Zondag 21 oktober is het zo ver, dan organiseert Saker Sportscars de tweede editie van de SAKER World Final. Na het succes van vorig jaar wordt dit wederom een spectaculaire seizoen afsluiting. De vorige editie was een groots spektakel, waar maarliefst 30 Sakers aan de start verschenen. De World Final belooft dit jaar eveneens een succesvol evenement te worden en wordt georganiseerd op Circuit Park Zandvoort.

Minstens zo belangrijk als de titel in de Nederlandse Saker Sportscar Challenge, wordt de strijd om wie zich SAKER World Champion 2012 mag noemen. Coureurs uit zowel de Nederlandse als de Engelse Saker Sportscar Challenge is het de seizoensfinale, en voor Saker rijders die in andere kampioenschappen uitkomen de wedstrijd waarin men zich kan meten aan de andere Saker coureurs.

Verder zal op de dag zelf een rijdervoorstelling voor het publiek worden gehouden, om iedereen kennis te laten maken met de coureurs. Daarnaast kunnen mensen ervaren hoe het is om in een heuse Saker auto te zitten! Men kan zich namelijk tijdens het evenement opgeven voor een zogeheten rijders wisselwedstrijd. Het team die het snelst een coureurswissel weet te realiseren wacht een mooie prijs.

Twee dagen voor aanvang van de SAKER World Final op Zandvoort is bekend gemaakt dat SPAA05.com een bijzonder ervaren en snelle coureur inzet om de overwinning van vorig jaar te verdedigen. Waar vorig jaar Derwin Belt de overwinning in de groen/blauwe SPAA05 Saker naar zich toe wist te trekken, is nu niemand minder dan voormalig Le Mans winnaar Jan Lammers degene die gaat proberen de ‘wereldtitel’ te veroveren.

Lammers is uiteraard één van de meest ervaren sportscars coureurs die ons land rijk is, en heeft ook al meerdere malen in een Saker sportscar aan races deelgenomen. Zowel teameigenaar Hans le Sage als Lammers beseffen zich echter terdege dat het een zware strijd gaat worden tegen ondermeer de drie kanshebbers om de kampioenschapstitel. Hans le Sage: ‘Er is dit jaar een enorme sterke rijdersbezetting in de Saker Sportscar Challenge, waardoor wij alles uit de kast moeten trekken om de World Final titel in huis te houden. Met Jan hebben we een topper die het de jonge talenten knap moeilijk gaat maken! Met Bas Koeten Racing is daarnaast ook de technische ondersteuning in uitstekende handen. ‘.

Daarnaast zal de gehele SAKER World Final vastgelegd worden op film en uitgezonden worden in het programma TopSpeed TV, welke te zien is op Motors TV evenals diverse regionale zenders. Uiteraard worden er ook bijzondere foto’s gemaakt, die op de Facebook-pagina van Saker Sportscars worden geplaatst.

Kortom: gegarandeerd raceplezier, allerlei nieuwtjes op het gebied van racen in een Saker, meer autosport en veel gezelligheid op zondag 21 oktober. Wees er allen bij, want dit belooft een mooie dag te worden met uiteindelijk zelfs een wereldkampioen. De SAKER World Final is gratis toegankelijk en uitermate geschikt om de sfeer & de spanning van heel dichtbij mee te maken. Met twee sprint races (om 12.00 en 15.00 uur), een voorstelronde van rijders & hun Sakers (om 14.15 uur) en een allesbeslissende 70 minuten wedstrijd (17.00 uur) is er de hele dag spektakel!

Voor meer informatie zie www.sakersportscars.com

9912677
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4489
3296
27538
9854222
68076
147943
9912677

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven