De Belgen krijgen met de steun van de zeer actieve Belgische autosportfederatie RACB een eigen Belgian Clio Cup. De competitie maakt integraal deel van de succesvolle Clio Cup Benelux uit en omvat de drie meetings op Belgische bodem, te weten de World Series by Renault in Spa, de Zolder Super Prix en het Europese NASCAR weekend, opnieuw op Circuit Zolder. De winnaar van de Belgian Clio Cup zal als prijs zijn licentie voor de TRC 2016 op zak mogen steken en ook nog enkele mooie andere voordelen liggen op haar of hem te wachten.

De Benelux Clio Cup is een perfecte kweekvijver voor jong talent, dat is ondertussen genoegzaam bekend. We herinneren u er graag aan dat Maxime Martin alvorens hij succesvol werd in GT en DTM, onder meer de Franse versie van de competitie met de Renault Clio RS op zak stak. Close racen in pure sprintwedstrijden, zo leren de jonge leeuwen uiteraard het vak. Dat weet ook de RACB en daarom zetten zij, samen met de promotor van de Clio Cup Benelux, MdH, hun schouders onder een gloednieuw initiatief.

Xavier Schène (Directeur RACB Sport): "In 2014 zagen we de succesvolle revival van de Clio Cup Benelux. Onder meer de jonge Régis Gosselin, winnaar van de Renault talentenjacht 2014, zorgde er voor enkele mooie Belgische prestaties en podiumplaatsen. Omdat we er zeker van zijn dat er in ons land nog veel meer talent huist, willen we de jonge Belgische rijders motiveren om het vak te leren in een merkencompetitie. De RACB biedt daarom aan de winnaar van de Belgian Clio Cup de licentie voor de TCR 2016 aan, zoals iedereen ondertussen weet, de nieuwe hoogstaande toerwagencompetitie in de Benelux die volgend seizoen op gang zal worden geschoten."

De spelregels voor de Belgian Clio Cup zijn simpel: ten eerste staat de competitie open voor Belgische licentiehouders. Om in het klassement opgenomen te worden, dient de rijder aan de drie Belgische meetings van de Clio Cup Benelux deel te nemen, hetzij in een Clio 4, hetzij in een Clio 3. De winnaar is uiteraard hij of zij die na de drie meetings het meeste punten totaliseert.

Joost Custers (Seriesmanager Clio Cup Benelux en Belgian Clio Cup): "We willen meer jong en snel Belgisch bloed op het asfalt zien. Uiteraard beseffen we ook dat het voor jonge rijders niet altijd makkelijk is om de nodige budgeten te vergaren en dus willen we hen steunen. Vandaar ons initiatief. We voorzien een aangepaste entry fee, er is de prijs van de RACB en ook wij zullen de winnaar belonen. Voor meer info kunnen de rijders altijd bij ons terecht."

Afspraak dus op 30 en 31 mei in Spa-Francorchamps voor de eerste afspraak van de Belgian Clio Cup. Onder meer Stephan Polderman, Filip Uyttendaele en Tony Verhulst hebben hun aanwezigheid al bevestigd. De andere manches zijn de Zolder Super Prix op 20 en 21 juni en de Zolder European NASCAR, als finale op 3 en 4 oktober.

9935100
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2519
2708
22158
9885139
90499
147943
9935100

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven