Dennis de Borst heeft zich knap staande weten te houden tijdens de ‘Masters of Formula 3’ op het spekgladde circuit van Zolder. Nadat de inwoner uit Krommenie zich als 21e had gekwalificeerd wist hij zich in de eerste race van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup op te werken naar een keurige veertiende plaats. In de tweede heat had de ondernemer echter teveel hinder van te korte tractie op de voorwielen, waardoor hij niet aanvallender kon rijden. Hij eindigde de race uiteindelijk als 17e. Na tien verreden races bezet de 33-jarige rijder momenteel de 21e positie in het kampioenschap met 4 punten.

Doordat De Borst genoot van een welverdiende vakantie, moest hij de testsessies van vorige week donderdag op het circuit van Zolder aan zich voorbij laten gaan. Met een achterstand op zijn collega’s moest de rijder met startnummer 35 afgelopen vrijdag dus direct vol aan de bak om een goede tijd neer te zetten in de kwalificatiesessie. In het begin van de twintig minuten durende kwalificatie moest De Borst nog wennen aan de omstandigheden en zocht hij met zijn Renault Clio de rem- en schakelpunten van het circuit op. Naarmate hij de 4,011 meter lange baan steeds beter onder de knie kreeg, gingen zijn rondetijden omlaag. De Borst wist zich op te werken naar een keurige viertiende positie, totdat Wilco Becker in de grindbak belandde, waardoor er dubbel geel werd uitgehangen. Om niet het risico te lopen dat de snelste tijd tijdens een gele vlagsituatie zou worden afgenomen, paste De Borst zijn snelheid aan. Hij moest hierdoor uiteindelijk genoegen moest nemen met een 21e plaats op de grid voor de races van vrijdag en zondag. 

Op vrijdagmiddag werd de eerste race in de regen verreden. Toen de lichten werden gedoofd kwam De Borst uitstekend uit de startblokken en wist door de grote crash op het rechte stuk, drie plaatsen op te klimmen voor het ingaan van de eerste bocht. Daarna zat De Borst achter Marcel Duits en ging vol de strijd aan met Becker. Door de hevige regenspray zag hij bijna geen hand voor ogen en wist met kunst en vliegwerk zijn auto op de baan te houden. In de twaalf ronden tellende race verremde De Borst zich kortstondig, waardoor hij Becker moest laten gaan. De rijder van Raceplanet Team Bleekemolen kwam op een nette veertiende plaats over de meet. Dit leverde hem twee kostbare kampioenschappunten op.

Ook in de tweede manche kwam de regen uit de hemel vallen. De als 21e gestarte De Borst kwam hierbij redelijk van zijn plaats en wist het groepje voor hem goed te volgen. Hij had de snelheid in de openingsfase goed te pakken en realiseerde snellere rondetijden dan in de eerste race. Hij zat continu in gevecht met Becker, Arthur Tjon en Wilbert van den Burg (beiden Visual Art & Design), maar door te korte tractie op zijn voorwielen kon hij geen echte vuist maken. Hij eindigde de race als zeventiende. 

“Ik heb een goed weekend achter de rug, ondanks de tegenvallende resultaten. Ik begon met een achterstand aan het raceweekend, want ik was één van de weinige die hier niet had getest. In de kwalificatie moest het dus direct maar gebeuren en zat er na een aantal rondjes redelijk goed bij. Door de gele vlagsituatie moest ik echter van mijn gas af, waardoor ik terugviel in het klassement. De races werden in de regen afgewerkt en dat ging me goed af. Ik profiteerde van de crashes op de baan en hield het hoofd koel. In de tweede race gingen de rondetijden nog verder omlaag, maar had ik teveel last van te korte tractie op de voorwielen. Ik kon dus niet echt aanvallend rijden, maar ben ik het weekend gelukkig weer schadevrij doorgekomen,” aldus Dennis de Borst.

Tekst: PR

 

9921658
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2562
2927
8716
9885139
77057
147943
9921658

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven