Het feestje na het succes van de zondag heeft de teleurstelling na een uitval op zaterdag veroorzaakt door een defecte bobine bijna doen vergeten. Feit is echter wel dat de puntenachterstand op het team Saker Factory is opgelopen ondanks fantastische wedstrijden in een wederom uitstekend georganiseerd Superraceweekeinde.

De zaterdag begon met een kwalificatie met maar liefst 18 Sakers die een prooi werd voor Team Hotspring met Jeroen Rutges achter het stuur. Als eerste de baan op en in de 2e ronde direct een snelle tijd neerzetten zonder last te hebben van langzaam verkeer. Coos lukte dat niet helemaal en moest genoegen nemen met een 2e plek. Joris deed de start van de eerste van 3 races over 1 uur. Hij sloot direct aan achter Jeroen Rutges en een leuke strijd ontspon zich waarbij de druk ook vanachter behoorlijk werd opgeschroefd. Nadat wat achterblijvers uit de BMW Ziengs-cup moesten worden gelapt met ook wat schade aan de Schouten Saker tot gevolg liep Jeroen een kleine 30 meter uit. Terwijl Joris weer in z’n ritme zat en de achterstand wist te verkleinen sloeg de pechduivel toe: de motor van de Saker gaf nog maar een paar onschuldige plofjes in plaats van constant 4 harde knallen en in de bocht zonder naam viel Schouten Racing hulpeloos stil. We werden snel teruggesleept naar de pits waar Jacco een defecte bobine ontdekte. Deze werd vervangen en Coos nam het stuur over om vervolgens kansloos de race op een bijna laatste plaats te finishen.

De race werd een prooi voor pole-sitter Hotspring met Gerben van der Wey achter het stuur, die Jeroen tijdens de verplichte stop had afgewisseld. Saker Factory werd keurig 2e zodat het kampioenschap voor hen weer een stuk dichter bij is gekomen door het 0-resultaat van Schouten Racing.

Zondag begon Coos vanaf de bijna laatste plek aan de race en startte weer als een raket. Met fabelachtige inhaalacties lag Coos al in de 6e ronde op een 2e plek! Het massaal aanwezige publiek genoot zichtbaar van de oprukkende Saker van Schouten Racing. Een Code-60 situatie zorgde er na ca 17 minuten voor dat iedereen ging wisselen. Zo ook Schouten Racing waar dat niet helemaal vlekkeloos verliep door miscommunicatie bij het wegrijden. Joris stond op een gegeven met zijn rechterachterwiel in de lekbak van de tankmannen en wist niet of hij nog mocht vertrekken of niet. Een situatie van 5 seconden chaos en toen was Joris weer onderweg echter op een 4e plaats achter Saker Factory, Rudof Meyer en Hotspring.

Na de groene vlag ontspon zich weer een mooi gevecht totdat Jeroen door een loszittende turboslang kort weer de pits in moest en Rudolf zijn tempo te hoog was voor Joris. Echter richting het einde van de wedstrijd liep Joris weer in en Joris zag dat Rudolf wegliggingssproblemen had. Hij had toch in het begin teveel gevraagd van zijn banden en Joris reed tactisch beheerst naar hem toe om hem in de allerlaatste ronde te verschalken. Rudolf kon door een domme remfout niet voorkomen dat hij daarna ook nog een tik uitdeelde maar Joris kwam dus als tweede tot groot plezier van iedereen van Bas Koeten Racing over de finish. Rudolf bood zeer sportief direct na afloop zijn verontschuldigingen aan voor dit incident.

Joris mocht in de 3e race dus vanaf een 2e plek starten en nam direct de kop. Een foutloze race met een super uitgevoerde wissel en tankstop bracht ons ondanks het aandringen van Saker Factory naar een zeer verdiende overwinning die uitbundig werd gevierd in het Koeten-kamp. Niet onvermeld mag blijven dat Saker Factory en Rudolf Meyer overduidelijk de snelste rondetijd reden maar dat Schouten Racing toch een betere race-pace bleek te hebben. De overall-overwinning ging dus naar Saker Factory en de 2e plaats was voor nieuwkomers Q&W-racing die hun Saker na de zware crash tijdens de seizoensopener weer prima voor elkaar hadden. Rest ons wederom iedereen van Bas Koeten Racing te bedanken voor hun ondersteuning en gezelligheid. De goede teamgeest in ons team staat altijd weer borg voor goede prestaties.

www.schoutenracing.nl

9922322
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
144
3082
9380
9885139
77721
147943
9922322

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven