Op 7 en 8 juli 2012 streek de Multegra Westfieldcup neer op het Belgische circuit van Zolder, als onderdeel van de Zolder Superprix, in een evenement aangeboden door Topproduct.nl. Na een spannende strijd is Hans Wellink de winnaar over drie races, Ewald Klip legt beslag op plaats twee, voor Jan Stakenburg François Claeijs en Sander Etman.

De vrije training en tijdtraining zijn door de organisatie samengevoegd. Arjen Heeck van RAEK Racing is de regerend kampioen en bewijst dit door de pole position voor zich op te eisen voor een verrassende Ewald Klip en kampioenschapleider Jan Stakenburg. Lang kan Arjen niet genieten van zijn snelste tijd. Een incident tussen #37 Max Snoeck en #25 Andrew Vosselman leidt tot een spin van de laatste en Arjen kan hem niet ontwijken. Beide rijders zijn gelukkig ongedeerd, maar hun auto’s zijn voor de rest van het evenement uitgeschakeld.

De eerste race is een herhaling van de eerste twee evenementen. Jan Stakenburg rijdt van het veld weg en wint soeverein. Nadat hij de eerste ronden met Hans Wellink in gevecht was rijdt Ewald Klip naar een keurige tweede plaats voor Leonard Batenburg en François Claeijs. Hans Wellink wordt vijfde.

Net als bij de eerste race, schijnt de zon bij aanvang van de tweede race volop. In race twee is het gevecht tussen Jan Stakenburg en Ewald Klip de blikvanger. De twee coureurs geven elkaar geen duimbreedte toe. Beide rijders zijn dan ook teleurgesteld als Jan met technische problemen uitvalt. Sander Etman bekroont een inhaalrace - door technische malheur in de eerste race startte hij als 19e - met een uitstekende derde plek, achter Hans Wellink en winnaar, voor het eerst in de cup, Ewald Klip. Philip Walter en Danny Lammers komen als vierde en vijfde over de streep.

De derde race is op de zondag; het middaguur is gunstig voor de Westfieldcup want zo kunnen de andere klassen van de Zolder Superprix de baan droog rijden na de fikse stortbuien van de nacht. Ewald Klip is als snelste weg; te snel en hij ziet dit ‘beloond’ met een drive trough wegens een valse start. Hierdoor lijkt de weg naar een overwinning voor Hans Wellink open, maar Sander Etman weet hem snel na het wegvallen van Ewald Klip te verschalken en maakt hierna geen fouten en rijdt naar de overwinning. Jan Stakenburg toont zijn klasse door voor de tweede maal van achteraan het veld naar voren te rijden en uiteindelijk in de laatste bocht van de laatste ronde Hans Wellink te passeren om tweede plek op te eisen. Hans Wellink wordt derde, voor François Claeijs en Danny Lammers.

De pech van Sander Etman in de eerste race, van Jan Stakenburg in race twee en van Ewald Klip in race drie maken dat het constant rijden van Hans Wellink de totaaloverwinning oplevert en de grootste beker, aangeboden door Interconcept, in ontvangst mag nemen. Jan Stakenburg doet goede zaken voor het kampioenschap door achter Ewald Klip derde te worden en hij behoudt dan ook de leiding in de strijd om de titel. Daar blijft Danny Lammers zijn naaste achtervolger en is de equipe Hayley Lazell/Hans Wellink derde.

Stralende zon op zaterdag en op een paar spetters na prima weer op de zondag en een vol startveld tijdens de Multegra Westfield Cup  bij de Zolder Superprix. De Multegra Westfield Cup kan terugkijken op een geslaagd evenement en kijkt uit naar de volgende ontmoeting. Op 17 augustus rijdt de cup weer op het Circuit Park Zandvoort. Kijk voor het volledige wedstrijdverslag, de complete uitslag en de tussenstand op www.westfieldcup.nl.

10046865
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3598
5193
31927
9988192
84093
118171
10046865

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven