Na de kwalificatie om 10:25 uur, wordt om 12:10 uur het startsein gegeven voor de eerste sprintrace van de dag voor de Saker Sportscar Challenge. Het team van Schouten Racing met achter het stuur Jeroen Rutges heeft een spetterende start en weet gelijk na de eerste bocht knap twee plaatsen te winnen, zij rijden dan op de 4e plaats van de Sakers. Bob Weghorst van team Persoonality gaat eveneens goed van start en weet zich van een 5e plaats in de kwalificatie naar een mooie 3de plaats in de tweede ronde te rijden.

Voorin het veld worden op dat moment rondetijden gereden die steevast rond de 1:54 liggen. Het team van X-Com met rijder Ton Verkoelen heeft ook gelijk de smaak te pakken, al in het begin van de race nemen zij de 1e positie tussen de Sakers in. Nadat er enkele ronden is gereden onder code 60 wordt de strijd hervat en volgt er een mooi duel tussen King Kong Racing met achter het stuur Emile Bezemer, en het team van X-Com.

Een tijd lang weet King Kong de koppositie over te nemen, echter moeten zij het later toch afleggen tegen het team van X-Com dat 1e eindigt in de eerste sprintrace, gevolgd door King Kong op een 2e plaats en Persoonality op een derde plaats.

In de tweede sprintrace zijn de teams van King Kong Racing en X-Com weer oppermachtig. Echter heeft Schouten Racing met achter het stuur Coos Schouten een prima start en weten zij al snel de koppositie over te nemen. Persoonality start vanuit de pits. Baco Racing met aan het stuur Bart Bruggeman heeft een meer dan goede start, vanaf plaats 4 wordt de jacht geopend op het team van Persoonality en een spannend duel tussenbeiden volgt.

Het team van Divinet met rijder Ron Randasche heeft na een hoop pech in het begin van het seizoen de smaak te pakken en klimt 3 plaatsen op, van plaats 8 naar plaats 5 tussen de Sakers. Uiteindelijk wordt de race afgevlagd met Schouten Racing op kop, X-com op 2, en Baco Racing op een 3e plaats. Persoonality komt niet verder dan plaats 8.

Endurance
Iets later dan gepland volgt de laatste race van de dag om 17:15 uur. Vanaf de eerste ronden wordt er flink tegenaan gegaan voorin het veld. Schouten Racing met achter het stuur Jeroen Rutges weet gelijk een rondetijd van 1:51.955 neer te zetten en houdt de koppositie knap vast. Baco Racing met rijder Coen Gardien zakt na de start even af naar een 6de plaats, maar weet daarna weer goed op snelheid te komen met een snelste rondetijd van 1:54.04, een nieuw persoonlijk record! Op dat moment wordt door de wedstrijdleiding besloten de race in te korten van 70 min. naar 55 minuten, dit naar aanleiding van de verlate start van de race.

Hierop volgen dan ook direct de rijderwissels. Schouten Racing met Coos Schouten achter het stuur blijkt wederom sterk en zet een prima tijd van 1:51.404 neer. Zij rijden op dan op de 1e  plaats tussen de Sakers, maar Monny Krant van King Kong Racing weet de eerste plaats op 3-kwart van de race over te nemen en behoudt deze tot het einde van de race. Baco Racing met rijder Bart Bruggeman loopt in op Persoonality dat op dat moment op de 5de plaats rijdt. Na een mooi gevecht en een op dat moment snelste rondetijd in het veld van 1:53.523 weet Bart Bruggeman de 5de plaats over te nemen van rijder Johan Garrelfs.

Helaas moet Bart Bruggeman door een lekke band aan het einde van de race, de 5de plaats wederom afgeven aan Persoonality. Na 55 minuten volgt code rood en wordt de race geëindigd met King Kong Racing op 1, Nandor Trumpi, geflankeerd door niemand minder dan Allard Kalff, heeft een wisselende race maar weet snel terug te komen en eindigt uiteindelijk op de 2e plaats. Op plaats 3 eindigt Schouten Racing, gevolgd door X-Com op 4 en Persoonality op 5. Op plaats 5 eindigt Baco Racing, met daarachter Divinet op plaats 6.

Al op zaterdag 15 augustus startten overigens de eerste Sakers op het circuit van Zandvoort in de supersport klasse. Dirk van Dijk had zijn winterkampioenschaps Saker van stal gehaald en ook Huib Onderstal en het vader-zoon team Jaap en Oscar Wilkens stonden aan de start in de Supersport klasse. Oscar Wilkens leverde prachtige gevechten met Dirk van Dijk en beide laten zien, na even afwezigheid van het Nationale circuit, het racen nog niet verleerd te zijn.

10056478
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
893
3963
8113
10014938
93706
118171
10056478

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven