Zondag 11 april was het weer zover. De Saker Sportscar Challenge ging weer een nieuw seizoen in. Deze winter werd door rijders, teams, DNRT & Saker Sportscars besloten gewoon door te gaan onder de vlag van Huub Vermeulen met de enige echte sportscars competitie in Nederland. Het concept bleef gelijk; maximaal racen op ééndaagse evenementen. Met training, kwalificatie, 2 sprintraces en een endurance race op één dag is maximale fun & competitie gegarandeerd.

 

De racedag begint zonnig en fris, met snelle rondetijden als prettig gevolg. Laurens Meijer is de eerste die het gevoel weer snel terug heeft en pakt de pole! Direct daarachter komen team X-com en King Kong. In het veld een aantal nieuwkomers en weer veel oude gezichten. 

De V8’s die voor de Sakers mogen starten hebben wat invloed op het verloop van race 1. Team X-com en King Kong weten voorbij de V8’s te steken en gaan samen een rondenlang gevecht aan. De koppositie wisselt meerdere malen, Emile Bezemer van King Kong weet een gaatje te slaan ten opzichte van Ton Verkoelen van X-com, maar naar het einde van de race weet de laatste goed terug te komen. Waarschijnlijk heeft Emile wat te veel van zijn banden gevergd want twee ronden voor het einde wordt het ongekend spannend. Laatste ronde probeert Ton op meerdere plaatsen de kop over te nemen, wat Emile weet af te houden. Naast elkaar komen ze vervolgens door Bos Uit (Arie Luyendijk) om naast elkaar op de finish af te stormen. King Kong wint met 0,07sec voorsprong!! Een fantastische eerste race in de Saker Challenge.

Race twee is een prooi voor Laurens Meijer. Waar hij in de eerste wedstrijd derde werd, leidt hij de tweede sprint over 12 ronden vanaf ronde 1. Daarachter is een fel gevecht tussen wederom X-Com (deze keer met Henk Thijssen) en Bart Bruggeman van Baco Racing / Saker Racing gaande. Bart neemt de tweede positie in, maar verliest door een klein foutje in de laatste ronde nog 3 posities. Wie daarvan profiteren zijn X-Com, Nandor Trumpi en Japp Racing, die respectievelijk twee, drie en vier worden. Trumpi bewijst steeds meer een rijder te zijn die ook zonder Allard Kalff voor de podiumplaatsen kan gaan, en Japp Racing verrast door de ervaren teams heel goed bij te kunnen houden!

In de eerste stint van de endurance race over 70 minuten weet Laurens Meijer een voorsprong op te bouwen van 9 seconden ten opzichte van team X-Com. De wissel met Herbert Boender duurt iets te lang, waardoor na de wissel van X-Com de oranje/zwart/witte Saker met Ton Verkoelen net iets voor Herbert Boender terecht komt. Een prachtig gevecht ontstaat om de kop, met constante rondetijden van 1 minuut 50 ~ 51. Boender probeert op alle mogelijke plekken voorbij te steken, maar Verkoelen weet elke aanval te pareren. Met nog tien minuten te gaan, die ongetwijfeld enorm spannend hadden moeten worden, werd de strijd ruw verstoord door de techniek. De koppeling van de X-Com Saker gaf er de brui aan, waardoor de strijd weg was. De equipe Laurens Meijer / Herbert Boender wist de wedstrijd nu (te) makkelijk te winnen. De andere podiumplekken werden gepakt door Nandor Trumpi en Bart Bruggeman. Noemenswaardig zijn zeker het weer sterke optreden van Japp Racing op positie 4 en de debutanten Oscar Brocades & Caspar Joustra (Veenstra Racing) die de vijfde plek in de endurance race wisten te pakken.

Een mooi begin van een nieuw seizoen Saker Sportscar Challenge. Het startveld is langzaam weer aan het groeien, en het ziet er naar uit dat al volgende race op 7 mei de Challenge richting de startvelden van topjaar 2008 kan gaan. Voor de liefhebbers van het echte racen; er zijn her en der nog wat stoeltjes vrij…!

Tekst: PR

10047099
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3832
5193
32161
9988192
84327
118171
10047099

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven