Rogier en Alex zijn eind 2011 begonnen met het opstarten van de formuleklasse binnen de DNRT. Afgelopen jaar was een pittig jaar waarin veel op hen af is gekomen. Een nieuwe klasse starten is niet zomaar iets, maar beide mannen hebben een enorm doorzettingsvermogen en als ze eenmaal iets in hun kop hebben, dan “moet” het ook gebeuren. Zo ook met formuleracing.nl!

“In 2013 moet de klasse echt vorm gaan krijgen”, meldt Rogier Jansen, samen met Alex van Loenen de iniatiefnemers en eigenaar van formuleracing.nl. “Samen met Alex hebben we aardig wat teweeg gebracht afgelopen jaar. We hebben 8 rijders op de baan gehad in juni, wat echt een fantastisch plaatje was! Daar doen we het voor: formuleauto’s op de baan. Daarnaast merken we dat er enorme interesse is in onze klasse en hebben 4 nieuwe rijders zich gemeld in de afgelopen maanden. Veel bekijks natuurlijk met allemaal van die bolides in de pits. Vraag een kind een echte raceauto te tekenen en het ziet er bijna net zo uit als het materiaal waar wij mee rijden.” verteld Rogier enthousaist.

“Dat er interesse is, is super, maar uiteindelijk moet dit leiden tot auto’s op de baan. Er is veel support vanuit de DNRT, onder andere door een artikel in het magazine “START” en natuurlijk door ons een plekje te geven op de kalender en op de wedstrijddagen. Daarnaast wordt er via sociale media en de website veel nieuws naar buiten gebracht. We proberen een volledig programma te bieden dit jaar, inclusief een testdag op Circuit Zolder op donderdag  14 maart, waar we middels een geluidsdag gewoon terecht kunnen. Ook wordt er 2 dagen getest op hét formulecircuit van Europa: Spa Francorchamps, kicken of niet dan!? Samen met de 6 wedstrijddagen van de DNRT kunnen we hierdoor 9 race/testdagen aanbieden, wat mij meer dan genoeg lijkt dacht ik zo!”

Ondanks de interesse in de klasse, heeft zich dat nog niet vertaald door grote aantallen auto’s op de baan. Rogier legt uit: “Dat is te verklaren. We zijn een jonge klasse en hebben in 2012 ons debuut gemaakt. Eigenlijk waren Alex en ik de eersten die besloten hadden te gaan rijden in 2012. Met slechts 3 maanden te gaan voor de eerste race zijn we gestart met wat “herrie” maken. Dan hebben de mensen eigenlijk de plannen voor dat jaar al klaar. Daarnaast denken veel mensen dat een formuleauto ontzettend veel geld kost. Nou, ik denk dat een circuitklare BMW of MX5 net zoveel kost, misschien wel meer. Onlangs heeft Alex een formula Gloria verkocht onder de € 10.000. De slijtage van de onderdelen is vergelijkbaar met andere wagens en er gaat gewoon benzine in hoor.” lacht Rogier.

“Ik vind het prachtig dat ik in een formule auto het circuit over mag knallen. De meest ultieme sensatie binnen de autosport en elke meter dat ik rij zit ik gewoon te genieten. Als ik kijk hoe enthousiast wij de pits in rijden en met een big smile uit de auto komen, daar kan echt niets tegen op!”

Voor meer informatie over de formule klasse binnen de DNRT kan je kijken op: www.formuleracing.nl of op www.facebook.com/formuleracing

10046843
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3576
5193
31905
9988192
84071
118171
10046843

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven