Wilbert van den Burg heeft eens te meer bewezen dat hij een uitstekende regenrijder is. De coureur van het Visual Art Clio Cup Team pakte op het natte circuit van Spa-Francorchamps namelijk twee overwinningen. Die dubbelzege kwam meer dan gelegen, want Van den Burg gaat nu als klassementsleider richting de Formido Finaleraces in Zandvoort.

De Nijkerkse ondernemer kende tot nu toe een seizoen vol hoge pieken en diepe dalen. Hij begon het jaar met de ene na de andere overwinning, tot de boel op Circuit Zolder uiteindelijk letterlijk in de soep liep. Dat kostte hem niet alleen een nieuwe motor, maar vooral zijn voorsprong in de titelstrijd. Daar bleef namelijk slechts één schamel puntje van over. Er was dan ook veel aan gelegen om in de Ardennen volop te scoren.

Dat leek nog een behoorlijke opgave te worden, want de nieuwe motor voor de Renault Clio was nog niet helemaal ingereden. De prestaties bleven in eerste instantie dan ook achter bij de verwachtingen. “Ik nam Eau Rouge volgas, net als Blanchimont, maar de tijden kwamen maar niet”, blikt Van den Burg terug. “Ik reed de derde tijd, maar harder kon ik echt niet. Je kunt het gaspedaal namelijk niet door de bodem trappen. We hebben de data geanalyseerd en kwamen er al snel achter dat de prestaties van de motor ver achterbleven vergeleken met de races van eerder dit jaar. Daar kun je maar een ding aan doen en dat is kilometers maken.”

Van den Burg deed in de aanloop naar de race op zondag dan ook een uitgebreide regendans, want op een natte baan verwachtte hij te kunnen stunten. De Nijkerkse ondernemer is dan niet alleen zelf in zijn element, ook het motorvermogen speelt een minder grote rol. “Ik was dan ook erg blij toen ik zondag wakker werd en regendruppels zag. Ik kon bij de eerste race meteen in de aanval en pakte in de eerste ronde de leiding. Het was een heerlijke race, ik heb echt van begin tot eind genoten en werd met een mooie voorsprong eerste.”

Het team leek de slicks te kunnen monteren voor de middagrace in Spa, tot er een uur voor de wedstrijd weer een flinke bui over het circuit trok. Van den Burg verwachtte het nu lastiger te krijgen, maar profiteerde optimaal van de listige omstandigheden. “Het was absoluut zwaarder dan de eerste wedstrijd, want het zicht was een stuk slechter. Daar kon ik gelukkig optimaal gebruik van maken. Ik kwam met meer snelheid uit Eau Rouge dan Benjamin van den Berg en Peter Scheurs en kon ze direct pakken. Daarna heb ik zo constant mogelijk mijn rondjes gereden, want je voelde de auto alle kanten op glijden.”

De overwinning kwam echter niet meer in gevaar, terwijl de coureur ook nog eens de snelste racerondes op zijn naam zette. “Het voelt ontzettend goed dat alles dit weekend weer op zijn plaats viel. Ik heb nu een voorsprong van dertien punten, een mooie uitgangspositie om de titelstrijd aan te gaan tijdens de Formido Finaleraces in Zandvoort.”

9921459
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2363
2927
8517
9885139
76858
147943
9921459

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven