Westfield Racing 2010
Richting seizoen 2010 is Westfield Racing al druk in de weer met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Een start wordt gemaakt op zaterdag 14 november, op Circuit Park Zandvoort, al waar een eerste kennismakingsmogelijkheid op de kalender staat. Een ieder, met de juiste licentie, kan dan komen kijken of het wellicht iets voor hem of haar is om volgend seizoen deel te gaan nemen aan deze populaire klasse.

In 2009 heeft de klasse zijn zelfstandige bestaansrecht bewezen en richting seizoen 2010 zal er alles aan gedaan worden deze succesformule verder uit te breiden. Het rijders aantal is inmiddels de 50 stuks ruimschoots gepasseerd en zal de komende periode onderzocht worden of de klasse zal worden opgesplitst in twee groepen. Gedacht wordt aan een zogenaamde A & B serie, dit alles in combinatie met de ontwikkeling van de Junior klasse. Voor de rijders is er volgend seizoen ook de mogelijkheid om over de landsgrenzen te rijden. Westfield Nederland heeft recent een overeenkomst met de Westfield fabriek in de UK gesloten om de race activiteiten ook in Duitsland te gaan promoten. Tijdens de Essen Motorshow van 28 november tot en met 6 december zal het Westfield concept aan het Duitse publiek worden voorgesteld.

Wijzigingen
Er zullen een aantal technische wijzigingen aan de auto gaan plaatsvinden. De auto zal o.a. voorzien worden van een side-impact bescherming aan de bestuurderszijde. Verder staan er nog een aantal wijzigingen op het programma welke in een later stadium bekend gemaakt zullen worden. De auto’s zullen voor zowel de Duitse evenals de Nederlandse en Euroserie aan exact dezelfde technische specificaties moeten voldoen om de onderlinge gelijkheid te waarborgen en het meerijden aan de verschillenden kampioenschappen te vereenvoudigen.

Nationale & Euro serie wedstrijden
In 2010 is er het bekende huidige (nationale) kampioenschap, voor zowel Nederland en Duitsland, daarnaast zijn er de Euroserie wedstrijden welke als extra mee tellen op de kalender. Een rijder kan zelf de keuze maken of hij wel of niet deelneemt aan de internationale wedstrijden. Naast de vertrouwde circuits van Assen en Zandvoort zullen ook Zolder, Oschersleben, Dijon, Hockenheim, Nurburgring en Spa-Francorchamps op de wedstrijd kalender komen te staan.
 
Junior klasse
De junior auto zal binnenkort ook zijn eerste circuit meters gaan maken, op 14 november zal de Junior Cup racer voor het publiek ten toon gesteld worden. Er is achter de schermen veel aanvraag naar informatie omtrent deze auto, een 9-tal serieuze rijders hebben zich reeds aangemeld. Hoe zich een en ander exact zal gaan ontwikkelen zal de komende periode duidelijk worden.

Nieuwe klasse sponsor
Twee seizoenen heeft het TopGear logo prominent op de motorkappen van alle Westfield Cup racers gestaan. De TopGear Cup racer auto, met het bekende nr. 25,  heeft op alle denkbare posities meegestreden in het veld tijdens de twee achterliggende seizoenen.

De nieuwe klasse sponsor van de Westfield Cup is RTL GP
Het logo van onze nieuwe klasse sponsor, RTL GP zal vanaf komend seizoen prominent op de Cup auto’s gaan pronken. Uitgebreide media aandacht is met de overeenkomst tussen Westfield Nederland en deze nieuwe klasse sponsor gewaarborgd. Speciaal voor deze sponsor wordt een Westfield Cup Racer in de kleurstelling van RTL GP gebouwd welke steeds bestuurd zal worden door een prominente naam uit de autosport.

9912881
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4693
3296
27742
9854222
68280
147943
9912881

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven