Laurens de Wit en Melroy Heemskerk zijn woensdag 29 februari op Circuit Park Zandvoort gekozen als dé coureurs van het IDRT (Innovatief Duurzaam Race Team). Na een strenge selectie onder 8 potentiële rijders bleken Laurens en Melroy de meest geschikte coureurs voor de duurzame Saker van IDRT. Gekeken is naar persoonlijke presentatie, ambitie en natuurlijk de prestaties op het circuit. De coureurs bereiden zich nu voor op de eerste race op 1 april op het circuit van Spa Francorchamps.


 

 
De voorselectie begon een week geleden op de kartbaan bij Coronel in Huizen. Daar hebben 8 gegadigden zich gepresenteerd en zich bewezen in een kart. Uit deze voorselectie kwamen Melroy Heemskerk, Miranda van Middendorp en Laurens de Wit. Deze drie rijders hebben echt kennis mogen maken met de Saker op Circuit Park Zandvoort.

Onder leiding van Sandor van Es (chef redactie Autoweek en coureur) is een testsessie uitgevoerd en mochten de coureurs zich bewijzen in de Saker. Eerst alleen, daarna samen met Sandor. Uit deze testsessie zijn uiteindelijk de twee winnaars gekomen. Laurens de Wit (Nieuwekerk aan de IJssel): “Ik wist dat het een spannende strijd zou worden. De tijden op het circuit zaten dicht bij elkaar. Super om komend raceseizoen deel uit te maken van dit team”. Ook Melroy Heemskerk uit Hoofddorp is enthousiast om in de Saker te gaan rijden. “Het duurzame karakter en het team van leerlingen autotechniek maakt het bijzonder. Een autotechnische achtergrond hebben Laurens en ik ook, dat maakt het team compleet. We weten allemaal waar we het over hebben.”

De volledige rijderselectie is gevolgd door mediapartner Autoweek. Binnenkort volgt dan ook een uitgebreide impressie in dit magazine.
 
IDRT
Het Innovatief Duurzaam Race Team (IDRT) is een raceteam dat gerund wordt door leerlingen Autotechniek van het Automotive College, een college van ROC Midden Nederland. Door actieve samenwerking tussen Innovam en Automotive College krijgt jong en technisch talent de kans om alle fijne kneepjes van het racevak te leren, zowel op technisch als organisatorisch gebied. De IDRT-auto (Saker) rijdt op bio-ethanol, daarmee is het IDRT aanjager en stimulator van duurzame racetechniek.
 
Het IDRT laat zien welke uitdagende mogelijkheden er zijn binnen het vak van autotechniek. Het vakimago krijgt hierdoor een positieve impuls met als doel jongeren te interesseren voor een studie en baan in de autobranche", aldus Koen van Hamburg (betrokken vanuit Innovam). De racekalender voor komend seizoen is te vinden op www.idraceteam.nl
 
Het IDRT is een initiatief van Innovam en het Automotive College (onderdeel van ROC Midden Nederland). Bas Koeten Racing verzorgt de technische begeleiding van het team. Het IDRT wordt actief ondersteund door Saker Sportscars Europe en andere partners uit de branche.

PR

9922443
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
265
3082
9501
9885139
77842
147943
9922443

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven