Terwijl de zomervakanties nog in volle gang zijn en het zomerweer het de laatste tijd ernstig laat afweten, is het autosportseizoen nog steeds in volle gang. Zelfs op doordeweekse dagen wordt er nog volop gebruik gemaakt van race-auto’s en circuits. De teams en rijders van het Dutch National Racing Team (DNRT) waren dinsdag 10 augustus op het Assense TT-circuit aanwezig om hun kampioenschapsstrijd voort te zetten in de VW Golf Endurance Cup.

 

# 522 Team RSR
De Team RSR Golf nummer #522 werd vandaag door Sander Etman en Leonard Batenburg over de 4.555 meter lange baan gereden gedurende de vijf uur durende Endurance race. De heren wisten hun snelle Duitse bolide voor aanvang van de race naar een mooie dertiende startpositie te rijden in een veld van maar liefst 46 deelnemende equipes.

In de race wisten de heren zich zelfs nog flink wat op te werken. Ze bereikten na een degelijke race waarin ze aanvankelijk veel tijd verloren toch de top tien van het veld weer. In zeer grote drukte wisten Etman en Batenburg, die de eerste stint voor zijn rekening nam, zich prima op te werken naar de zesde positie bij het vallen van de vlag.

Leonard Batenburg blikte na afloop terug: “De auto voelde goed aan, we hadden weliswaar redelijk veel onderstuur en hadden wat hinder van druk verkeer, maar we hebben prima gereden. Ik had wel last van veel Dacia’s die ik in moest halen waardoor de achterstond met de kop in het begin nogal opliep. Uiteindelijk hebben we dat weer goed kunnen maken en een mooie zesde plek behaald.”

# 550 Peter Kommen Autosport
Met een fraaie vierde startpositie na de tijdtraining in de ochtenduren konden Peter Kommen Autosport coureurs René de Wit en Micky Bertram zich tevreden begeven naar de startopstelling. Na een mooie opmars en een flinke periode aan de leiding van de race moesten de heren aan de meet genoegen nemen met een vierde positie, dezelfde plek als de uitgangspositie en reden om met een tevreden blik terug te kijken op de vijf uur durende race op het fraaie Drentse circuit.
Micky Bertram, die de start van de race deed en dus de eerste stint reed, meldde: “Ik maakte een prima start mee, maar kon de kop van het veld niet echt bijhouden. We hadden geregeld last van het verkeer, maar dat is voor de meesten natuurlijk hetzelfde. De auto had redelijk veel last van overstuur, maar ondanks dat hebben we wel een poosje aan de leiding gelegen. Dat kwam mede door de rijderswissels van anderen, maar is altijd wel leuk natuurlijk.”

# 534 Mobility Racing
De dieselende Golf 5 van Mobility Racing was vandaag in handen van de rijders Johan van de Broek en Chris Akkermans, die hun bolide in de tijdtraining exact in het midden van het veld wisten te positioneren. De drieëntwintigste startplek viel hen ten deel dankzij de rondetijd van 2:11.522 die ze op de klokken reden. Gedurende de race wisten de heren een opmars te bewerkstelligen die erin resulteerde dat bij het vallen van de vlag er een tweetal posities gewonnen was. De Golf met nummer 534 werd als drieëntwintigste geklasseerd nadat de race werd afgevlagd rond de klok van 17.30 uur.

Johan van de Broek reed de eerste stint van de race, die onbedoeld werd bekort tot slechts 20 minuten. Noodgedwongen moest hij de wagen naar de pits terugsturen omdat de motorkap was losgesprongen en op het circuit openklapte. Van de nood een deugd makende besloot het team direct de eerste rijderswissel uit te voeren.

Chris liet na zijn eerste stint optekenen: “Ik heb een lekkere stint gereden, ik heb alleen steeds weer problemen bij de Strubbe bocht. Die kan ik op de een of andere manier niet goed nemen, hier heb ik dus nog veel te leren!”

# 528 Flow Traders
Clif Go, Rob en Wesley de Wit deelde de Flow Traders bolide vandaag met elkaar. Het trio behaalde met een tijd van 2:12.020 in de tijdtraining de achtentwintigste startpositie, die ze gedurende de vijf uur durende strijd wisten om te zetten in een vijfentwintigste finishpositie. Mede dankzij een tijdstraf van twintig seconden wegens inhalen onder geel, kon de equipe niet meer uit het vuur slepen vandaag.

Clif Go vertelde in alle eerlijkheid: “Ik kan nog op veel punten bijleren. De auto was prima, ik verlies op een aantal punten alleen veel snelheid.”
Wesley de Wit kreeg vandaag zijn vuurdoop in een zeer vol startveld. Hij verhaalde over zijn ervaringen: “Het was mijn eerste race ooit vandaag, echt onwijs gaaf! In juli heb ik mijn licentie gehaald en nu deed Jan Kuyk niet mee dus mocht ik instappen. Ik reed af en toe ronden van 2:11 en wil proberen om nog sneller te gaan.”

Rob de Wit was de coureur die verantwoordelijk was voor de illegale inhaalactie. Hij biechtte naderhand op: “Ik heb een van de SEAT’s per ongeluk ingehaald tijdens een gele vlag situatie, hierdoor hebben we 20 seconden straf gekregen. Ik heb verder wel lekker gereden.”

Het volgende treffen in de DNRT staat op de kalender voor zaterdag 4 september en zal worden verreden over een duur van twaalf uur. De half etmaalsrace zal op het befaamde duinencircuit van Zandvoort worden gehouden.

PR

9922383
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
205
3082
9441
9885139
77782
147943
9922383

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven