Marcel Dekker heeft afgelopen weekend wederom zijn visitekaartje afgegeven in de Volkswagen Endurance Cup. Op uitnodiging van het Accord Racing Team reed Dekker samen met Robert Vlaanderen een sterke race. De wisselende weersomstandigheden zorgde voor het nodige spektakel en na 6 uur racen finishte het duo op een zwaarbevochten tweede positie. Marcel Dekker is geen onbekende binnen het Accord Uitzendbureau Racing Team. In 2009 won Dekker de 24-uursrace van Oschersleben en veroverde het kampioenschap in de Volkswagen Endurance Cup met het team. Voor de 6-uursrace van Zandvoort werd Dekker wederom gevraagd om het team te komen versterken, omdat vaste rijder Michael Koel was verhinderd. Dekker nam de kans met beide handen aan en zorgde wederom voor een podiumplaats.In de training op zaterdagmorgen zat de snelheid er meteen goed in. Daarom mocht Dekker de kwalificatie training voor zijn rekening nemen en reed naar een nette zesde tijd in het grote deelnemersveld van 51 auto’s. Bij de start was het meteen druk aan de kop van het veld. Er werd erg ruw gereden en daarom besloot Dekker om rustig aan te doen, om het materiaal te sparen. Dekker verloor weliswaar drie posities maar de beslissing bleek de juiste, omdat er een aantal teams op moesten geven met schade. Dekker was in fel gevecht met Ronald Morien van het Morien Match team. Rondelang streed het duo op spectaculaire wijze over het Zandvoortse asfalt. Dekker reed daarbij de snelste raceronde en tevens een persoonlijk record: 2.07.250 Nadat Dekker het stuur had overgegeven aan Robert Vlaanderen moest hij zich al snel klaarmaken voor de tweede stint. Tijdens de pitstop werden de voorbanden vervangen, dus Dekker kon weer met vers rubber op pad. Al na twee ronden begon het te regenen en kon Dekker optimaal profiteren van zijn banden. ‘De regen was echt geweldig! Ik had mega veel grip en haalde de auto’s links en rechts in. Zelfs tweemaal buitenom in de Tarzanbocht!’ , aldus Dekker, die zich als een vis in het water voelde.

Dekker ging verder met zijn opmars in de derde stint. Na vier uur racen nam Dekker de leiding over in de race. Langzamerhand droogde de baan op en gingen de rondetijden weer naar beneden. Dekker hield zich goed staande en gaf na bijna 5 uur racen het stuur over aan Robert Vlaanderen. Tijdens de pitstop werd iets aan tijd verloren en Vlaanderen kwam als tweede de baan weer op. Met nog 45 minuten te racen stapte Dekker in voor de laatste stint. Vlaanderen was teruggevallen naar de derde positie en aan Dekker de taak om dit te herstellen. De baan was inmiddels vrijwel droog en Dekker liep snel in op de nummer 2, KingCap Racing. Dekker voerde de druk op en probeerde team KingCap in een foutje te drukken. Dat laatste gebeurde. Dekker profiteerde en reed naar de tweede positie.

Door de tweede plaats klom Accord Racing op naar de derde plaats in het kampioenschap. Er bestaat een kans dat Marcel Dekker wederom het team mag komen versterken tijdens de derde race van het kampioenschap op circuit Zolder in België.

Over twee weken, tijdens het Pinksterweekend, staat het tweede weekend van de Swift Cup op het programma. Er wordt hard gewerkt om de Swift weer op orde te krijgen en daarom is Dekker gebrand op revanche.
9922307
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
129
3082
9365
9885139
77706
147943
9922307

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven