Martin de Kleijn heeft afgelopen weekend tijdens de Wijzonol Trophy op Circuit Park Zandvoort niet bepaald stil gezeten. Naast zijn reguliere deelname aan de Dunlop Sportmaxx Clio Cup, reed de coureur uit Bosch en Duin dit weekend ook een gastrace in de Toerwagen Diesel Cup (TDC). Terwijl in deze laatstgenoemde serie vooral de falende techniek zijn grootste tegenstander was, moest De Kleijn zondag in het hoofdnummer eerst afrekenen met het continue veranderende en verraderlijke herfstachtige weer, alvorens hij op het Noord-Hollandse duinencircuit verdienstelijk als 7e en 13e kon finishen. Met de bijbehorende 13 punten aan zijn totaal toegevoegd, bezet De Kleijn momenteel de 13e positie in de tussenstand van het kampioenschap met 55 punten.

Nadat Martin de Kleijn afgelopen woensdag nog wat extra kneepjes van het vak van Porsche Supercup-coureur Jaap van Lagen had geleerd, begon de Raceplanet Team Bleekemolen coureur afgelopen vrijdag met goede moed aan de twee vrije trainingen voor de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. De Kleijn eindigde de eerste sessie in de top tien. In de tweede training ging hij enkel uit op gebruikte banden, waardoor een reële vergelijking in tijden met zijn collega’s niet mogelijk was. In de 20 minuten durende kwalificatietraining op zaterdagochtend, liet De Kleijn wel nieuw rubber  monteren. In deze sessie verbeterde de ondernemer zich met enkele tienden van een seconde en zette hij naar eigen tevredenheid de 12e tijd op de klokken.

In de Toerwagen Diesel Cup deelde De Kleijn dit weekend een BMW 120d met Willem Cornelissen. Op vrijdag maakte hij op een natte baan voor het eerst kennis met deze dieselracer, alvorens in de kwalificatie het stuur over te geven aan zijn teamgenoot. Deze realiseerde de 15e startpositie voor de openingsrace op zaterdag. De eerste race die voor De Kleijn op het programma stond, was de 100 minuten durende TDC endurancerace. Door een falende sensor in het motor managementsysteem (aandrijving van de turbo) werd equipe De Kleijn/Cornelissen gedwongen om de wagen voortijdig in de pits te parkeren.

De Dunlop Sportmaxx Clio Cup races op zondag brachten De Kleijn beduidend meer voldoening. In de stromende regen kon de rijder met startnummer 24 in de beginfase al prima meekomen met de kopgroep, maar sloeg hij zijn slag tijdens de serie pitstops. Vanaf de 10e plek stormde De Kleijn op naar de achtste positie. Ook in het verdere verloop van de 45 minuten durende race, ging De Kleijn het gevecht niet uit de weg. Uiteindelijk passeerde hij de finishvlag in zevende positie. De afsluitende manche van de Clio’s werd eveneens in de regen verreden. Deze 12-ronden tellende race bleek een echte kuitenbijter te zijn. Op het gladde Zandvoortse asfalt moest De Kleijn alle zeilen bijzetten om op de baan te blijven. Ook in deze wedstrijd stoeide hij rondelang met Peter Bergervoet, alvorens als 13e de finish te bereiken.

In de tweede race van de Toerwagen Diesel Cup kon De Kleijn wel eindelijk op een droge baan in actie komen. Nadat de problemen van zaterdag waren opgelost, kon hij samen met zijn teamgenoot Willem Cornelissen nu wel tegenstand bieden aan de gevestigde orde binnen de TDC. De Kleijn nam het tweede deel van de 50 minuten durende race voor zijn rekening. Van de 23 deelnemende equipes eindigde hij uiteindelijk als 12e.

Martin de Kleijn: “Ik heb met volle teugen genoten van dit drukke weekend. Mijn uitstapje naar de Toerwagen Diesel Cup was weliswaar eenmalig, maar heeft me veel nieuwe ervaringen gebracht. Beide Dunlop Sportmaxx Clio Cup races werden dit zondag in de stromende regen verreden, wat het geheel er een stuk interessanter op maakte. Ik kijk met plezier terug op de gevechten met Peter Bergervoet: op het scherpst van de snede, fair en met wederzijds respect voor het materiaal . Dank ook aan iedereen van HIAB en ABC Hekwerk voor jullie komst en aanmoedigingen. Ik kijk al uit naar de Finaleraces!”

www.fansite-martindekleijn.nl

9934888
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2307
2708
21946
9885139
90287
147943
9934888

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven