Afgelopen weekend was het zover: het super race weekend. ´S morgens naar CPZ getogen om de drie races te rijden voor dit weekend. De tent stond er al, dus we konden ons bezig houden met de auto. De sporing was niet goed dus daar moest wat aan gebeuren. De jongens van oranjedak zouden ons daarin bijstaan, omdat die over de benodigde materialen beschikken, maar eerst was het tijd om een broodje te eten. Na het eten was er geen tijd om de wagen nog in orde te maken, dus ging Marcel in zijn niet goed sporende wagen naar de kwalificatie.

Na een rondje of 5 was hij klaar met de snelste tijd op de klok en dat met een slecht sporende auto, een super prestatie! Marcel ging de spullen ophalen bij oranjedak om de auto goed te krijgen. Een uurtje of wat later gaf hij het op, onze monteurs kregen het niet voor elkaar. De mannen van oranjedak schoten te hulp en binnen een uur stond er een strakke auto.

We leefden vol goede moed naar de 1e wedstrijd toe, maar de race leiding gooide roet in het eten. Door tijdsgebrek werd de wedstrijd ingekort naar 50 minuten en aangezien we nog 80 prestatieseconden moesten inlossen was deze race al verloren. Binnen 60 minuten kan het nog net, maar 50 minuten is te weinig. Uiteindelijk finishte we op 4 sec. achter de nummer 4, jammer maar helaas.

De tweede race moesten we dus vanuit 5e positie starten, we zagen wel kansen, maar er moest flink gas gegeven worden. Na de start en in de Tarzanbocht lag Marcel alweer op de eerste plek! Zo snel kan het dus gaan. Daarna alleen maar weggereden en de race winnen. Na 45 minuten kregen we de rode vlag; 75% van de race was verreden. Het was half 8 ´s avonds, dus er moest gestopt worden (geluid weer !!!). Eerste plek dus goed ook voor de zondag, waar we weer vanuit pole konden starten.

Op zondag maken we ons klaar voor race 3, de weergoden zaten ons niet mee....... veel regen. Ook hadden wij vandaag een gast rijder: Mike v.d. Vecht, een snelle coureur die wel een keer bij ons wilde rijden. Mike zou ook de start doen en proberen een gat te slaan. We besloten nieuwe banden te zetten en de bandenspanning te verhogen. De start ging prima en al snel lagen we weer eerste, na een minuut of 12 kwam de onvermijdelijke code 60 en besloten we Mike binnen te halen. Alleen Mike zag het bord niet en eigenlijk kwam het wel goed uit, want gelijk kwam er groen en konden we gelijk volgas door op een opdrogende baan.

Na 32 minuten haalden we Mike binnen. Alle andere teams waren al binnen geweest en hadden niets met hun bandenspanning gedaan, omdat de baan nog niet droog was. Wij zouden na onze stop echter op een droge baan terugkeren dus brachten we de spanning omlaag. Al gauw waren we weer de snelste op de baan en reden naar de tweede zege van het weekend! Al met al dus een goed weekend met dank aan Mike die in de regen en na tikken van de Golfrijders toch snel over de baan ging.

9917368
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1199
3227
4426
9885139
72767
147943
9917368

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven