Afgelopen woensdag werd de tweede race verreden in het Volkswagen Endurance Kampioenschap op het circuit van Zolder. Marcel Dekker reed  in dienst van het Accord Uitzendbureau Racing Team glorieus naar de overwinning in de ruim vier uur durende slijtageslag. Dekker was dan ook prima gestemd na de race: 'De eerste overwinning van 2011 is binnen!’


 
Dekker reed in Zolder met FIA GT3 coureur Jeroen den Boer als teamgenoot, omdat zijn vaste teamgenoot werd gehinderd door ziekte. Dekker en den Boer kenden elkaar goed uit de Suzuki-Swift periode en bleken een uitstekend duo. Tijdens de kwalificatietrainingen zette den Boer een 7de tijd op de klokken. Dekker nam de start voor zijn rekening en kon gedurende het eerste uur deze plaats vasthouden en aanhaken bij de concurrentie.
 
In de Volkswagen Endurance Cup worden races verreden over meerdere uren waarbij de pitstop strategie erg belangrijk is omdat daar kostbare seconden gewonnen of verloren kunnen worden. Tijdens de pitstops, waarin van rijder wordt gewisseld, wordt getankt en de banden worden vervangen konden Dekker en den Boer profiteren van uitstekende werk van het MDM Motorsport team.
 
Halverwege de race raakte Dekker in gevecht met Michel Schaap, de race-instructeur die Marcel Dekker heeft begeleid tijdens de start van zijn racecarrière. Dekker en Schaap vochten een onderling duel uit, waarbij de instructeur het af moest leggen tegen zijn leerling. Hetgeen leidde tot het nodige vermaak binnen het Accord Racing Team.
 
Tijdens de 500 kilometer-race had het duo Dekker- Den Boer uiteindelijk 5 pitstops nodig en werd het na ruim 4,5 uur racen als eerste afgevlagd, met ruim 50 seconden voorsprong op de nummer twee, RSR Racing.

"Na de pech tijdens de eerste race van het seizoen, waar de versnellingsbak kapot ging, hebben we nu orde op zaken kunnen stellen. We konden vanaf de start van de race aanvallen en door de uitstekende pitstop strategie konden we uiteindelijk vrij makkelijk de overwinning binnenslepen. Een mooie prestatie voor het hele team en goed voor de punten in het klassement", aldus Marcel Dekker.

Ook teambaas Klaas Vlaanderen van het Accord Uitzendbureau Racing Team was super tevreden na  afloop: "Marcel en Jeroen hebben het super gedaan. Je ziet dat de jongens de nodige ervaringen hebben en samen met de strategie bleek dat de sleutel voor de wedstrijd."
 
Accord Uitzendbureau is door de overwinning gestegen van de 13de naar de 4de plaats in het kampioenschap en met nog 5 wedstrijden te gaan ligt het kampioenschap nog helemaal open.

www.marceldekker.eu

9922543
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
365
3082
9601
9885139
77942
147943
9922543

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven