Tijdens de vierde ronde van de Clio Cup Benelux op alweer een ander circuit heeft Marcel Dekker voor 82.000 uitzinnige autosportfans een fraaie derde podiumplaats gescoord. De traditionele Gamma Racing Day op TT Circuit Assen leverde spannende strijd op in beide Clio-races, waarin de teamgenoten Marcel Dekker en Jan Muys niet voor elkaar onderdeden. In de eerste race passeerde Dekker de finish een fractie eerder dan zijn teamgenoot met een derde plaats als mooi resultaat, in de tweede race was Muys iets sneller met een vijfde positie. “We hebben genoten, het was prachtig om voor volle tribunes te strijden”, zei Marcel Dekker tevreden.

De Clio Cup Benelux-coureurs begonnen zaterdag op alweer een ander circuit aan de kwalificatie. Na Circuit Park Zandvoort, Spa-Francorchamps en de Nürburgring was dit keer TT Circuit Assen het strijdtoneel.

Het was de Dekker Racing-coureurs op de Nürburgring niet helemaal gelukt de afstelling van de Clio optimaal te krijgen, waardoor echt goede resultaten daar uitbleven. Voor de races op Assen waren beide rijders echter optimistisch gestemd. “Ik heb hier altijd erg sterke races gereden en we hebben de auto ook steeds goed kunnen afstellen, dus ik hoop dat het ook dit weekend lukt”, was Marcel Dekker positief. Voor Jan Muys was het pas zijn tweede optreden op Assen, maar ook hij was hoopvol gestemd over zijn kansen op een goede race.

Marcel Dekker noteerde in de kwalificatie de vierde tijd voor de eerste race. Zijn op één na snelste ronde, die de startpositie in race twee bepaalt, viel met een zevende tijd helaas wat tegen omdat een slangetje voor de brandstoftoevoer was losgesprongen. Jan Muys reed een erg constante kwalificatie, hij mocht race 1 als vijfde en race 2 zelfs als vierde van start.

De eerste race op zondag stond geprogrammeerd op het heetst van de dag, om 13.10 uur. Vanaf de vierder startplek kon Marcel Dekker in de beginfase niet aanklampen bij de kopgroep, die sneller was. Wel ontstond een spannend gevecht met teamgenoot Jan Muys, waarbij de twee elkaar niet ontzagen en op het scherpst van de snede gevochten werd om de vierde positie. In de tweede helft van de race kon Dekker echter toch naar de kopgroep toe rijden, in enkele ronden dichtte hij een gat van vier seconden en omdat Melvin de Groot uitviel reed de groene Clio van Dekker inmiddels op de derde positie. Vlak voor het einde zat Dekker op de bumper van Sebastiaan Bleekemolen, maar inhalen lukte helaas niet meer. Een derde podiumplek stemde echter tot tevredenheid. “Het is echt schitterend om voor volle tribunes te racen, je voelt de extra spanning die dat met zich meebrengt en om dan de trap naar het podium te mogen beklimmen is een prachtige beloning”, lachte Marcel Dekker. Jan Muys had geknokt voor wat hij waard was, maar hij slaagde er niet in zijn teamgenoot te passeren. “Het was erg heet in de auto en het werd daardoor een echte slijtageslag. Ik was echt op na de race, mijn banden hielden het dit keer langer vol dan ik”, lichtte Muys zijn zware race toe.

De tweede Clio-race was de laatste race van de dag en begon om 18.10 uur, gelukkig nog steeds voor een groot publiek. Jan Muys ging deze race als vierde van start en had een prima start, maar verloor toch een positie in de eerste ronde. “Achterop het circuit kwam ik even met twee banden naast de baan op het kunstgras, daar profiteerde Ronald Morien van. IK was de rest van de race sneller, maar Ronald is zo ervaren en gewiekst dat je hem niet zomaar kunt passeren, hij hield de deur goed dicht.”

Marcel Dekker begon dit keer als zevende en hoopte snel naar voren te rijden, maar dat viel niet mee. “Ik zat achter Niels Kool en het lukte mij maar niet om hem te passeren, hij was zo snel.” Uiteindelijk lukte het Dekker toch en wist hij aan te sluiten achter Muys, die op zijn beurt op de bumper van Ronald Morien zat. Dit drietal maakte er een schitterend gevecht van, dat dan ook door de tv-camera’s goed gevolgd werd omdat het spannender was dan de strijd aan kop. Dekker plaatste de ene aanval na de andere, ging dwars en raakte diverse keren van de baan, maar hij kon zijn teamgenoot niet voorbij. “Ik ging op een gegeven moment zo dwars, dat het grind mijn zijraam doorboorde”, zei Dekker opgetogen over zijn mooie strijd.

Het lukte de beide Dekker Racing-coureurs niet om Morien te verschalken en zo werd Jan Muys vijfde en Marcel Dekker zesde.

De volgende wedstrijd in de Clio Cup Benelux vindt weer plaats buiten de Nederlandse grenzen. Van 28 tot en met 30 augustus is het Belgische circuit van Zolder het strijdtoneel in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder.

Tekst: PR

9934958
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2377
2708
22016
9885139
90357
147943
9934958

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven