Tussen al het geweld van de Marcossen, Porsches en Moslers van de Dutch Supercar Challenge viel ook de Saker Sportscarchallenge te bewonderen op het circuit van Assen tijdens de Slam FM finaleraces. Bijna het gehele startveld was afgereisd naar het noorden om in een 1-uursrace te strijden om de eer, een mooie beker en een fles champagne.

Op een zonnig circuit van Assen was het een gretige Jaap Hekker die met de Saker Sprint als eerste de baan betrad voor de kwalificatiesessie en onmiddellijk een 1.50.3 neerzette. Met deze tijd stelde hij direct de pole position veilig. Jeroen Rutges zette de Hotspring Saker op een tweede plaats met een 1.50.8. Balasz Vajta rijdend in de blauw witte ACS - 737 Saker, had 0,2 seconde extra nodig voor een rondje Assen, hetgeen goed bleek voor een derde positie op de grid. Schouten Racing kampte met technische problemen en belandde hierdoor op de laatste startrij.

Uitslag kwalificatie:
1 Team Hekker   Jaap Hekker - Floris Jan Hekker
2 Hotspring Racing   Jeroen Rutges - Bas Koeten
3 Q&I   Balasz Vajta - Mario Bik
4 Jadbalja Go Fast   Gerrit Meyer
5 Jadbalja 1   Laurens Meyer

Zondagochtend verscheen een aantal coureurs wat minder fris dan gebruikelijk op het circuit na een geslaagde bbq georganiseerd door Saker Sportscars (waarvoor nogmaals dank!). Het weer was vergeleken met zaterdag compleet omgeslagen. De hoeveelheid water op de baan beloofde voor veel spektakel te gaan zorgen. Teleurstelling was er voor Schouten Racing en Team Hekker. Het lukte beide overwinningskandidaten niet om aan de start van de hoofdrace te verschijnen vanwege technische problemen.

Door het uitvallen van Hekker startte Hotspring Racing vanaf de eerste plek. Bas Koeten – vervanger voor Gerben van der Weij – pakte direct de leiding, maar moest deze onmiddellijk weer afstaan aan Mario Bik / Q&I Racing. Bas en Mario toonden zich de ware regenmeesters en reden samen met gemak weg van de rest van het veld. VDI racing viel in de eerste ronde uit door een spin met schade als gevolg.

Na een half uur racen kwam Q&I als leider in de wedstrijd binnen voor de verplichte rijderswissel. Bas Koeten bleef even wat langer op de baan en perste er tijdens de wissel van Q&I nog twee supersnelle rondes uit. Deze tijdwinst in combinatie met een snellere wissel leverde Hotspring ondanks een tijdstraf van vijf seconden de leiding in de wedstrijd op.

Na de pitstops was het aan Jeroen Rutges om het karwei voor Hotspring klaren. In de regen vergrootte hij de voorsprong van het team naar ruim 20 seconden ten opzichte van Q&I.

Vanwege de invallende duisternis werd de race enkele minuten eerder afgevlagd met Hotspring als winnaar. Q&I Racing pakte de tweede plek. De in derde positie rijdende Laurens Meyer met de Jadbalja 1 wagen dacht te kunnen finishen in de pits. Zijn voorsprong was weer redelijk groot met de op de vierde plaats rijdende Promo Saker met Johan Kraan. Hij bleek de Schumacher actie van 1998 niet te kunnen herhalen, want zijn finish in de pits telde niet. Dit zorgde ervoor dat Saker Promo met Johan Kraan en Herbert Boender de derde plaats veroverde. Als vierde reed Divinet over de finish. Ron Randasche reed een prima wedstrijd op Assen.

Uitslag 1 uursrace:

1 Hotspring Racing   Jeroen Rutges – Bas Koeten
2 Q&I   Balasz Vajta - Mario Bik
3 Saker Promo   Johan Kraan - Herbert Boender
4 Jadbalja 1   Laurens Meyer
5 Divinet   Ron Randasche

Einduitslag kampioenschap Saker Challenge 2008
1 Jadbalja 2   Herbert Boender-Robbert Visser
2 Schouten Racing   Joris Schouten-Coos Schouten
3 Jadbalja   Rudolf Meyer
4 Hotspring Racing   Jeroen Rutges-Gerben v/d Weij
5 Jadbalja GO FAST   Gerrit Meyer

PR

9922486
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
308
3082
9544
9885139
77885
147943
9922486

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven