Tegen alle verwachting in start de tweede racedag van het Super Race Weekend voor de Sakers droog. Om 9:00 uur staan zij aan de start voor de 2e manche, met in het startveld wederom een 5-tal V8’s en verschillende BMW E30’s. Na het startteken schiet Schouting Racing gelijk van de 3e startplaats tussen de Sakers naar een eerste plaats, dit kost Laurens Meyer voor Jadbalja 1 die een slechte start maakt zijn koppositie. Ook weet Schouten Racing gelijk langs twee V8’s te rijden en bemachtigen zij de sterkste plaats van het gehele veld.Kingkong Racing met aan het stuur Monny Krant start vol adrenaline maar de snelle start van Schouten kost hem de 2e plek, echter rijdt hij zich na 15 minuten naar de 1e positie, een rondetijd van 1:52:008. Persoonality met Johan Garrelfs achter het stuur gaat als 4e Saker de bocht in, maar raakt even buiten de baan door een V8 met die de baan de blokkeert, waardoor zij helaas terug vallen naar een 14e plaats tussen de Sakers. In het eerste halfuur rijden zowel het middenveld met onder andere Amberu Racing met achter het stuur Peter Willemse, Persoonality en Team Hekker constante rondetijden en leveren mooie gevechten.

Het raceritme zit er inmiddels lekker in en Laurens voor Jadbalja 1 vecht zich naar een 1e plaats in het Saker veld, direct gevolgd door King Kong die tijd wint en inmiddels rondetijden wegzet van 1:51.266. Het blijft stuivertje wisselen met het andere zeer goed presterende Schouten Racing team. Op plaats 3 rijdt op dat moment het team van Saker Go Fast met Rudolf Meyer in het stoeltje. Direct daarachter is Jaap Wilkens bezig met een inhaalslag, evenals Persoonality die beide voor de rijderwissels een plek winnen.

Herbert Boender staat inmiddels klaar voor zijn rijderwissel met Jaap Wilkens en kondigt vóórdat hij het stuur overneemt al aan te gaan winnen. Saker Racing 2 met Luca Bettini stapt uit voor zijn wissel en is zeer tevreden over zijn debuutweekend in de Saker Sportscar Challenge, beide heren maken met Saker Racing 2 nog geen podiumplaats maar verbeteren steeds weer hun rondetijden. Net voor het ingaan de pitstraat neemt Monny Krant met King Kong Racing de eerste plaats over van Laurens Meyer, die ook direct daarna binnen komt voor de wissel met Robbert.

Robbert Visser rijdt goed weg en haalt vrijwel direct Emile Bezemer van King Kong Racing weer in, Jadbalja 1 rijdt dus wederom 1e.Helaas verspeelt Robbert door een bij hem zeldzame spin de leiding. Nog altijd wordt er zwaar gestreden in de kop, waar Herbert Boender uitkomende voor Team Wilkens zijn voordeel mee doet, hij wint de race gevolgd door King Kong Racing en een 3e plaats voor Jadbalja 1. Net buiten het podium vallende, maar zeer knap gereden wedstrijd voor het team van Amberu Racing.

Het is tijd voor de 3e en laatste race van het Super Race Weekend voor de Sakers, om 15:35 uur wordt het startsein gegeven en Schouten heeft evenals Jaap Wilkens een super start. Schouten vecht zich direct van de 4e naar de 1e plaats tussen de Sakers, zelfs een V8 heeft het nalaten en Coos rijdt de Saker van Schouten Racing naar plaats 2 van het gehele veld.

Op plaats 3 rijdt op dat moment het team van Jaap Wilkens, gevolgd door Jadbalja 1 met Laurens Meyer. Amberu racing heeft ook een goede start en bemachtigt na de start een 4e plaats in het Sakerveld. Persoonality met rijder Bob Weghorst heeft op dat moment de vaart er ook lekker in en gaat X-com voorbij.

Het team Reekers - Van Heesewijk met Daan Reekers achter het stuur vecht zich van de 9e naar de 8e plaats en haalt daarbij Rudolf Meyer van Jadbalja Go Fast in die daardoor op de 9e plaats terecht komt. De ronde tijden in de kop liggen over het algemeen rond de 1:53.

Op een kwart van de derde 1uurs wedstrijd tijdens dit zeer geslaagde Super Race Weekend is er in het veld eigenlijk weinig veranderd. Schouten Racing ligt nog steeds aan kop. Als de rijderwissels beginnen biedt dit kansen om met snelle wissels eindelijk voorbij de V8’s te komen, die tot dan toe de Sakers blokken. Het team Persoonality komt als eerste binnen voor een rijderwissel en profiteert daar ook van.

Bij Jadbalja 1 lijkt dit ook het geval, maar omdat tweede coureur Robbert Visser de cruciale fout maakt om zijn arm restrainer en race handschoenen te vergeten, wordt aan het einde van de pitlane staande gehouden. Snel optreden van het Saker team zorgt ervoor dat hij toch door kan. Wel valt hij door deze fout terug naar de 8e plaats. Ondertussen rijdt King Kong Racing zich knap naar een 3e plaats. Team X-Com rijdt na een gevecht met Team Reekers - Heesewijk naar de 5e plaats. Ook Robbert herstelt knap zijn opgelopen achterstand.

Schouten rijdt nog steeds probleemloos op de 1e positie, inmiddels voor de V8 en de rest van het veld. In het totale veld wordt er continu van positie gewisseld, wat de wedstrijd erg leuk maakt voor het publiek. Rudolf Meyer van Jadbalja Go Fast moet door wegliggingproblemen en een bezoekje aan de vangrail helaas vroegtijdig de race verlaten, dit nog voor de rijderwissel met Gerrit Meyer.

Zoals de hele dag al voorspeld werd begint het een kwartier voor het einde van de 3e manche te regenen. Dit zorgt voor een behoorlijke chaos op de baan en in de pitstraat. Verschillende rijders komen binnen voor het wisselen van banden en de rondetijden vallen zwaar terug. Het is spekglad op de baan en links en rechts glijden wagens van het asfalt. Er wordt code 60 gegeven omdat er inmiddels zoveel water neervalt en de auto’s haast geen grip meer hebben.

In de laatste minuten van de race mag er weer vol geracet worden, waardoor X-Com een plaats moet inleveren aan het team van Persoonality. Team Reekers en van Heesewijk profiteren van hun eigen oplettendheid en schuiven een plaats op en laten daarbij Saker Racing 2 achter zich.

Ondanks de regen en de chaos die daardoor ontstond kunnen de Sakers terug kijken op een spannende 3e race, en werd daarmee een eveneens geslaagd Super Race Weekend afgesloten.

Tekst: PR

9947534
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1516
5275
14953
9912942
102933
147943
9947534

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven