Na het SuperRaceWeekend waren de rijders en rijdster weer aanwezig op het Circuit Park Zandvoort en toverde de Westfield club de Bavaria Paddock wederom om tot Westfield Paddock voor de vierde wedstrijd van de TopGear Westfield cup. Zaterdag stonden de vrije trainingen op het programma en zoals altijd wisten vele bezoekers de Westfield tent te vinden voor deze extra ingelaste wedstrijd van de DNRT. Hoe populair de Westfield cup is bleek ook weer door het aantal mensen dat afgelopen zaterdag én zondag besloot zelf mee te gaan rijden in deze populaire klasse, de Westfield cup breid zich wederom uit.

Beide dagen waren de raceomstandigheden perfect, mooie onderlinge strijd op de baan, twee nieuwe deelnemers, Peter Bijvelds die als gast in de STAR Westfield reed en Hayley Lazell de dame uitkomend in de Oto2rent Westfield. 

Kwalificatie
Hij arriveerde op zaterdagmiddag, de stoel moest nog in de juiste positie gezet worden, maar liet zaterdagmiddag al zien wat de bedoeling was. Peter Bijvelds, uitkomend in de STAR Westfield nummer 26, wegens de vakantie van Marcus Preijde, pakte zondagmorgen de pole positie voor de enige  dame in het veld Hayley Lazell in de Oto2rent Westfield. Ook zij maakte afgelopen zaterdag de eerste meters in de Westfield maar voelde zich hier ook direct in thuis getuige de tweede startplek. Francois Claeijs (STAR Racing Team) pakte weliswaar de derde positie maar met zijn persoonlijke ronde record op dit circuit en wellicht geïnspireerd door de dame voor hem, had hij de snelheid er goed in. De vierde positie was voor Louis Hutzezon (jr) die ronde op ronde tijdens de  kwalificatie binnen een paar 1/100 reed. De verrassing van de kwalificatie was Dirk van Lonkhuizen in de vorige races nog nauwelijks een rol van betekenis nu op plaats 5.
 
Race 1
Bij de start van race 1 was er één Westfield bijzonder snel weg en dacht een hele goede start te hebben, Tim Roks uitkomend in de Top Gear Westfield startte echter te vroeg en moest het hele veld laten passeren alvorens aan een inhaalrace te beginnen welke uiteindelijk in race 1 beloond werd met een 9e plaats. Het startveld werd direct na het startsein aangevoerd door Peter Bijvelds in de STAR Westfield, de tweede positie werd ingenomen door Francois Claeijs in de STAR Westfield, de derde positie was voor Louis Hutzezon (jr) in de Savali Westfield. Hayley Lazell in de Oto2rent Westfield had zich bij de start laten verschalken maar vocht zich binnen een paar ronden terug  naar de tweede positie.

Hierachter waren het Paolo Massaro in de AvioSign Westfield en Marcel Iding in de STAR Westfield die onderling in een mooie strijd verwikkeld waren. Mies van Grunsven die afgelopen donderdag nog een oog operatie had ondergaan moet hier wellicht toch nog even voor terug voor een nacontrole. Hij had zo te zien nu en dan last van een waas voor zijn ogen getuige de uitstap in de grindbak einde rechte stuk. Samen met Dirk van Lonkhuizen was Van Grunsven ook richting de top 6 aan het rijden tot het moment dat de code 60 vlag getoond werd vanwege olie op de baan verspreid door een deelnemer uit een andere klasse. De code 60 werd echter niet door iedereen begrepen en werd door sommige deelnemers geïnterpreteerd als code 100+. Ook de onderlinge afstand werd hier en daar op slinkse wijze weggewerkt, ingrijpen van de wedstrijdleiding na afloop van de race was het  logische gevolg hiervan. De rondes telde langzaam af en drie ronde voor het einde werd de groene vlag getoond en kon men weer van start. Francois Claeijs was er direct goed bij na de start en pakte zijn tweede positie terug van Hayley Lazell die nog wel probeerde maar genoegen moest nemen met plaats drie. Hayley was na afloop verschrikkelijk enthousiast en vertelde dat de wagen al een vriendin van haar was, “maar nu is het mijn beste vriendin.”
 
Race 2
In de tweede race was het wederom Peter Bijvelds in de STAR Westfield die de koppositie opeiste om deze niet meer af te staan, Hayley Lazell in de Oto2rent Westfield pakte in de eerste ronde direct de 2e plaats en probeerde bij Peter Bijvelds nog even aan te dringen. Deze liet zich niet van de wijs brengen en deed wat hij altijd al veelvuldig deed in de rallysport: winnen. Francois Claeijs reed met de STAR Westfield een hele constante race op de derde positie, evenals Louis Hutzezon (jr) in de Savali Westfield op plaats 4. Tim Roks in de TopGear Westfield, deze keer iets voorzichtiger gestart, reed op naar de 5e plaats gevolgd door  Paolo Massaro met de AvioSign Westfield op een zesde positie die wederom net voor Marcel Iding (P7) in de STAR Westfield wist te eindigen.
 
Algemeen
Ook in de achterhoede vonden er mooie onderlinge gevechten (soms alleen met de auto) plaats, Gérard Morren die in een ultieme inhaal poging nog een mooie 180° slip maakte, Kirtan Nandkoemarsing die de  grindbak nabij het scheivlak van dichtbij moest bekijken, Peter-Jan Weijters die de lengte van de grindbak einde rechte stuk heeft opgemeten  kortom mooie acties op de baan tijdens deze vierde Westfield cup race. Een positieve ontwikkeling binnen de klasse is dat de deelnemers steeds meer aan elkaar gewaagd zijn, de ronden tijden komen steeds dichter bij elkaar en zorgen voor een mooie onderlinge competitie.

Na afloop werd de prijsuitreiking gedaan door Jan Frensch die de EasyWash Westfield, na een uitglijder tijdens de kwalificatie en ondanks de hoeveelheid rooksignalen, niet aan de kant had geparkeerd. Hierdoor kon Frensch niet aan de beide races deelnemen wat er helaas voor zorgde dat hij wederom kostbare punten moest laten liggen. Gelukkig was de stemming bij Jan er niet  minder om en kon de prijsuitreiking aanschouwd worden door de  bezoekers die in grote getale aanwezig waren op het Westfield terras.


Eind uitslag Westfieldcup 29 juni 2008
1e plaats Peter Bijvelds
2e plaats Hayley Lazell
3e plaats Francois Claeijs
4e plaats Louis Hutzezon (jr)
5e plaats Paolo Massaro
6e plaats Marcel Iding
 
De volgende race van de TopGear Westfield race cup wordt gehouden op 3  augustus op circuitpark Zandvoort.
9922338
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
160
3082
9396
9885139
77737
147943
9922338

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven