Afgelopen weekend werden de eerste wedstrijden verreden van de V8-series met de dikke nascar bolides uit Amerika. Tot vorige week was het eigenlijk zeker dat Jeroen van den Heuvel niet mee kon rijden omdat zijn nascar nog niet binnen was. Maar door de fantastische inzet van MDM-Motorsport werd de V-8 op vrijdagavond afgeleverd.

Daar de overige teams in het begin van de week al een testdag hadden had de coureur uit Brabant een achterstand. Toch werd in de training duidelijk dat Jeroen zeer snel aan de auto kon wennen en gelijk tijden weg kon zetten welke erg snel waren. Jeroen wist zich als 4e te kwalificeren maar pakte bij de start gelijk 2 plaatsen. In de loop van de wedstrijd wist Jeroen een paar keer bijna de leiding te pakken tot de auto slecht bestuurbaar werd. Na een half uur moest hij de auto in de pitbox parkeren omdat de olie te heet werd en begon te lekken over de achterbanden. Dit was te gevaarlijk en het team wilde eerst de oorzaak weten voordat er meer schade aan de nieuwe auto
ontstond.

Eigenlijk werd besloten het weekend te staken omdat de auto te nieuw was en ook de enige auto was die nog nooit op de testbank had gestaan. MDM-motorsport gaf niet op en belde de coureur 's nachts om te melden dat ze het toch weer wilde proberen. 'S ochtend in de 2e wedstrijd van het weekend reed de auto super! Jeroen pakte kopstart en reed volledig weg van het veld. Ronde na ronde gingen de tijden naar beneden en Jeroen was de snelste op de baan. Jeroen ging als 1e de pitstop in, maar tot
grote verbazing kwam hij als 2e de baan op! Daarna is Jeroen gaan vechten om terug op plaats 1 te komen. In dit gevecht kwam hij nog in een aanrijding met een achterblijver waardoor de wedstrijd helaas als 2e afgesloten moest worden.

Bij de 3e wedstrijd van het weekend pakte Jeroen van den Heuvel gelijk weer kopstart, maar na 1 ronde moest hij 2 plaatsen laten schieten omdat er weer olie op de achterbanden terecht kwam. Het besloot nu wel te blijven rijden, maar kon niet meer in de aanval. Jeroen bleef als 3e achter de andere 2 nascars rijden om te gaan voor zoveel mogelijk punten. Tot grote verbazing van de coureur en ook het publiek kwamen de nummers 1 en 2 met elkaar in aanraking en Jeroen kon er mooi langs! Hierdoor kwam de leiding weer terug in handen en was de 1e overwinning binnen. Daar Jeroen over het hele weekend de meeste punten bij elkaar had gereden werd hij gehuldigd op de bovenste treden van het podium en staat nu bovenaan in het kampioenschap. Jeroen : "Dit is een hele mooie start van een hele mooie serie. De auto's rijden zo super, zo hard, wel moeilijk, maar ontzettend gaaf!!!

Het team van MDM-Motorsport heeft zo ontzettend hard gewerkt, daar neem ik echt mijn petje voor af. En ja,......natuurlijk ruikt dit naar meer, veel meer!! Ben ook mijn sponsors en relaties zeer dankbaar voor alle steun om dit alles mogelijk te maken."

10046824
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3557
5193
31886
9988192
84052
118171
10046824

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven