Met een fraaie derde en vijfde plaats heeft Sandra van der Sloot tijdens de ‘Masters of Formula 3’ op het circuit van Zolder goede zaken gedaan in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. Door deze resultaten verstevigde de Landmachtdame haar derde positie in het kampioenschap met totaal 123 punten. Ook haar teamgenote Sheila Verschuur had de snelheid op Belgische bodem goed te pakken. Moest de rijdster van het Racing Team Koninklijke landmacht (RTKL) door een touche in de eerste regenrace de strijd nog voortijdig staken, daar finishte ze de afsluitende manche op een keurige zesde plaats. Verschuur bezet momenteel de tiende plaats met 62 punten.

Voor de eerste keer dit seizoen werden de races van deze spectaculaire klasse over de Nederlandse landsgrenzen gehouden. In aanloop naar de wedstrijden testten Van der Sloot en Verschuur reeds vorige week donderdag om de 4,011 meter lange baan beter te leren kennen. Met veel nuttige trainingskilometers in de benen, begonnen ze aan de kwalificatie van vrijdagochtend. Van der Sloot zat goed op snelheid maar verloor in haar snelste ronde veel tijd in de eerste bocht. Ook zorgde een gele vlagsituatie ervoor dat ze haar tijd niet verder kon aanscherpen. Met een snelle 1:49.280 belandde ze uiteindelijk toch op een knappe tweede plaats. Verschuur reed bijna solo haar kwalificatiesessie op jacht naar een goede klassering. In haar allerlaatste rondje zette ze een 1:49.431 op de chrono’s, waardoor ze op de zesde plaats terecht kwam.

Door de ‘reversegrid’ vertrok Van der Sloot in de eerste race van de zevende plaats. Ze kwam in de regenrace goed van haar plaats, maar nam in de chaotische openingsronde bewust gas terug.. Ze won uiteindelijk twee posities toen Verschuur en Melvin de Groot elkaar toucheerde. Van der Sloot vond snel de aansluiting bij de groep voor haar en wist Ronald Morien te passeren. Ze bouwde haar voorsprong op haar achtervolger Paul Vahstal flink uit, maar Vahstal zag toch kans om zijn achterstand helemaal goed te maken. De rijdster met startnummer 4 hield knap stand en kwam als derde over de meet. Ook de als derde gestarte Verschuur kwam in haar race goed uit de startblokken. Ze zat wel klem achter Ronald Morien, waar Melvin de Groot van wist te profiteren. Ze verloor hierdoor een positie en ging samen met de rijder van Bleekemolens Race Planet de chicane in. Ze raakten elkaar waarbij Verschuur in de eerste ronde moest opgeven.

Op zondag werd de tweede race verreden. Van der Sloot kwam op een natte baan redelijk uit de startblokken, maar werd bij het ingaan van de eerste bocht door polesitter Robert van den Berg naar buiten gedreven. Ze moest niet veel later haar plaats afstaan aan Pim van Riet, waardoor ze als derde doorkwam. Toen Richard Warmerdam op een gevaarlijk punt van het circuit spinde, kwam de safetycar in de baan. Na de herstart moest Van der Sloot Sebastiaan Bleekemolen en Morien door onderstuur problemen laten gaan. Ze werd na twaalf ronden als vijfde afgevlagd. Nadat de Renault Clio van Verschuur na de crash van de eerste race helemaal uit elkaar was gehaald, begon ze aan de afsluitende heat. Ze kwam goed van haar positie, maar zat in de sandwich bij Morien die haar buitenspiegel naar binnen had geklapt. Ze miste hierdoor het overzicht en moest bij de Bianchi bocht Sebastiaan Bleekemolen laten gaan. Ze liet zich in de regen echter niet kennen en vond opnieuw de aansluiting met de kopgroep. Ondanks hevige onderstuur problemen kwam ze als zesde onder de zwart-wit geblokte finishvlag door. 

Sandra van der Sloot: “Ik heb een goed weekend achter de rug. De kwalificatie op vrijdag ging super en kwam in de regenraces goed voor de dag. Ik had alleen veel last van onderstuur, waardoor ik mijn positie op een natte baan in race 2 niet kon verdedigen. Op naar de volgende races op Zandvoort (Trophy of the Dunes, 07 september)”

Sheila Verschuur: “Jammer van de crash in de eerste race, want een hoge klassering had er zeker ingezeten. Verder ben ik erg blij dat de snelheid na twee mindere weekenden weer terug is. Gelukkig bewaar ik altijd goede herinneringen aan Zolder, want hier haalde ik ooit mijn eerste overwinning. Ik hoop dit seizoen nog minimaal een keer op het podium te eindigen.”

Tekst: PR

10019533
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1115
3480
4595
9988192
56761
118171
10019533

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven