Op Spa Francorchamps werd tijdens de Speedseries op 29 mei een extra race voor de Saker Sportscar Challenge gereden. De Speedseries is een Britse raceklasse waarin verschillende Ligiers, Norma’s en Juno's meerijden. De Sakers  werden door de Britse organisatie uitgenodigd en rijden mee onder hun eigen DNRT reglement. Maar liefst 11 Saker Sportscars verschijnen er aan de start. Na een regenachtige trainingsdag gaat de kwalificatie van start onder goede omstandigheden. Het weer laat zich van zijn beste kant zien, net zoals alle teamleden en rijders. De baan is inmiddels droog dus de kwalificatie kan beginnen.

Tijdens de kwalificatie vinden er elke 3 of 4 ronden rijderwissels plaats. De Saker TDI met aan het stuur Herbert Boender weet zich op een eerste plaats in de klasse te kwalificeren. Achter hen, op slechts 9 duizendste van een seconden , de Saker van Coos Schouten en Jeroen Rutgers die zich op een tweede plaats in de klasse kwalificeren . Team Go Fast dringt na een extra pitstop door naar een derde plaats in de Saker Sportscar Challenge kwalificatieranglijst. Team X-Com heeft de smaak te pakken en wint elke ronde zo’n 2 seconden, een erg strakke prestatie! Uiteindelijk plaatsen zij zich op een zevende plaats tussen de Sakers.

Aan het begin van de 3 uurs endurancerace weet Robbert Visser de koppositie na de start vlot te pakken, hij dringt naar voren van de 3e naar de 1e plek, en rijdt steevast rondetijden van 2.44. Team Persoonality met rijders Bob Weghorst en Johan Garrelfs rijdt rondetijden van 2.41. In de top wordt aardig fel gestreden om de eerste en 2e plaats door Robbert Visser voor team Go Fast en Laurens Meijer. De rondetijden zijn in de kop constant en liggen relatief dicht bij elkaar.

In het tweede uur blijft het team van Laurens Meyer en Jacques Gelebart op de 1e positie. De tijden worden steeds beter en het wedstrijd ritme zit er stevig in. Jacques wint elke rond tijd. Ondanks het feit dat hij nog altijd 3 tot 5 seconden langzamer is dan zijn teammaatje Laurens, is dit zeker een knappe prestatie voor een man in zijn tweede seizoen! Ook in het verdere verloop van het tweede uur verlopen de wissels van de verschillende teams soepel. Gerrit weet aan het einde van het tweede uur de 1e plaats te bemachtigen gevolgd door de wagen van Persoonality. Net daarachter bevindt zich het team van Laurens Meyer, welke net gewisseld heeft met Jacques. Esper van Heesewijk en Daan Reekers rijden dan op de 4e plaats met constante rondetijden van 2.44.253. Het team van Coen Gardien en Bart Bruggeman rijdt nog niet zo lang mee in deze klasse, maar gaat met grote sprongen vooruit, complimenten daarvoor! Het X-Com team met rijders Ton Verkoelen en Henk Thijsen had in het begin van het seizoen wat moeilijkheden, maar reed nu zonder problemen de endurancerace race uit. Zeer zeker een mooie prestatie.

Met nog 55 minuten te gaan ligt Persoonality 1e, Gerrit Meyer en Robbert Visser van team Go Fast 2e en Esper en Daan 3e. Team Xcom neemt op dat moment een 5e plaats in. Laurens krijgt 50 minuten voor de finish een lekke band en zakt daardoor 30 minuten voor de finish naar een 5e plaats in de klasse. Gerrit en Robbert hebben zich wederom op weten te knokken tot de 1e plaats en winnen dus in deze race van de Saker Sportscar Challenge, gevolgd door Persoonality op 2, en Team X-Com op 3. Herbert reed deze race in de Saker Diesel, maar reed buiten mededinging mee. Hij startte op de 14e plaats op de startgrid en eindigde op een bewonderenswaardige 6e plaats van het gemengde veld van Speedseries en Saker Challenge.

De uitslag van de race is als volgt:

01. Go Fast - Gerrit Meijer en Robbert Visser
02. Persoonality - Bob Weghorst en Johan Garrelfs
03. Team X-Com
04. Reekers en Heesewijk
05. Laurens Meijer en Jacques Gelebart
06. Hekker - Hekker
07. Saker Racing I
08. Rosekrans
09. Team Kingkong
10. Schouten

9922379
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
201
3082
9437
9885139
77778
147943
9922379

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven