Aanvankelijk zou de 5de wedstrijd van de TopGear Westfield Cup op het circuit van Assen worden verreden, een wijziging in de kalender bracht de Westfield Cup rijders wederom naar Zandvoort. Een aantal vaste rijders moest vanwege geplande vakanties deze wedstrijd missen, echter het merendeel was wel naar het Zandvoortse circuit gekomen. Op de vrijdag kon er tijdens de vrije training ´s middags twee maal worden gereden, deze groep greep deze trainingssessies aan om de juiste set-up te vinden. Op de zaterdag kon men ook nog 1x trainen waarna de kwalificatie op de zaterdagmiddag zou plaats vinden.

Twee nieuwe namen mochten wij in de cup dit weekeinde verwelkomen. Gastrijder Huub Vermeulen onze DNRT organisator reed mee in de ter beschikking gestelde ABUS Westfield en Lotte Cortie als enige dame in het veld reed in de Taat & Friends catering Westfield.

Vrije training
Huub Vermeulen reed direct goed mee in de vrije training en reed een 4de tijd voor leeftijd genoot Peter Brouwer, die duidelijk een boodschap achterlieten dat er rekening gehouden moest worden met de oude garde. Daniël Sandifort, Francois Claeijs en Jan Peter Dankaart sloten hier achteraan. Uiteindelijk reed een 9-tal rijders een tijd onder de 2.0 min. grens met als laatste Cees de Maar, in de Albers Westfield, had de vrijdag niet gereden en ging er zaterdag voor zitten en reed een tijd van 1.59. Vooraan was het Sven Andries die de derde tijd reed achter Hans Wellink die een persoonlijk baan record wist te rijden. Rudy van Buren pakte de snelste tijd als gastrijder voor John Pronk in de BROOD Westfield die verplichtingen elders had. Het baanrecord met deze BROOD Westfield Cup racer werd in deze sessie door Rudy aangescherpt tot 1.57.183, wie zal als eerste de 1.56 grens gaan passeren??

Kwalificatie
Na het rijden van de snelste tijd in de vrije training reed Rudy van Buren in deze officiële kwalificatie wederom de snelste tijd, Sven Andries in de Upgrade Westfield zat hier direct achter, de verrassing in de top 3 was echter Daniël Sandifort met een uitstekende tijd van 1.58 sec. Hans Wellink moest genoegen nemen met P4 direct voor Huub Vermeulen en Francois Claeijs gevolgd door Rik Nilsson die vlak voor deze kwalificatie sessie op het circuit was aangekomen en zijn eerste meters dat weekend reed. Kirtan Nandkoemarsing, Jan Peter Dankaart en Peter Brouwer maakten de top 10 compleet. Deze hele top 10 reed onder de 2.0 min grens. Er werd opvallend snel gereden dit weekeinde waarbij in het middenveld meerdere persoonlijke records sneuvelden. Co de Vet reed in de 2.0 min. Ruud de Jong reed 2 sec. sneller dan normaliter terwijl Peter-Jan Weijters ook zijn persoonlijk record verbeterde met 2 sec. Marcel Schoonhoven had er zin in met een tijd net boven de 2.0 min. Het veld schuift zich steeds dichter in elkaar, de ronde tijden zijn ook in de achterhoede steeds meer aan elkaar gewaagd.

Na deze kwalificatie deed de TC zijn werk, van een 5-tal auto’s uit de achterhoede werden de ECU’s omgewisseld met de top 5 uit van de kwalificatie uitslag teneinde de onderlinge gelijkheid te waarborgen eveneens werden de camber afstellingen en wagen hoogtes gecontroleerd waarbij alle auto’s conform het reglement waren.

Race 1
Op zondagmorgen vond de eerste race plaatst, het had ´s morgens al even licht geregend en iedereen stelde zichzelf de vraag, zou het droog blijven? Op pole gestart moest Rudy van Buren voor de Tarzan afscheid nemen van de koppositie want Daniël Sandifort, in de ABUS Westfield, had een bliksem start en pakte de koppositie voor Rudy van Buren en Sven Andries. Hij moest echter halverwege de eerste ronde beide kemphanen voorbij laten gaan en kwam uiteindelijk als 4de de eerste maal voorbij start/finish. Sven Andries had de leiding overgenomen, zo nu en dan stuivertje wisselend met Rudy van Buren maar het was Sven Andries die de overwinning met 0.017 sec. voor Rudy van Buren op zijn naam kon schrijven. Hans Wellink ook goed voorin had en mooie onderlinge strijd met Rik Nilsson, de snelle Duitser, die de gang er ook goed in had. Rik reed een aantal rondes op de 3de positie maar moest uiteindelijk met P4 genoegen nemen.

Huub Vermeulen gestart als 5de moest in deze eerste wedstrijd in de Westfield Cup racer met P8 genoegen nemen net achter Cees de Maar reed hij een uitstekende wedstrijd en had het naar zijn zin. Daniël Sandifort was na zijn bliksemstart teruggevallen tot de 5de positie. Halverwege de wedstrijd zorgde een koelsysteem lekkage van Robert-Jan Hogenelst voor spektakel. Op het snelste gedeelte van de baan lag een spoor wat menig rijder even de schrik bezorgde. Marcel Schoonhoven die normaliter op safe reed moest na een uitstapje vanaf de zijkant toekijken hoe tijdens deze race maar liefst 12 rijders onder de 2.0 min grens reden. ook Johan van Winden had na zijn incident tijdens het vorige race-event de gang er weer goed in. Iemand die ook de gang er in had was Kirtan Nandkoemarsing, echter werd hij na de race terug gezet in de uitlag na het maken van een jump-start. Ook na deze race werden de auto’s door de TC uitvoerig gecontroleerd, ook nu waren alle auto’s conform het reglement.

Race 2
Het had na race 1 al verschillende malen even licht geregend, niet bijzonder veel, maar voldoende om iedereen van de wijs te brengen. Zenuwachtig werden de banden spanningen zo links en rechts aangepast, tot vlak voor het oprijden werd er aangepast, zorgelijke blikken, zou het droog blijven?

Tijdens de opwarm ronde voelde iedereen voor zich de situatie aan, stukken van het circuit waren listig, andere stukken waren nog vrijwel droog. Het 5 sec. bord werd getoond en het begon ook direct iets meer te regenen, het hele veld stoof onder leiding van de op pole gestarte Huub Vermeulen voor deze race op de Tarzan bocht af, iedereen kwam er goed door, in de Hugenholtz bocht was het Mark Stroop die als eerste de controle over zijn wagen verloor en zo links en rechts een schrik reactie veroorzaakte, gelukkig kon iedereen zonder schade zijn weg vervolgen.

Cees de Maar nam in de eerste ronde de leiding over van Huub Vermeulen en kwam als eerste over start finisch deze ronde, Hans Wellink ook een goede regenrijder had zich al in de top 3 gemengd, Rudy van Buren reed in de 2e ronde naar P2 om een ronde later de leiding over te nemen en deze tot de finish niet meer uit handen te geven, Hans Wellink volgde op geruime afstand als 2e,op de derde plaats was het Rik Nilsson die zich stiekem naar de 3de positie had gereden en zo goede zaken deed. Cees de Maar was tijdens de race steeds aan het stuivertje wisselen met Huub Vermeulen, uiteindelijk in het voordeel van Cees. Sven Andries aanvankelijk ook in de kopgroep aanwezig was in ronde 2 iets te gretig in de natte omstandigheden en moest na een uitstapje weer in het middenveld beginnen maar reed zich desondanks in combinatie met de steeds droger wordende baan en een snelste ronde tijd weer op tot P4. Iedereen had zich aan deze listige omstandigheden goed aangepast getuige dat iedereen de wedstrijd kon uitrijden. Voor de laatste maal dit weekeinde werden er een aantal auto’s gecontroleerd door de TC waarbij ook deze keer geen onreglementaire zaken werden vastgesteld.

Uitslag 5e wedstrijd weekeinde TopGear Westfield Cup 2009:

1e plaats: Rudy van Buren
2e plaats: Sven Andries
3e plaats: Hans Wellink
4e plaats: Rik Nilsson
5e plaats: Cees de Maar
6e plaats: Huub Vermeulen

De volgende wedstrijd van de TopGear Westfield Cup wordt aanstaande zondag, 27 september, op het circuit van Assen verreden.

9922348
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
170
3082
9406
9885139
77747
147943
9922348

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven