Afgelopen weekend vond op het Circuit Park Zandvoort de openingsraces plaats in alle drie de klassen van de DNRT. Op zaterdag vonden de races in de A Klasse plaats terwijl op zondag de B Klasse aan de beurt was. Dan was er natuurlijk de maandag waarop de Golfjes, Seats en Dacia's zich opmaakten voor de eerste endurance race van het jaar. Hieronder volgt een sfeerimpressie van het weekend waarvan de overige foto's te vinden zijn in het fotoalbum.

 

In de Volvo 360 Cup was het zoals we gewend zijn weer close maar fair racing. Jochen Pentke wist beide races van de dag op zijn naam te schrijven. In dezelfde klasse MAV kwamen we natuurlijk ook de Mazda MX-5 tegen waar Danny van Dongen als gastrijder aanwezig was en de pole wist te pakken voor de eerste race. Helaas voor Van Dongen moest hij in beide races opgeven maar was er niet minder enthousiast over. “De MaX5 racer is een leuke en speelse auto, die ondanks het geringe vermogen zich als een uitstekende raceauto laat zien. Door de auto goed te laten rollen is er prima snelheid mee te houden. Wat vooral aanspreekt is het feit dat deze cup één van de meest betaalbare raceklasses is. Jammer natuurlijk dat ik moest uitvallen, want er zat erg veel potentieel in". Yardi Hoogwerf werd als winnaar van de eerste race afgevlagd terwijl Laurens van Alphen de tweede race op zijn naam liet schrijven.

Lennart Jansen wist twee races op zijn naam te schrijven in de Alfa klasse terwijl Marc en Peter Rietkerk de derde race wisten te winnen.

Onno Zuidema ging er in de vrije klasse in beide races met de overwinning van door. Bij de Caterhams kwamen er 11 wagens aan de start waarbij Toon Rutgers beide races op zijn naam wist te schrijven. Vier Legends zagen wij in dit veld hun races rijden waarbij nestor Cees Visser de eerste race op zijn naam wist te schrijven. Wolf Nathan pakte in de tweede heat de overwinning.

In de Westfield Cup kwamen 39 rijders aan de start waaronder 13 nieuwe deelnemers. Hierbij hoort ook Christoff Corten die in België veel bereikt heeft met het karten. Corten wist de eerste race op zijn naam te schrijven maar moest in de tweede manche aan het einde van de race de overwinning aan Cees de Maar laten. Corten die overigens uitkomt voor een nieuw team binnen de klasse SAAS GP welke opgericht is door de kampioen van afgelopen seizoen Sven Andries. Roger Kool en, ook een nieuwkomer binnen de cup, Ben Schilperoort behoren tot dit team.

In het Zomer Endurance Championship kwamen vier verschillende merken aan bod. Uiteraard waren er de Sakers die weer rijkelijk aanwezig waren. Drie DNRT V8'en deden hun opwachting terwijl er 13 BMW E30 aan de start verschenen. En geheel nieuw vanaf dit seizoen de KTM X-Bow cup waarvan er drie hun ronden reden over het Zandvoortse Circuit. In de Sakers zagen we team KingKong de eerste race winnen terwijl Saker Racing de overige twee races op hun naam wisten te schrijven.

In de DNRT V8 klasse kwamen drie bolides aan de start. Rob Bergmans en Aad Duyvestein wisten de eerste race op hun naam te schrijven terwijl Jeroen van den Heuvel er met de overige races vandoor ging.

In de BMW E30 zagen we Janjur Monshouwer als grote winnaar uit de strijd komen. Race 1 en drie wist hij op zijn naam te schrijven terwijl Johan Jansen de tweede race wist te winnen.

We zagen ook een compleet nieuwe klasse de KTM X-Bow welke is opgezet door Ruud de Jong en Marcel Schoonhoven. Twee bolides werden er dit weekend ingezet waarvan verwacht wordt dat het er snel meer zullen zijn. 

Dan was er de maandag waar de eerste Endurace race van het jaar op het programma stond. DB Motorsport met Jeroen den Boer en René Steenmetz mochten van pole vertrekken en wisten gedurende de race de leiding in handen te houden om zo de eerste overwinning van het jaar op hun naam te schrijven. “Het ging erg goed,” aldus Jeroen den Boer na het behalen van de winst. “René en ik reden vergelijkbare tijden, waarmee we sneller waren dan de concurrentie en zo naar de overwinning konden rijden.”

In het weekend van 7, 8 en 9 mei staat het volgende DNRT Raceweekend op het programma.

9922327
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
149
3082
9385
9885139
77726
147943
9922327

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven