Technische tegenslag in de tweede race op de Nürburgring weerhoudt Dennis de Groot van een vijfde opeenvolgende overwinning. Arjen Heeck profiteert en ziet zijn sterke races beloond met een overwinning, net als vorig jaar. In het evenement, mogelijk gemaakt door Westfield Holland, werd Dennis alsnog tweede, voor herintreder François Claeijs. Hayley Lazell, Danny Lammers en Willem Vriend maken de top zes vol.

Na een natte donderdag en een koude nacht begint de Westfield Against Cancer Cup op vrijdag 18 oktober aan de vrije training. De eerste ronden worden voorzichtig afgelegd op de natte baan, alwaar iedereen op zoek is naar grip. Voor kampioen Dennis de Groot staat er niets meer op het spel, hij speelt met de Westfield en komt meerder male driftend uit de eerste bocht.

Hoe snel het weer kan veranderen in de Eifel wordt duidelijk tijdens de tijdtraining. De zon schijnt volop en de baan is droog. Doordat het asfalt nog koud is, maken diverse rijders enkele slippertjes, op zoek naar de ideale lijn en de beste rempunten. Dennis de Groot zet uiteindelijk de snelste tijd neer, voor zijn teamgenoot Jan Stakenburg. RAEK Racing rijder Arjen Heeck is derde, voor Danny Lammers.

De eerste race verloopt voor Dennis de Groot zoals zo vaak dit seizoen. Wederom bouwt hij al snel een voorsprong op om deze niet meer uit handen te geven. Al wordt het halverwege de race nog even spannend als Arjen Heeck het gaatje weet te dichten. Door het dichtrijden van het gaatje heeft Arjen Heeck te veel van zijn banden gevergd, waardoor De Groot vervolgens weer weg kan rijden. Met als gevolg dat in het laatste deel van de race Arjen Heeck de grootste moeite heeft om Jan Stakenburg, en François Claeijs van de tweede plaats af te houden. Lange tijd heeft Arjen deze plek in bezit, pas in de twaalfde ronde lukt het Jan om langs de #75 RAEK Racing auto te komen. De gevechten vinden vooral plaats in de Mercedes Arena, in dit complex van vier bochten verschalkt Jan Stakenburg Arjen Heeck en ook Andrew Vosselman weet hier Willem Vriend te passeren. Dennis de Groot wint voor Jan Stakenburg, Arjen Heeck en François Claeijs. Danny Lammers en Ewald Klip maken de top zes vol.

De tweede race van het evenement staat, samen met de derde race, voor zaterdag op het programma. De Westfield Against Cancer Cuprijders moeten vroeg op, om acht uur is de start van de tweede race al. Wie een uur voor de race op het circuit arriveert betwijfeld of er voldoende licht zal zijn, maar als de startlampen doven is de race prima te doen. Het is koud en droog maar op de baan ligt condens. Jan Stakenburg neemt al snel de kop, maar na één ronde komt Dennis de Groot alweer als leider langs. Dat blijft zo tot in de zevende ronde Dennis te wijd gaat in de eerste bocht en Arjen Heeck toeslaat. Dennis komt alleen niet verder dan de derde bocht, remproblemen dwingen hem tot een opgave. Zo wint Arjen Heeck voor Jan Stakenburg en François Claeijs. Willem Vriend, Hayley Lazell en Danny Lammers vullen de overige plaatsen in de top zes.

De derde race toont aan dat Dennis de Groot de terechte kampioen is. Gestart vanaf de laatste rij, tolt hij het hele veld op om de race te winnen. Arjen Heeck weet lang tegenstand te bieden tegen de opdringende Dennis, maar in de zesde ronde neemt de #39 de kop over om deze niet meer af te staan. Het gevecht achter hem tussen Arjen Heeck en François Claeijs houdt het publiek op de banken. Het is de RAEK Racing rijder die het in zijn voordeel beslist. Hayley Lazell wordt vierde, voor Danny Lammers en Andrew Vosselman.

Door zijn contante en probleemloze evenement is Arjen Heeck terecht de winnaar in het overalklassement. Dennis de Groot weet door de twee overwinningen beslag te leggen op de tweede plaats, voor François Claeijs die evenveel punten heeft, maar een derde plaats als beste resultaat heeft staan. Ook gelijke punten zijn er tussen Hayley Lazell en Danny Lammers. Het is de snelle dame die dankzij de vierde plaats in de laatste race de vierde plek overal ontvangt, Danny is vijfde. Willem Vriend neemt tenslotte de laatste beker, aangeboden door Mr. Glow in ontvangst om zo het Talumis podium te complementeren.

Dennis de Groot was dit jaar de beste in de Westfield Against Cancer Cup en de terechte kampioen van 2013. Achter hem is de equipe Arjen Heeck/Marth de Graaf vicekampioen geworden. De andere equipe, Hayley Lazell/Hans Wellink, legt beslag op de derde plaats, voor uittredend kampioen Jan Stakenburg die in het laatste evenement Willem Vriend voorbij gaat. Rookie in de Westfield Agianst Cancer CupWilbert Groenewoud wordt uiteindelijk zesde.

Zo zit na 7 evenementen het seizoen erop. Dit jaar was Against Cancer de naamgever van de cup, volgend jaar kan daar een andere naam komen te staan. Sponsoring van de cup 2014 is nog steeds mogelijk volgens het unieke concept, uitgedacht door de Westfield Rijdersvereniging. Op de website www.westfieldcup.nl is alle informatie betreffende de leukste merkencup van Nederland te vinden.

Sfeerbeelden van het raceweekend Nurburgring

10046888
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3621
5193
31950
9988192
84116
118171
10046888

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven