Met twee een vierde en twee  tweede plaatsen pakt Jan Stakenburg de titel voor François Claeijs, die er op de Nürburgring helaas niet aan te pas kwam. Uittredend kampioen RAEK Racing pakt met coureur Arjen Heeck de winst in alle drie de wedstrijden en maakt hiermee een seizoen met veel tegenvallers enigszins goed. Voor de tweede keer dit seizoen verlaat de Multegra Westfield Cup het vertrouwde DNRT nest om bij de ADAC Westfalen Trophy op de Duitse Nürburgring te rijden. Zoals bij elke wedstrijd in de Westfield Cup worden wedstrijden mogelijk gemaakt door één van de 25 sponsoren die de Multegra Westfield Cup rijk is. Dit maal is het BEHAVE4ALL die de naamgever van dit evenement is. MB Motorsport levert de bekers.

De vrije training wordt beheerst door kampioenschapsleider Jan Stakenburg, die maar liefst 1,4 seconden sneller is dan de nummers 2 tot en met 9, die allen binnen viertiende van een seconde zitten. Voor de meeste rijders staat de vrije training in het teken van het leren van de onbekende baan. Bij de kwalificatie zorgt een defect wiellager er voor dat Stakenburg niet op pole position staat; Danny Lammers verzekert zich voor Leonard Batenburg van de eerste startplek. Stakenburg is derde, voor Arjen Heeck. De nummer twee in de titelstrijd, François Claeijs, volgt op plaats zes.

Bij de start van de eerste race zorgt een spin van Leonard Batenburg voor een vroegtijdig einde van zijn race, maar Danny Lammers, Jan Stakenburg, Hans Wellink en Arjen Heeck vechten ronde na ronde om de leiding. De eerste race toont aan dat de Nürburgring het beste in de rijders naar boven haalt. De wedstrijd blijft van het begin tot het eind spannend, door de vele gevechten door het gehele veld. Uiteindelijk kan Arjen Heeck revanche nemen, op zijn door problemen verpestte seizoen, door de race te winnen voor Hans Wellink en Danny Lammers. Jan Stakenburg verbetert zijn kansen op de titel door voor François Claeijs op plek vier te eindigen.

Race twee is op zaterdag op een bijzonder vroeg tijdstip, namelijk half negen. Alle rijders zijn wakker en trakteren het aanwezige publiek op heerlijk autosport in de Eiffel. Net als in de eerste race zijn er in het gehele veld gevechten. Op kop strijden Arjen Heeck, Jan Stakenburg, Danny Lammers en Hans Wellink wederom om de overwinning. De strijd tussen Max Snoeck, Patrick Boxem en Rudi Standaert is meer naar achteren, maar niet minder fel. Heeck wint uiteindelijk de strijd voor Stakenburg, Wellink, Lammers en een sterk opkomende Leonard Batenburg, die van plek 21 naar de vijfde plaats is gereden. François Claeijs ziet zijn kampioenschapkansen verder wegglijden door een uitvalbeurt.

Stralende zon begeleidt het veld in de laatste race van het evenement en van het seizoen. Doordat de Duitse marshalls een oliespoor uit de voorgaande race met poeder bestreden, hebben de rijders last van stofwolken en gladheid. Deze race rijden Arjen Heeck en Jan Stakenburg weg bij de rest van het veld. Zij vechten om de leiding, ver achter hen doen Hans Wellink, Danny Lammers, Leonard Batenburg en François Claeijs hetzelfde om het laatste plekje op het podium. Heeck behaalt een zwaarbevochten overwinning voor Stakenburg die de titel nu definitief op zak heeft. Wellink pakt de derde plaats.

Met drie raceoverwinningen is Arjen Heeck algeheel overwinnaar, voor Jan Stakenburg en Hans Wellink. Danny Lammers, Mies van Grunsven en Marc Beuk maken de top zes vol. Jan Stakenburg heeft aan 490 punten voldoende om zich tot kampioen van de Multegra Westfieldcup 2012 te kronen. François Claeijs wordt voor het tweede opeenvolgende jaar tweede in het kampioenschap. Danny Lammers pakt plaats drie voor de equipe Hayley Lazell & Hans Wellink. Willem Vriend en Ewald Klip leggen beslag op respectievelijk de vijfde en zesde positie in de eindrangschikking.

Voor meer informatie kunt u kijken op: www.westfieldcup.nl

9922309
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
131
3082
9367
9885139
77708
147943
9922309

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven