Op het prachtige Brands Hatch Circuit in Engeland heeft het IDRT goede zaken gedaan. In het weekend van 9 en 10 juni zijn twee sprintraces en een endurance race verreden. Na een spannende strijd is het IDRT alle races als tweede geëindigd en gaat aan de leiding in het klassement. Het raceweekend in Brands Hatch begon op zaterdagochtend met een kwalificatie. Na een paar snelle rondes van Melroy van Heemskerk was het Laurens de Wit die de technisch ingewikkelde baan mocht verkennen. Voor Laurens was het de tweede keer op het circuit, maar al na een paar ronden ging het tempo flink omhoog wat resulteerde in een derde plaats op de startgrid.

Race 1
De eerste race werd zaterdagmiddag door Melroy verreden. Na een slechte start vocht Melroy zich snel terug naar een podiumplek. "Ik had een slechte start omdat ik klem zat aan de binnenkant, maar al snel zat ik weer in mijn ritme en ging in de aanval. Toen ik eenmaal de derde plek in handen had probeerde ik naar Rose en De Wit te rijden, maar deze hadden al een flinke voorsprong”, aldus een enthousiaste Melroy. Vlak na de finish werd duidelijk dat Melroy uiteindelijk tweede was geworden. Een mooi resultaat!

De zondag begon met een kwalificatie voor de endurance race. Beide coureurs moesten binnen 15 minuten hun rondes rijden. De wegligging van de Saker bleek nog niet optimaal. Het team ging snel aan de slag om deze te verbeteren. Ook tijdens de rijderswissel werden nog snel wat aanpassingen gedaan. De rondetijden werden beter met als resultaat een tweede startplek voor de hoofdrace.

Race 2
Laurens reed de tweede sprintrace van het weekend met een flink aangepaste Saker. De snelheid zat er bij de IDRT Saker goed in. Door remproblemen bij het team van Go Fast schoof Laurens door naar een tweede positie. “Het was eigenlijk een redelijk eenzame race. Het tempo van Paul Rose kon ik net niet bijhouden. Op het einde werd het toch nog even spannend toen Rogier de Wit steeds dichterbij kwam. Ge

lukkig hebben we de tweede plek vast kunnen houden”, aldus een tevreden Laurens.

Hoofdrace – endurance
De endurance race van 45 minuten werd spannend vanwege het weer. Dreigende wolken hingen al langere tijd boven Brands Hatch, maar vlak voor de race begon het te druppelen. Tijdens de opwarmronde van Laurens bleek dat de regen aanhield. Het was helaas te laat om de banden te wisselen. Laurens: “Ik wilde natuurlijk zo hard mogelijk, maar het was moeilijk niet in de fout te gaan op slicks”. Gelukkig kon Laurens het hoofd koel houden en zonder problemen na een kwartier de pitstraat binnenkomen waar de banden werden gewisseld. Voor het tweede deel van de race nam Melroy plaats achter het stuur. Melroy: “We waren terug gevallen naar een vijfde plek, maar al snel kwam ik weer in de buurt van de koplopers.  Op de regenbanden voelde ik me als een vis in het water”. De laatste 10 minuten van de race werd de temperatuur van de motor steeds lager en sloeg de Saker vanaf 4000 toeren in de noodloop en ging snelheid verloren. Het was niet meer mogelijk bij de koploper te komen. Door drie keer als tweede te zijn gefinisht is het IDRT terug aan de leiding van het klassement.

IDRT
Het Innovatief Duurzaam Race Team (IDRT) is een raceteam dat gerund wordt door leerlingen Autotechniek van het Automotive College, een college van ROC Midden Nederland. Door actieve samenwerking tussen Innovam, het Automotive College en Bas Koeten Racing krijgt jong en technisch talent de kans om alle fijne kneepjes van het racevak te leren, zowel op technisch als organisatorisch gebied. De IDRT-auto (Saker) rijdt op bio-ethanol, daarmee is het IDRT aanjager en stimulator van duurzame racetechniek.
 
Het IDRT laat zien welke uitdagende mogelijkheden er zijn binnen het vak van autotechniek. Het vakimago krijgt hierdoor een positieve impuls met als doel jongeren te interesseren voor een studie en baan in de autobranche.
 
Het IDRT is een initiatief van Innovam en het Automotive College (onderdeel van ROC Midden Nederland). Bas Koeten Racing verzorgt de technische begeleiding van het team. Het IDRT wordt actief ondersteund door Saker Sportscars Europe en andere partners uit de branche.

9922268
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
90
3082
9326
9885139
77667
147943
9922268

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven