Ruim 40 Westfield Cup rijders streden in de TopGear Westfield Cup op zondag 16 augustus om de hoogste eer. Na de vakantie periode waren er ruim 40 TopGear Westfield Cup rijders naar het Zandvoortse Circuit gekomen voor de 4de officiële wedstrijd van het seizoen.

Op de Heineken paddock, de vertrouwde plaats voor de Westfields, was de grote tent weer opgezet. De weervoorspelling was prima en niets stond een mooi race weekeinde in de weg. Een enkele vaste rijder moest nog verstek laten gaan door vakantie of verplichtingen elders maar aan de andere kant mochten we vier nieuwe rijders in de Cup verwelkomen.

Kevin Veltman die in de Taat & Friends Westfield reed, Rudy van Buren die als vervanger in de Upgrade International Westfield reed voor de door ziekte gevelde Hans Luyckx. Rudy van Buren maakte hiermee tevens na de kartsport zijn autosportdebuut, Peter Brouwer reed dit weekend zijn eerste wedstrijd in de Westfield net als Wijnhold Wijnholds Sr. die langzaam het ABUS team aan het uitbouwen is naar 4 Cup auto’s in de Westfield klasse.

Vrije training
In de vrije training was het direct al duidelijk wie er voor de podium plaatsen zouden gaan strijden. Sven Andries en Rudy van Buren, die beiden voor het zelfde team uitkomen, streden ook hier direct voor de snelste tijden. Een 100ste was het verschil tussen deze twee die als enige de 1.58 grens passeerde.

Hans Wellink trachtte de aansluiting te vinden gevolgd door Rik Nilsson, Francois Claeijs, Peter Brouwer en Louis Hutzezon Jr.. Met ruim 40 rijders op de baan is het zoeken naar een vrije ronde, een grote middengroep begint richting de 2.0 min. grens te komen waarbij duidelijk zichtbaar is wie er extra meters had gemaakt de afgelopen periode.

Kwalificatie
Rudy van Buren pakte in eerste instantie de pole maar moest deze afstaan aan Sven Andries, Louis Hutzezon Jr. eiste de derde plaats voor zich op voor Rik Nilsson en Kevin Veltman. Deze rijders reden allemaal een tijd onder de 2.0 min. grens. Francois Claeijs reed in de STAR Westfield samen met een 6-tal rijders net boven de 2.0  min..Een gebrek aan vrije rondes en gele vlag situaties weerhield wellicht enkele rijders ervan een betere tijd te rijden. Johan van Winden en Arnout van Diermen moesten helaas na een typisch race ongeval de strijd opgeven en toekijken.

Na de kwalificatie werden er bij een 3-tal auto’s niet reglementaire zaken vastgesteld, waardoor deze vanaf de laatste start rij moesten starten. De TC heeft tijdens deze na controle eveneens de ECU units van de 1e vijf auto’s na het kwalificeren omgewisseld met de laatste 5 auto’s uit de kwalificatie, dit om de onderlinge gelijkheid in deze klasse aan te tonen.

Race 1
De startgrid werd weer volledig gevuld met Westfields, 39 stuks stonden er tot in Bos Uit opgesteld voor de eerste race van deze dag. Het licht ging uit en weg waren ze. Sven Andries, vertrokken van pole, moest er voor rijden om Rudy van Buren van zich af te houden. Alle rijders kwamen gelukkig zonder kleerscheuren door de eerste bochten waarbij er flink werd gestreden om de koppositie. In de 4de ronde nam Rudy van Buren de kop over van Sven Andries om dit twee ronden later wederom te doen nadat Sven Andries de leiding weer op zich had genomen. Geen duimbreed werd er toegegeven wat uiteindelijk resulteerde in een verschil van 0,001 sec in het voordeel van Sven Andries.

"In de vrije training en de kwalificatie bleek al dat het close zou worden. Bij de start van de 1ste race was ik goed weg en kon meteen aansluiten. De hele race was een fair gevecht wat af en toe zéér close werd. De laatste ronden lag ik 2de en kon het gaatje niet vinden zonder risico te nemen en gokte het op de slipstream bij het uitkomen Bos Uit. Uiteindelijk kwam ik maar 0.001 sec. te kort. Maar goed, met dit resultaat in mijn debuut race mag ik zeker niet klagen en wil dan ook Upgrade International Properties bedanken dat ik de door ziekte afwezige Hans Luyckx mocht vervangen,” aldus Rudy van Buren na afloop van de eerste race.

De man die onbedreigd de wedstrijd op de derde positie uitreedt was Louis Hutzezon Jr.. Hans Wellink reed van de 7de positie op naar de 4de plaats. Francois Claeijs reed met de STAR Westfield naar de 5de positie na een onderlinge strijd met Rik Nilsson en Roel Meijer. Peter Brouwer en Kevin Veltman die vanaf achter moest komen maakte samen met Louis Hutzezon sr. de top 10 compleet.

Overal was de onderlinge strijd op de baan fair, waarbij een ieder zijn best deed zich naar voren te rijden. Jan-Peter Dankaart moest helaas de strijd staken na een eenzijdig uitstapje. Opvallende vooruitgang werd er gemaakt door beide STAR rijders Peter-Jan Weijters en Marcus Preijde en de Leyton House Westfield van Rudi Standaert.

Na deze race werden een 6-tal rijders met een tijdstraf geconfronteerd vanwege een valse start wat zorgde voor enkele verschuivingen in de einduitslag van deze 1e race.

Race 2
Onder een enorme publieke belangstelling en in het bijzijn van een groot aantal gasten en genodigden werd gestart voor de tweede race. De eerste 8 posities van race 1 in omgekeerde startvolgorde zorgen voor een spannende start, waarbij Rik Nilsson als eerste weg kwam en de leiding pakte voor het ingaan van de Tarzanbocht. In de Gerlach bocht moest hij echter de strijd staken na even buiten de baan te zijn geweest en was het Sven Andries die bij de eerste doorkomst de leiding in handen had weten te nemen om deze ook niet meer af te staan. Rudy van Buren was na een slechte start iets te gretig en moest na een poging Francois Claeijs uit te remmen voor de Tarzanbocht via het grind op P16 opnieuw beginnen. Uiteindelijk eindigde Rudy van Buren op een 4de plaats maar wist wel de snelste rondetijd te realiseren.

Kevin Veltman, Peter Brouwer, Louis Hutzezon Jr, en Hans Wellink streden ronde op ronde om een podium plaats. Hans Wellink lag een aantal ronden op de tweede positie maar moest deze uiteindelijk prijsgeven aan Kevin Veltman. Peter Brouwer was de man die sluw volgde en Hans Wellink uiteindelijk naar de vierde positie verwees. Francois Claeijs reed zijn eigen race en zag zich beloont met een 5de positie gevolgd door Louis Hutzezon Jr.. De top 10 werd uiteindelijk ingevuld door Louis Hutzezon Sr, Kirtan Nandkoemarsing en Mark Stroop.

Ook na deze race was de TC actief. Bij een 3-tal rijders werden niet reglementaire zaken vastgesteld waardoor deze rijders uit de uitslag zijn genomen.

Na afloop was zoals gebruikelijk de prijsuitreiking in de Westfield Tent en in combinatie met de muziek, de Taat & Friends catering en het mooie weer was het op het terras wederom goed vertoeven voor alle belangstellenden.
 
Uitslag 4de wedstrijd weekeinde TopGear Westfield Cup 2009:

01. Sven Andries
02. Rudy van Buren
03. Louis Hutzezon Jr.
04. Kevin Veltman
05. Francois Claeijs
06.Peter Brouwer

De volgende wedstrijd van de TopGear Westfield Cup is op 12 en 13 september a.s. tijdens het tweedaagse HARC Festival.

10056566
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
981
3963
8201
10014938
93794
118171
10056566

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven