De laatste Endurance race van het Dutch National Racing Team (DNRT) werd op vrijdag 15 oktober verreden op een nat Circuit Park Zandvoort. De acht uur durende race leverde voor het Waddinxveense DB Motorsport team een podium, een kampioenschap en het vice-kampioenschap op wat teambaas Ewoud den Boer tot grote tevredenheid stemde.

 

Kwalificatie vrijdag 15 oktober
De Oranjedak equipe met startnummer 526 wist tijdens de tijdtraining van vrijdagmorgen een prachtige tweede startplaats uit het vuur te slepen. DB-Team RSR 2 reed naar een zevende startplek toe met Accord Uitzenbureau daar direcht achter op de achtste startplaats. Wédéflex / DB Motorsport stuurde naar een goede elfde plek in een startveld van maar liefst vijfenveertig deelnemende dieselauto’s.

#526 Oranjedak (René Steenmetz, Jeroen den Boer)
René Steenmetz verrichte de start die niet geheel vlekkeloos verliep. De snelle coureur verloor bij het vallen van de lichten twee plaatsen, maar wist die in de beginfase weer te heroveren nadat er een Code 60 (snelheidsbeperking tot 60 km/u) had plaatsgevonden. In de beginfase toonde Steenmetz direct de snelheid van de auto door naar de leiding in de race door te stoten. De eerste vijf uur bleef de nummer 526 auto aan de kop van het veld meedraaien totdat René Steemetz een stuurfout maakte: “Ik maakte zelf in de Gerlach bocht een flinke fout waardoor ik de banden raakte en er een draagarm stuk ging. Ik ben direct de pits ingegaan waar we besloten niet meer verder te rijden vanwege de schade. Bovendien zijn we toch al kampioen, dus had het ook geen zin meer verder.” Na vijf uur was de race voor de kampioenen over op een wijze die ze liever niet hadden gewild.

#529 DB-Team RSR 2 (Leonard Batenburg, Nick Etman, Sander Etman)
In de laatste race werden er door de heren Etman en Batenburg veel kilometers gemaakt door tesamen twee auto’s te rijden. Zowel de nummer 529 van DB Motorsport als de nummer 522 van Ferry Monster Autosport worden bestuurd door de raceliefhebbers pur sang. Leonard Batenburg vergeleek beide Volkswagens Golf 5 met elkaar: “De auto van Monster is een hele andere auto. Persoonlijk voel ik me in die auto iets meer thuis. Misschien komt dat ook wel door het stoeltje dat ook echt anders zit. Evengoed heb ik in deze auto ook weer heel lekker gereden, we liggen nu achtste en dat is niet slecht.” Uiteindelijk werd de acht uurs race door de heren besloten op diezelfde positie. Tevredenheid overheerste bij de mannen die een zware dag hadden met veel kilometers onder niet eenvoudige baanomstandigheden.

#543 Wédéflex / DB Motorsport (Roland Sleutjes, Ruud Steenmetz, Niek Wiegerinck)
Met het doel voor ogen om in de laatste race van het seizoen in de top tien te eindigen, ging Niek Wiegerinck van start om de eerste stint van de acht uur durende race te doen. De start ging voortvarend, al kon Wigerinck niet voorbij een treintje van auto’s voor hem geraken. “De start ging best lekker. Ik kon alleen een paar auto’s voor me niet voorbij komen omdat ik anders een hele verkeerde lijn moest nemen. Maar ondanks dat ik niet iedereen voorbij kon komen kwam ik als tiende na de eerste stint binnen en dat past binnen ons doel voor vandaag, ik ben dus best tevreden tot dusverre”, liet Niek Wiegerinck tevreden weten. De top tien positie van eerder in de race wist de nummer 543 equipe niet vast te houden. Bij het vallen van de vlag viel de drieëntwintigste positie hen ten deel.

#546 Accord Uitzendbureau (Michael Koel, Klaas Vlaanderen, Marcel Dekker)
Vanaf de achtste positie ging de Volkswagen van Accord Uitzendbureau prima van start wat al snel resulteerde in de nodige positieverbeteringen. De zesde plek viel al snel in handen van de snelle auto om vervolgens richting de top drie door te stoten. Marcel Dekker kende een probleemloze stint: “Toen ik begon lagen we zesde, maar ik kon al vrij snel wat andere auto’s inhalen. We schoven mooi door naar de derde positie.” Dat het daarmee nog niet gedaan was voor het driemanschap Koel, Vlaanderen en Dekker bleek toen ook de tweede en uiteindelijk de eerste positie werd ingenomen. Nadat de leiding eenmal was veroverd gaven de heren die niet meer af en boekten zo een fraaie overwinning. “Ik ben onwijs blij met deze overwinning, we sluiten het jaar helemaal top af! Tweede in het kampioenschap achter Oranjedak dus een 1-2-tje voor DB Motorsport”, verklaarde de tevreden coureurs na de race. Teambaas Ewoud den Boer blikte na de zware dag terug op het seizoen: “Het vijfde kampioenschap voor DB Motorsport, geweldig. We zijn dit seizoen eerste en tweede geworden in de DNRT, zijn kampioen in het BTCS en hebben de nodige successen geboekt in het Dutch Power Pack. Ik ben dik tevreden met dit jaar.”

Tekst: PR

9912674
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4486
3296
27535
9854222
68073
147943
9912674

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven