De Groot. Na een uitstekende start leidde De Groot de dans, maar tegen het eind van de race kwam Bleekemolen steeds dichterbij om zijn teamgenoot in de voorlaatste ronde met een spectaculaire inhaalactie te passeren. Na zijn twee zeges op Circuit Park Zandvoort stuurde Bleekemolen daarmee alweer voor de derde keer dit seizoen de HSU Payroll Services Clio als winnaar over de streep. De Groot moest in de laatste ronde nog een positie prijsgeven, maar eindigde met zijn derde plaats toch weer op het podium. “Het was niet makkelijk. Wat een mooi gevecht met Melvin. Het was zo nu en dan erg spectaculair waarbij Melvin zelfs een keer helemaal op twee wielen ging. Ik heb zelfs een afdruk van zijn dak in mijn zijkant staan en onze spiegels zijn we ook kwijt. Maar het bleef wel fair en leuk”, keek Sebastiaan Bleekemolen op zijn alles behalve makkelijke race terug. Zijn vader en teamgenoot Michael Bleekemolen wist in de race de nodige plaatsen goed te maken en passeerde als achtste de finish.

Team Bleekemolen één-twee
Door de zogenaamde reversed grid moest Sebastiaan Bleekemolen ondanks zijn snelste kwalificatietijd in race twee vanaf startplaats drie vertrekken en mocht De Groot de poleposition innemen. In de eerste ronde wist Bleekemolen meteen al op te rukken naar plaats twee, maar moest in de daaropvolgende ronden het ontstane gaatje naar leider De Groot eerst dichten. Opnieuw ontspon zich tussen de teamgenoten een gevecht om tienden van seconden waarbij de onderlinge verschillen minimaal bleven. De Groot hield echter stand en pakte de zege, op een fractie van een seconde gevolgd door Sebastiaan Bleekemolen die daarmee de Team Bleekemolen één-twee compleet maakte. “In de eerste race was de auto net iets sneller waardoor ik Melvin kon passeren, dat kleine beetje om een aanval te proberen kwam ik nu tekort. Daarbij wilde ik gezien de stand in het kampioenschap ook weer geen al te grote risico’s nemen”, keek Bleekemolen toch met een goed gevoel op de wedstrijd terug. Uiteraard was ook De Groot zeer blij met zijn tweede zege van dit seizoen. “Ik kon alle pogingen van Sebastiaan afhouden en ben ontzettend blij. Ik blijf in de running voor het kampioenschap.” Minder geluk had Michael Bleekemolen die met een slecht lopende motor te kampen kreeg en voortijdig de pits moest opzoeken. Na zes races voert Sebastiaan Bleekemolen de tussenstand in het kampioenschap aan, gevolg door zijn teamgenoot De Groot terwijl Max Braams de derde positie bezet.

Palanga 1000km
De volgende ronde van de Clio Cup Benelux wordt verreden in het weekend van 2 en 3 augustus op het TT Circuit Assen. Voor die tijd komt Sebastiaan Bleekemolen echter nog in actie bij een wel heel bijzonder evenement, de Palanga 1000km, een wedstrijd in Litouwen die voor het overgrote deel over de (tijdelijk afgesloten) openbare weg wordt verreden. “Het is het grootste autosportevenement van de regio en als team doen we de service van de vorig jaar winnende equipe. Ze hebben mij gevraagd om ook mee te doen en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Die kans krijg je niet zo vaak”, aldus Bleekemolen, die nu al uitkijkt naar het avontuur dat hem komende week te wachten staat.

PR

9921555
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2459
2927
8613
9885139
76954
147943
9921555

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven