Tijdens het super race weekend, 6 en 7 juni op Zandvoort, was Colin Chapman Racing Club weer goed vertegenwoordigd in de Vrije Klasse Sport. Op het paddock staan 13 mooie Lotus Superseven Replica’s met alle benodigde aanpassingen om te kunnen strijden in deze snelle klasse binnen de DNRT. De auto’s hebben een minimaal startgewicht, inclusief rijder, van 520 kilo en zijn uitgevoerd met auto-, maar ook motorfietsmotoren.


Het maximale vermogen is vastgesteld op 190pk. Met een dergelijk laag gewicht en toch redelijk wat pk’s zijn dit serieuze racewagens, waarbij de snelste jongens een 1m55s doen over een rondje Zandvoort.

Op zaterdagochtend werd de training/kwalificatie verreden waarbij Yardy Hoogenwerf in de Westfield de snelste tijd reed en hiermee pole-position pakte. Vlak achter hem Jon Tarry in de Striker ZX12 en als 3e Henk de Graauw in de Striker Blackbird. Het weekend kan beginnen!

Henk de Graauw heeft zich het hele weekend als winnaar gedragen. Strakke tijden en goede wedstrijden brachten hem keer op keer in de top 3. Door technische problemen kon helaas Jon Tarry niet altijd de finish halen. De snelste man van het veld is gebrand op overwinningen, wat ook blijkt uit de tijden en uitslagen wanneer de finish wél gehaald wordt.

Een geduchte concurrent voor Henk de Graauw. Martin van de Wal, Alex van Loenen en Harm Boerma wisten zich ook goed in de punten te rijden. Net weg van de kopgroep, maar wel betrouwbare tijden en klasseringen.

Achter de kopgroep was mooie strijd te vinden tussen Racing Team Hoexum, Daniel le Brun, Peter van de Weteringen, Rogier Jansen en Peter Köhler. Dit treintje wist keer op keer voor actie op de baan te zorgen. Uitremacties, gras en grindbakken waren nodig om de plekken te verdedigen of juist te winnen.

Mooi om naar te kijken, omdat een ieder gebrand is op net dat ene plaatsje meer. De auto’s in deze middengroep zijn qua specificaties aan elkaar gewaagd en dat is te zien op de baan.

De achterhoede wordt ingevuld door Bas Klaaijssen en niet te vergeten Benjamin “opa” Busscher. De oudste man van het veld met de minste pk’s weet echter wel in de regenrace als 4e van de 12 rijders te eindigen. Daar waar het op sturen aankomt, is Benjamin er een voor om op te passen!

Maar, in de kopgroep is toch echt Henk de Graauw die met de eer mag strijken. Met twee maal een 2e plaats, eenmaal een 3e en een winst in de regenrace is Henk de winnaar van het Super Race weekend. Niet alleen betrouwbaarheid, maar ook een kunstje stuurwerk brengt hem eveneens als koploper in het klassement. Wie o wie gaat hem voorbij?

De Colin Chapman Racing Club is online te vinden op www.ccrc.nl. Al het filmmateriaal van de onboard-cam’s zijn te vinden op het youtube-kanaal: www.youtube.com/Super7racing 

Wil je meerijden in de CCRC, kijk dan op de website of kom langs op het paddock tijdens de volgende race!

9917589
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1420
3227
4647
9885139
72988
147943
9917589

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven