Eindelijk was het dan zover, het Super Race Weekend van de DNRT, de weersvoorspelling voorspelde niet veel goeds, waardoor een aantal rijders op voorhand nieuwe regenbanden aanschafte. Gelukkig waren deze niet nodig, want zomerse omstandigheden op Circuit Park Zandvoort zorgde voor mooie races.

Wederom waren er meer Westfields op de startgrid, sommige voorzien van een vervangende coureur, in beide gevallen deden deze coureurs waar ze voor gevraagd waren: Gas geven!  Vanwege het drukke wedstrijd progamma was er op de zaterdagmorgen geen vrije trainingsmogelijkheid, direct moest er gekwalificeerd worden voor een goede plek op de startgrid, Tim Roks, de vaste bestuurder van de TopGear Westfield, kon vanwege zakelijke verplichtingen niet zelf deelnemen aan dit wedstrijd weekend en liet de auto besturen door zijn vervanger Dennis Retera. Voor de kenners een bekende, voor een aantal Westfield rijders tot de kwalificatie een onbekende.

Kwalificatie
Dennis Retera die nog geen meter in de Westfield cup auto had gereden pakte de pole position voor Francois Claeijs (STAR Racing Team) die met zijn persoonlijk baanrecord deze tweed plek veiligstelde, nipt voor Jan Frensch met de Easywash Westfield die de derde positie op eiste, Marcel Iding (STAR Racing Team) reed ook een sterke kwalificatie en pakte de vierde plaats.

Race 1
De eerste van de 4 wedstrijden over 6 ronden leverde een mooie strijd op, de eerste plaats werd opgeëist door Dennis Retera in de TopGear Westfield die in deze eerste sessie al direct onder de 2 minuten grens reed, de tweede plek werd in beslag genomen door Michel Schaap de gastrijder in de auto van het STAR Racing Team. Michel Schaap die normaal gesproken met alles wat rijdt een snelle tijd kan zetten kon dat echter niet met een tank gevuld met damp, hij moest dan ook vanaf de laatste plaats starten en reed zich door het veld naar de tweede positie net voor Jan Frensch met de Easywash Westfield die de derde positie in beslag nam en hiermee de teleurstelling van de laatste wedstrijd in Assen achter zich liet. Op de vierde plaats was het Francois Claeijs eigenaar van het STAR Racing Team voor Louis Hutzezon met de Savali Westfield en John Pronk van Racing Team Avenhorn die hiermee de top zes compleet maakte.

Race 2
In de tweede race of althans wat er van over was, de race zelf was uiteindelijk maar 3 ronden lang alvorens de code 60 situatie optrad en de resterende aantal ronden onder deze vlag situatie 1 voor 1 wegvielen was het Dennis Retera in de TopGear Westfield die weer deed wat hij de eerste manche ook al deed, namelijk... winnen. Jan Frensch met de Easywash Westfield pakte een mooie tweede positie voor Louis Hutzezon met de Savali Westfield, John Pronk van Racing Team Avenhorn pakte een mooie vierde positie en begon hiermee de verrassing van het weekend te worden, op de vijfde plaats was het Francois Claeijs van het STAR Racing Team vlak voor At Reitsma uikomend voor het 50+ Rollator Team.

In de loop van de zaterdagmiddag werden alle aanwezigen in de Westfield tent vermaakt door live muziek en een barbecue die tot in de avond voort duurde, een perfecte afsluiting van de eerste race dag die door Mr. Julian Turner, de directeur van Westfield UK werd omschreven als geweldig en ongelofelijk, deze was zeer onder de indruk over de onderlinge sfeer van de coureurs en organisatie van de Nederlandse Westfield cup.

Race 3
Op zondag morgen was het zover, de derde race van het Super Race weekend, Dennis Retera in de TopGear Westfield liet zijn klasse apart wederom zien in de vorm van een overwinning en een baanrecord in de 1.58 met de Westfield iets wat nog niemand gelukt was, Michel Schaap die wederom van de laatste plaats moest komen reed zich ook weer door het veld naar voren en pakte de tweede plek achter Dennis, op de derde plek was het Jan Frensch met de Easywash Westfield die in het laatste gedeelte van de race net toen het even begon te spetteren nog een 360° slip maakte die gelukkig goed afliep gevolgd door Francois Claeijs van het STAR Racing Team, op de vijfde positie was het wederom John Pronk van Racing Team Avenhorn die het gaspedaal heeft gevonden in de Westfield gevolgd door Louis Hutzezon met de Savali Westfield.

Race 4
De laatste en vierde race stonden ze naast elkaar op de elkaar op de startgrid, Dennis Retera met de TopGear Westfield en Michel Schaap met de STAR Racing Team auto beide kwamen goed weg en gingen gelijk op, ronde tijden onder de 2 minuten, een aantal ronden mooi bij elkaar totdat rijders van een andere klasse op cruciale momenten in de weg reden en er een gaatje ontstond tussen de koplopers, Dennis die het hele weekend al deed waar hij goed in is herhaalde dit ook in de laatste race door deze winnend af te sluiten voor Michel Schaap die in de Renault bocht ook even een mooie 360° slip maakte vastgelegd op de on-board camera. Op de derde plek was het Jan Frensch met de Easywash Westfield die dit weekend nu voor de derde keer op deze positie eindigde. Op de vierde plaats was het Louis Hutzezon met de Savali Westfield voor wederom John Pronk van Racing Team Avenhorn gevolgd door Francois Claeijs van het STAR Racing Team die de zesde plek opeiste.

Algemeen
Vanuit het middenveld waren er tijdens de verschillende races ook mooie momenten te zien, Martin v.d Wal uitkomend in de Oto2rent Westfield liet zo nu en dan snelle momenten zien en zien dat hij het absoluut nog niet verleerd was, pakte zo nu en dan vele plaatsen bij de start maar verloor ze soms weer net zo snel, Paolo Massaro eigenaar van Aviosign dit weekend voor het eerst rijdend in zijn eigen Westfield begon de auto ook onder controle te krijgen en leverde in het middenveld ook een ferme onderlinge strijd met Mies van Grunsven, Marcel Iding, Ruud de Jong en VikashTikai.

Dirk van Lonkhuizen die nu wel olie in zijn versnellingsbak had gedaan kon deze keer ook alle manches uitrijden hoewel de laatste ook weer “apart” was verlopen gezien de hoeveelheid zand en grind in de auto en binnenzijde helm vizier, iets waar nog geen enkele rijder soms last van had. De laatste plaatsen in de klasse werden bezet door Peter-Jan Weijters nieuw uitkomend voor het STAR Racing Team samen met Dik Hendriks, beide heren hadden afgelopen week hun vereiste licentie voor de klasse behaald en maakte hun wedstrijd debuut in dit weekend, laatst genoemde ging overigens met de Westfield Lady’s First Choise award aan de haal.
 
Eind uitslag Westfieldcup 14 & 15 juni 2008

1e plaats Dennis Retera
2e plaats Jan Frensch
3e plaats Louis Hutzezon
4e plaats Francois Claeijs
5e plaats John Pronk
6e plaats Michel Schaap

De volgende race van de TopGear Westfield race cup wordt gehouden op 29 juni op circuitpark Zandvoort.

9922530
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
352
3082
9588
9885139
77929
147943
9922530

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven