De Clio Cup Benelux, de meest succesvolle merkencup van de Benelux, was op Limburgse grond aan zijn vijfde meeting van het seizoen toe. Régis Gosselin, rijder van het FTeam by Verschuur, trok naar Zolder met duidelijke ambities: "Weer op het podium eindigen". Na de wedstrijden in Duitsland en Assen, waar Gosselin heel wat progressie maakte, wilde de jonge Belg en winnaar van het Renault stuurwiel, zijn super debuut van Spa bevestigen. En.... het lukte. Gosselin werd vierde en derde, pakte dus zijn podium, en was tweemaal beste junior.

Voor Zolder was het de eerste afspraak met de nieuwe Clio Cup Benelux en Régis kwam zich een week vooraf al voorbereiden met een stevige testdag. "Ik heb dan al veel kunnen leren, want vergeet niet dat ik voor dit seizoen amper in een racewagen zat. Zolder kende ik beter dan Assen en de Nürburgring, maar toch, mijn tegenstanders zijn veel meer ervaren dan ik. Een testdag met het team was dus zeker welgekomen."

Tijdens de vrije trainingen op donderdag zat Régis mooi in de top 10, maar dat was niet voldoende. "Ik zat op goed anderhalve seconde van de snelste van het veld, tijdens de eerste vrije sessie, later op minder dan een seconde tijdens de tweede sessie. We hebben alle zeilen bijgezet, de data grondig bestudeerd en we trokken dan naar de kwalificatie. Daarin hadden we minder dan een halve seconde van de pole van Sebastiaan Bleekemolen, dus echt een stevige progressie. Verschuur en FTeam hebben echt prachtig werk geleverd."

Tijdens de eerste race zag het er tot op enkele honderden meter van de finish naar uit dat Régis meteen op het podium zou eindigen. "Ik verslikte me jammer genoeg in de laatste bocht en Robert van den Berg kwam nog over me.... jammer, maar goed, de vierde plaats en de winst bij de Juniors waren op zich een goed resultaat. Ik stond meteen op het podium en dat deed goed. De motivatie om beter te doen in de race vlak voor de start van de 24Hours of Zolder was enorm."

De tweede race was schitterend. Régis vocht een hele race lang met Sebastiaan Bleemelolen en Robert van den Berg voor de podiumplaatsen achter de latere winnaar Niels Langeveld. "Ik reed werkelijk tussen de beide ex-kampioenen over de mee en die derde plaats was bijzonder hard bevochten. Ik pak hier heel wat punten, schuif op in het kampioenschap en ben echt klaar voor de volgende afspraak op Spa, op 3, 4 en 5 oktober.

9935104
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2523
2708
22162
9885139
90503
147943
9935104

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven