Het fiere damesduo van het Racing Team Koninklijke Landmacht (RTKL) heeft dit weekend weer hoge ogen gegooid in de zesde ronde om de Dunlop Sportmaxx Clio Cup op Circuit Park Zandvoort. In zowel de vrije trainingen, kwalificatie als beide regenraces tijdens de Wijzonol Trophy streden Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur ook dit keer weer stevig mee om de topposities. Hoewel het podium dit weekend net buiten bereik bleef, verzamelden Van der Sloot en Verschuur veel waardevolle punten voor het kampioenschap. Van der Sloot voegde dit weekend met twee vijfde plaatsen 24 punten toe aan haar conto (147 punten), waarmee de debutante inmiddels stevig de derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap in handen heeft. Verschuur verzilverde op haar beurt een negental punten, waardoor ze nu ook de negende plaats in de rangschikking bezet (71 punten).

Van der Sloot en Verschuur maakten op vrijdag dankbaar gebruik van de mogelijkheid om twee keer 40 minuten te trainen op het Noord-Hollandse duinencircuit. Terwijl Van der Sloot zich gedegen voorbereidde op de kwalificatietraining op zaterdag, moest Verschuur tussen beide sessies de motor van haar legergroene bolide laten wisselen. Ondanks deze ingreep, eindigden beide RTKL-dames de dag dik in de top tien.

Ook in de kwalificatiesessie stonden Van der Sloot en Verschuur hun mannetje. In de slipstream van kampioenschapleider Pim van Riet reed Van der Sloot zich op zaterdagochtend naar de derde tijd, ondanks een klein foutje in haar snelste ronde. Verschuur legde met haar snelste tijd van 1:58.761 beslag op de zesde plaats.

De herfstachtige weersomstandigheden op zondagochtend schrokken de snelle dames niet bepaald af. Na het toepassen van de ‘reversed grid’-regelgeving namen Verschuur en Van der Sloot plaats op de respectievelijke 3e en 6e gridpositie. Op nat wegdek zorgde Verschuur voor sensatie door na een wereldstart in de Tarzanbocht brutaal de leiding in de wedstrijd over te nemen van polesitter Rene Steenmetz. Niet veel later meldden ook Pim van Riet en Paul Vahstal zich aan kop. Onder aanvoering van Van Riet, liep het drietal als snel uit op de rest van het veld dat geleid werd door Van der Sloot. Zelfs een kortstondige tussenkomst van de safety-car en de verplichte serie pitstops halverwege de race veranderden de volgorde niet. Met de haven in zicht eisten de verraderlijke weers- en baanomstandigheden toch helaas hun tol in de eindfase van de 45 minuten durende race. Door een foutje bij het aanremmen van de Tarzanbocht, moest Verschuur een excursie door de grindbak maken waardoor ze terugviel naar de 15e positie. Van der Sloot had gedurende de race last van onderstuur, maar wist toch als 5e over de streep te komen.

Ook in de tweede manche op zondagmiddag lieten Van der Sloot en Verschuur zien snelle starters te zijn. Bij de eerste doorkomst over start/finish bezetten de RTKL-coureurs respectievelijk de derde en vierde plaats. De wisselende weersomstandigheden (droog/regen/droog), zorgden ervoor dat naarmate de race vorderde Van der Sloot en Verschuur meer moesten gaan verdedigen in plaats van aanvallen. Beide Landmachtdames vochten in het verloop van de 12-ronden tellende race vele gevechten uit met onder andere Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen en Wilbert van de Burg. Een inschattingsfout van de oudste telg van Nederlands’ bekendste racefamilie wierp Verschuur een paar ronden voor het vallen van de vlag terug naar de achtste positie. Van der Sloot eindigde de afsluitende race in de vijfde positie.

Sandra van der Sloot: “Op een droge baan behoor ik absoluut tot de snelste rijders van het veld, maar in de regen is het nog altijd even aftasten. Maar ik ben tevreden met mijn twee vijfde plaatsen dit weekend. Met alleen nog de Finaleraces op het programma wil ik graag mijn debuutseizoen in deze klasse met een podium afsluiten, dat hebben alle hardwerkende mensen binnen RTKL dubbel en dwars verdiend!”

Sheila Verschuur: “Het was een enerverend weekend, zeker door de lastige en continue veranderende weersomstandigheden. Ik heb in beide races leuke gevechten geleverd, het is jammer dat ik daar niet meer voor beloond ben vandaag. In de eerste race maakte ik zelf een foutje, in de tweede manche tikte Sebastiaan me aan, waardoor ik een betere klassering misliep. Maar dat kan gebeuren, that’s racing. Nu op naar de Finaleraces!”

www.landmacht.nl

9934985
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2404
2708
22043
9885139
90384
147943
9934985

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven