Afgelopen weekend was het zover: het Super Race Weekend van de DNRT op Zandvoort. De Vrije Formuleklasse (formuleracing.nl) was goed vertegenwoordigd op zowel de zaterdag als de zondag en is met 9 auto’s aan de start gekomen. Dat lijkt weinig, maar voor een klasse die krap 1,5 jaar bestaat is het niet slecht in deze tijd.

De klasse  begint zo langzamerhand vorm te krijgen, mede door het toelaten van zowel formule auto’s en ook sportscars. Dit seizoen zijn er een aantal vaste rijders en elke race komen er nieuwe of bekende rijders bij. Naast de formuleauto’s, zoals de Formule Renault,  Suzuki, Alfa of de Holden,  rijden er ook sportscars mee: een Mallock, Radical Clubsport en een Sparton, om wat voorbeelden te noemen.  Een zeer gemêleerd veld van zowel auto’s als ervaring van rijders. Dat er hard gereden wordt, kan niet anders dan bevestigd worden met zulke bolides, maar een ieder is zuinig op het materiaal en portemonnee en er wordt geprobeerd schades zoveel mogelijk te voorkomen. Gentlemens racing op het scherpst van de snede en ieder op z’n eigen tempo.

De klasse is bedoeld voor de DNRT-rijder die wat meer sensatie en uitdaging zoekt in de wagen zelf. De meeste rijders hebben ervaring met andere wagens en zien deze klasse echt als een uitdaging. Het is niet veel anders dan een Seven, Saker of andere wagen, alleen de auto is vaak een heel stuk stijver en heeft downforce. Dat zijn 2 elementen die even wennen zijn, maar als dat eenmaal onder de knie is, kan er serieus snelheid gemaakt worden. Ook wordt de klasse gebruikt als opstap naar een professionele formuleklasse. Zo is Paul Sieljes na afgelopen overgestapt naar het Formule Ford-kampioenschap.

Afgelopen weekend zijn er 9 wagens aan de start gekomen. De races zijn prima verlopen met een eerlijke strijd en geen schades door contact. Grote winnaar is Patrick Engelen in de prachtige JPS Formule Holden (Australische F3 bolide). Rogier Jansen met de Radical Clubsport en Jaap Terhenne in de Formule Alfa deelden de 2e plaats aan het einde van het weekend met een  gelijke puntenstand, dat terwijl Jaap pas 2 racedagen participeert in competitie verband.  

Voor wie meer informatie zoekt over de klasse, kan dit vinden op www.formuleracing.nl of contact opnemen met Rogier Jansen en Alex van Loenen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

20 oktober rijdt de formuleracing.nl-klasse de finale race op Zandvoort onder de vlag van de DNRT. Er komen gastrijders uit België, Duitsland en Engeland dus dit kan niet anders dan spectaculair worden! Meedoen kan wanneer je in het bezit bent van een EU-licentie en een formule- of sportscar.

9947477
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1459
5275
14896
9912942
102876
147943
9947477

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven