Nadat afgelopen weekend het TT-circuit Assen nog werd overspoeld door 58.000 bezoekers aan de Rizla Racing Day en vele regenbuien, was het op dinsdag 10 augustus de beurt aan de Dutch National Racing Team Endurance rijders om hun snelle VW Golf V 2.0 TDi bolides over de 4.555 meter lange Drentse baan te sturen. Ditmaal beheerste de regen de dag aanzienlijk minder dan dat het afgelopen weekend het geval was.

 

Voor deze gelegenheid toog ook de technische staf van het DB Motorsport team naar de Drentse heide om daar de strijd met de vele tientallen overige equipes aan te gaan. DB Motorsport stond vandaag met drie goed geprepareerde bolides aan de start.

# 526 DB Oranjedak
Jeroen den Boer en René Steenmetz zijn dit seizoen de vaste teamgenoten in de Volkswagen Endurance Cup en doen tezamen een serieuze gooi naar de titel. Vandaag wisten de heren zich weer prima door de tijdtraining heen te slaan, met als eindresultaat een poleposition in 2:05.710. En dus was de eerste startpositie voor de vijf uur durende slijtageslag van later op de dag hun deel. De perfecte uitgangspositie werd door de heren opgevolgd door een uitermate goede race waarin de leiding slechts hoefde te worden afgestaan op het moment van een pitstop en rijderswissel. Bij het vallen van de vlag was het nog altijd de Oranjedak bolide die de eerste positie in handen had.

Jeroen den Boer liet nuchter weten: “De start ging goed. Vandaag was het onze missie om weg te lopen van de rest en dat is prima gelukt.”

# 546 Accord Uitzendbureau
De Accord Uitzendbureau racebolide werd vandaag bestuurd door Michael Koel en Marcel Dekker. Met een negende startpositie na de kwalificatiesessie in de ochtenduren, stond de Accord race Golf er niet slecht bij met een snelste ronde van 2:07.326. Gedurende de race verging het de heren prima, al moest Marcel Dekker erkennen dat hij in de race een seconde langzamer was dan in de trainingen van de ochtenduren. Ondanks dat wisten Dekker en Koel de snelle diesel naar een negende plek te rijden na een strijd die zich uitstrekte over vijf uur.

Marcel Dekker verklaarde het snelheidsverschil na de race: “Vanochtend in de training ging het beter, ik ben nu een seconde langzamer. Dat heeft te maken met vuil op te baan.”

Over de rest van zijn ervaringen op de baan verklaarde hij: “De start ging redelijk goed. Na de eerste ronde kwam Jeroen Dik mij voorbij in de eerste bocht, ik kon de aansluiting een ronde behouden maar daarna liep hij weg.”

# 543 Wédéflex/DB Motorsport
De coureurs Ruud Steenmetz, Niek Wiegerinck en Jos Bergen reden in de ochtenduren op het Drentse TT-circuit Assen de Golf met startnummer 543 naar de tweeëndertigste startpositie, op exact tweederde van het veld. Het driemanschap had 2:08.480 nodig om de baan te ronden,wat normaal gesproken voldoende had moeten zijn voor een zeventiende startplaats. Een bestraffing wierp de Wédéflex equipe echter vijftien startposities terug. Gedurende de vijf uur lange strijd maakte het trio echter een opmars die hen aan de streep de zevenentwintigste positie opleverden. Weliswaar geen positie die hen voor het kampioenschap veel oplevert, maar de DNRT is gebaseerd op raceplezier en dat hadden de heren zeker.

Jos Bergen getuigde na de eerste stint van het rijplezier met de woorden: “Het ging eigenlijk best goed, maar ik zat klem in een groepje tussen een aantal SEAT’s.Ik raakte op een zeker moment de auto kwijt waardoor ik tot stilstand kwam en een ronde verloor”, om te vervolgen: “Ik heb voor het eerst een start gedaan en was achteraf gezien veel te lief. Daardoor verloor ik een aantal plaatsen.”

Ruud Steenmetz reed de tweede stint, waarover hij vertelde: “Ik heb het stuur overgenomen van Jos. Mijn stint ging eigenlijk wel redelijk goed, na het uitstapje van Jos rijden we nu op de 22e positie. In de Strubbe bocht kende ik een momentje van overstuur, maar na wat gas bijgeven trok de auto weer recht en kon ik zonder problemen weer gewoon doorrijden.”

Het volgende treffen in de DNRT staat op de kalender voor zaterdag 4 september en zal worden verreden over een duur van twaalf uur. De half etmaalsrace zal op het befaamde duinencircuit van Zandvoort worden gehouden.

PR

9947501
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1483
5275
14920
9912942
102900
147943
9947501

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven