Stan van Oord is ook op het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps naar het podium geracet. Na Assen en Zolder is Spa het derde evenement op rij dat Van Oord in de prijzen valt. “De eerste race regende het en daarmee heb ik nog weinig ervaring, ik reed een vrij eenzame race. De tweede race regende het nog harder, maar dat ging erg goed en ik had prachtige gevechten met een mooie derde podiumplek als resultaat.”

Stan van Oord had nog nooit op het circuit van Spa-Francorchamps geracet. Eerder dit seizoen had hij wel de vrije training op het beroemde circuit in de Belgische Ardennen meegemaakt, maar moest hij vanwege privéomstandigheden de races missen. Dit keer stonden er twee vrije trainingen op het programma en dat kon de jonge coureur goed gebruiken om ervaring op te doen op de 7,3 km lange piste die voor veel coureurs het favoriete  circuit is.

Met een tweede tijd in de eerste en een derde tijd in de tweede vrije sessie liet Van Oord zien dat hij dit seizoen een mooie progressie meemaakt en de snelheid van zijn Clio 3 steeds beter aanvoelt. In de kwalificatie reed de inwoner van Woudrichem de vierde tijd en dat viel hem toch enigszins tegen na de eerder geboekte resultaten.

Bij de start van de eerste race regende het en omdat hij nog niet eerder in de regen geracet had was Van Oord wat zenuwachtig. Toen het startlicht uit ging sloeg zijn motor af en hoewel hij zijn Clio al snel weer aan de praat had begon hij zijn race als laatste. In de paar eerste ronden wist hij enkele concurrenten te verschalken, maar na enkele doorkomsten reed hij een eenzame race. Te ver van zijn achtervolgers om in de problemen te komen en te ver achter zijn voorgangers om aan te kunnen vallen kwam Van Oord zijn eerste race op Spa als vijfde in zijn klasse over de finish.

De tweede race regende het zelfs nog harder dan tijdens de eerste wedstrijd. Gesterkt door het feit dat hij ook op een natte baan prima met zijn Clio overweg kan reed Van Oord een ijzersterke race, waarbij hij zelfs de strijd aanging met de ervaren Peter Schreurs, die hij ook wist te passeren. Hij werd daarbij echter door de oranje Clio van Schreurs aangetikt en verloor de gewonnen plek weer. Enkele ronden later volgde een gevecht met Martijn Kool en opnieuw kreeg Van Oord een tik en verloor hij een positie. Kool gaf de gewonnen positie echter netjes terug, maar werd desondanks door de wedstrijdleiding bestraft met een drive-through-penalty. Zo kwam Stan van Oord na tien enerverende ronden op Spa als derde over de finish en scoorde hij opnieuw een mooie podiumplek. “Ik wil mijn team bedanken voor het neerzetten van een perfecte auto. Het was een mooi weekend en ik ben erg blij dat ik weer samen met mijn mentor Niels Langeveld op het podium heb mogen staan.”

De laatste twee Clio-races van dit seizoen worden op 18 en 19 oktober gereden tijdens de traditionele Finaleraces op Circuit Park Zandvoort. “Ik hoop daar weer naar het podium te racen, want op mijn thuiscircuit Zandvoort heb ik dat nog niet meegemaakt.”

9935041
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2460
2708
22099
9885139
90440
147943
9935041

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven