Op het circuit van Zolder (België) heeft Martin de Kleijn zijn visitekaartje in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup afgegeven. Nadat De Kleijn zich als tiende had gekwalificeerd, finishte hij de eerste regenrace op vrijdag keurig als achtste. In de beginfase van de tweede heat werd de inwoner uit Bosch en Duin van achteren geraakt, waardoor hij als laatste weer moest aansluiten. De Kleijn knokte zich echter dapper naar voren en belandde de twaalf ronden tellende race als elfde. Dit weekend leverde hem totaal elf punten op. Na tien verreden races bezet hij momenteel de dertiende plaats met 42 kampioenschappunten.

Ter voorbereiding op de races testte De Kleijn met zijn Renault Clio reeds vorige week donderdag om de baan beter te leren kennen. Onder tropische weersomstandigheden zat hij continu tegen de top tien aan en wist hij een goede afstelling te vinden. Door het krappe tijdschema tijdens de ‘Masters of Formula 3’ moesten ze op vrijdag direct beginnen met de kwalificatie. Door de reeds opgedane baankennis probeerde de ondernemer hier zijn voordeel te behalen. In de beginfase van de tijdtraining zat hij in een groepje met onder andere Addie van de Ven en probeerde direct een snelle tijd op de chrono’s te zetten. Daarna reed De Kleijn solo zijn rondjes op het 4,011 meter lange circuit en zette uiteindelijk een nette tiende plaats op de klokken. Met een tijd van 1:49.801 was hij slechts vijf tienden verwijderd van de poleposition van Robert van den Berg.

Toen de lichten voor de eerste keer werden gedoofd, kwam De Kleijn op vrijdagmiddag goed van zijn plaats. Hij remde in de regenrace echter veel te laat, waardoor hij vijf posities moest inleveren. Toen Sheila Verschuur en Melvin de Groot elkaar in de chicane toucheerde, won hij weer twee plaatsen en kwam als tiende door. Met ingeklapte spiegels vervolgde hij de chaotische race en ging het gevecht aan met Paul Vahstal. De rijder van Wijzonol Rhesus Racing Team ging in de roemruchte ‘Ziekenhuis’ bocht weer de baan op en wist De Kleijn te passeren. Daarna zat hij in de sandwich tussen René Steenmetz en Addie van de Ven. Hij moest Van de Ven uiteindelijk laten gaan, maar profiteerde tegelijkertijd van een foutje van Steenmetz. Na twaalf ronden kwam de rijder met startnummer 24 op een keurige achtste plaats over de meet. Dit leverde hem acht kampioenschappunten op.

Op zondagmorgen kwam De Kleijn eveneens goed uit de startblokken. Hij zat naast Sebastiaan Bleekemolen en ging de eerste bocht in. De Kleijn probeerde de volgende bocht goed door te komen, maar werd op zijn achterbumper aangetikt door René Steenmetz. Door de touche moest hij de race als 21e en tevens als laatste weer voortzetten. De rijder van Raceplanet Team Bleekemolen liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en begon aan een indrukkende inhaalrace. De Kleijn wist veel rijders te passeren en belandde uiteindelijk op de elfde plaats, toen Melvin de Groot en Michael Bleekemolen elkaar vier ronden voor het einde raakten. Dit leverde hem weer drie kostbare punten op.

Martin de Kleijn: “Ik heb een goed weekend achter de rug. Ik reed een goede kwalificatie en zat met plaats tien slechts vijf tienden verwijderd van de pole. Het deelnemersveld is sowieso bijzonder aan elkaar gewaagd, want de top veertien zat op het circuit van Zolder binnen een seconde van elkaar. In de regenraces heb ik me goed staande weten te houden en heb ik veel punten gepakt voor het kampioenschap. Ik ga kijken of ik binnenkort wellicht met Jaap van Lagen kan testen op Zandvoort als voorbereiding op de Trophy of the Dunes (07 september aanstaande). Misschien dat ik nog sneller word, waardoor ik me in de top acht kan kwalificeren.”

www.fansite-martindekleijn.nl

9935114
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2533
2708
22172
9885139
90513
147943
9935114

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven