Jeroen van den Heuvel heeft na een jaar niet gereden te hebben gelijk laten zien dat zijn talent in de Nascar van de bovenste plank was. Maar het scheelde niet veel, of Jeroen had helemaal niet aan de start gekomen. In de vrije training kon het team en de coureur de goede afstelling niet vinden. Daarna is Jeroen gaan zitten met de engineers en bedachten een hele nieuwe set-up voor de kwalificatie. Jeroen: "omdat wij dit eerste weekend als testweekend zagen, gingen we op banden uit de laatste wedstrijd van 2008 de baan op. Gelijk in mijn eerste volle ronde zette ik een tijd van 1.49 op de klokken. Hierdoor wist ik dat er nog véél meer in de auto zat en dat we de perfecte afstelling hadden gevonden. Ik zette aan en ging er eens goed voor zitten, vol het gas erop en dit moest hem worden. Tot de auto uitbrak en ik teveel op het gas ging. Hierdoor belandde ik met een hele harde klap achteruit in de vangrail en het was gelijk afgelopen en klaar!"

 

Ondanks deze tegenslag bleef Jeroen toch als 2de in de algemene kwalificatie staan. Maar de auto had zoveel schade, heel de achterkant was aan diggelen en heel de achteras was uit het frame gescheurd. Iedereen dacht dat het afgelopen was, maar de engineers gaven niet op en begonnen aan uitdeuken, lassen, en weer nieuwe onderdelen erop. Het team was net niet op tijd klaar voor de 1ste wedstrijd, dus startte Jeroen vanuit de pitsstraat. Een prestatie van de bovenste plank. Door als een gek door het startveld te razen kwam Jeroen toch nog als 3de over de streep in de V8-series.

De 2de race startte Jeroen vanaf de 3de plaats en moest 6 ronden vechten om voorbij de nummer twee te komen. Daarna begon het gevecht met Michel Schaap. Dit waren 6 spannende ronden met stuivertje wisselen en her en der door het gras en de modder vechten. Uiteindelijk wist Jeroen dit gevecht als de allersterkste te bekrachtigen en de overwinning was in de knip. Jeroen:"dit doet mij echt heel goed, ten 1ste omdat we ook nog eens 1ste algemeen zijn, ten 2de omdat ik Michel verslagen heb terwijl ik weet dat hij niet de minste is op Europees niveau, en ten 3de reed ik nog steeds op mijn oude banden van 2008!"

In de 3de race vertrok Jeroen van pole en met een vliegende start was de Brabantse coureur binnen 6 ronden meer dan 5 seconden los van nummer 2. Niet één auto, ook andere merken dus niet, uit het veld kon het tempo nog volgen. Helaas kreeg Jeroen toch een drive-through penalty voor een te snelle start. Jeroen: "in mijn ogen waren de lichten uit en reed de pace-car bij deze rollende start al op de invoegstrook van de pitstraat, maar deze discussie ga ik maar niet aan met de wedstrijdleiding. Ik heb me erbij neergelegd en mijn straf ingelost".

Later kreeg de Nascar van Jeroen aandrijfproblemen en liep de dikke V-8 niet meer zoals die hoort te lopen. Jeroen: "er was niet meer mee te rijden, het leek wel of de Corvette-motor nog maar op 7 cilinders liep en mijn vulling trilde uit mijn gebit doordat we problemen hadden met de bak en het differentieel, maar we werden weer 1ste in de klasse van de Nascars en algemeen hadden we makkelijk de laatste wedstrijd kunnen winnen, want dat gat was nog maar heel klein aan het einde. Maar dat was niet meer van belang, Alle punten waren binnen en over heel de dag genomen waren wij de aller sterkste, en dat doet mij zéér goed. Zeker daar wij 1.5 jaar achterstand hadden en niet meer gereden hebben. Dit smaakt naar zoveel meer, vooral omdat ik weet dat ik en het team nog lang niet het achterste van onze tong hebben kunnen laten zien".

Het management gaat nu de onderhandelingen in voor de rest van het seizoen. Een beter resultaat had het team nooit durven hopen, maar er moeten nieuwe deals gesloten worden om weer een nieuw seizoen te kunnen rijden en natuurlijk winnen.

9917363
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1194
3227
4421
9885139
72762
147943
9917363

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven