Afgelopen seizoen is weer een fantastisch en sportief racejaar geweest. Als ik voor mijzelf (428) spreek heb de mooiste gevechten ooit gehad, met Jos (477), Ron (419), Ruben (439) en met Theo (488) weten jullie dat nog? Het allermooiste is dat het super close racing is en we toch elkaar de ruimte laten. Zo sportief is de Volvo 360 cup namelijk wel!!! Dit is dus de allerbeste basis om eventueel een opstap te overwegen. Natuurlijk moeten we met z’n allen Volvo blijven racen, maar er zijn toch mensen die eens in een andere keuken willen kijken. Uiteraard wensen wij, alle Volvo cup rijders, die coureurs alle succes toe. En jullie weten het…. jullie kunnen altijd weer terug!

 

Even wat reacties van rijders over het afgelopen seizoen:

Jos Buurman (477):

“Hoewel ik vorig jaar kampioen was, heb ik dit jaar misschien wel meer plezier gehad, kan ik je wel vertellen. Ik betrapte mezelf erop dat ik keihard heb zit te lachen in de auto toen jij, Jochen Pethke (428) in gevecht was met Ron Spee (419) in Oschersleben. Ik reed toen achter jullie reed en vond het helemaal G-E-W-E-L-D-I-G. Ik moet zuinig met mijn wagen zijn want hij is na dat weekend verkocht, zei Ron, ik hoor het hem nog zeggen. Wat hadden jullie een gevecht zeg. Ook de laatste dag in Zandvoort was zo leuk, met af en toe een stuk grindbak, weet je nog? De sfeer is super dat moeten we zo houden.            Groetjes, Jos”.

Ed(win) Tuinman 406:

“Het afgelopen seizoen was mijn rookie seizoen. Ik had in december/ januari mijn licentie behaald, nadat mijn buurtgenoot Alex Schuttert mij gevraagd had voor technische ondersteuning voor zijn Volvo. Ik werd zo enthousiast, dat ik ook mee wilde racen. Vroeger deed ik aan autocrossen (een beetje illegaal, maar wel gaaf) en mijn bloed begon weer sneller te stromen. Dus een auto zoeken, die dingen zijn best goedkoop zeg… En dan op jacht naar sponsoren, dat lukte wonder wel aardig. In de eerste race eindigde ik 2de maar na een herkeuring, de eerste 6 auto’s moesten herkeurd worden, raakte ik de behaalde punten kwijt. Erg jammer, maar dat dreef me naar meer. De gezelligheid en de kameraadschap onder de Volvo rijders maakte het wel erg gezellig. Koffie, thee en koeken vloeiden rijkelijk en al snel was er een koffietent in het leven geroepen. Heel gezellig. Ons kent ons gevoel, erg leuk. Wat ik ook heel sportief vind is dat als er iemand problemen heeft de andere rijders er ook alles aan proberen te doen om diegene weer op de baan te krijgen. We lenen elkaar gereedschap of onderdelen, en de onderdelen komen de volgende race gewoon weer terug in nieuwe verpakking, top dat het zo kan dat vertrouwen in elkaar.

 

Ik heb een hele leuke sponsordag beleefd, een nog gaver raceweekend, wat was het gezellig. De meeste Volvo’s bij elkaar in een hoek, een BBQ na afloop, en een zanger en zangeres, de sfeer was prima. Goed geregeld Alex! Ook de uitstapjes naar andere (buitenlandse) circuits was een uitdaging en gaf een super gevoel. Ik mag me ook gelukkig voelen dat vele van mijn familie en vrienden het erg leuk vinden dat ik race en zij ook vaak komen kijken naar mijn kunnen. Dat maakt het erg speciaal voor mij. Het gaafste is toch wel, dat ik door alle inspanningen uiteindelijk gedeelde 3de ben geworden, dat was kicken. Christ ik kom er aan om je 1ste plekje op te eisen volgend seizoen! Hahaha ik neem hulp mee, want onze zoon Melvin gaat ook zijn licentie halen deze winter. Verder hoop ik jullie in de verplichte rustronde af en toe nog eens te zien of spreken. Laten we leuke dingen organiseren en er af en toe gebruik van maken. Groetjes en tot ziens, Ed”.

 

Komend seizoen hebben we gelukkig ook weer nieuwe aanwas, we kunnen Patrick, Pieter en Ruud verwelkomen. Het leuke is dat een aantal reeds bestaande auto’s zijn gekocht van coureurs die naar een andere klasse zijn gegaan, en weer andere hebben de technische knowhow in huis om zelf een auto op te bouwen. Gaaf om te zien dat het toch behoorlijk leeft, en dat willen we uiteraard graag onderbouwen en uitbreiden.

 

Info dag Volvo360Cup

Zo organiseren we 18 januari 2009 op het Midland circuit te Lelystad een driftcursus voor alle Volvo 360 cup rijders. We hebben inmiddels flink wat inschrijvingen en nodigen dan ook aspirant coureurs en andere geïnteresseerde om te komen kijken en informatie in te winnen. En wie weet dat we er volgend seizoen weer een aantal rijders bij kunnen verwachten. Mail voor info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kampioen 2008

En uiteraard feliciteren wij Christ v/d Peijl (470) met het behalen van het kampioenschap van 2008. Christ reed zijn races feilloos en zeer constant, zo kon hij het kampioenschap naar zich toetrekken. Het was spannend tot de laatste wedstrijd, daar Ruben Klein Haneveld (439) voor Christ nog roet in het eten kon gooien, echter viel hij de laatste race uit door technische problemen. Tja zo kan het in de autosport ook lopen.

 

Zo wens ik alle Volvo 360 Cup rijders, de DNRT rijders en organisatie inclusief OCA’s,  autosport fans, de fotograven: Justin, Youri, Mickey, Karin en Mattijs (Keep up!!) een knallend 2009 toe en bedankt voor een super jaar racen!

 

De racegroet,

 

 

Jochen Pethke 

Cupcoördinator Volvo 360 cup

9912939
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4751
3296
27800
9854222
68338
147943
9912939

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven