Justin Ros heeft dit weekend een zeer succesvolle race gereden op het racecircuit van Mugello,Italie. Nadat begin augustus de race op Circuit Park Zandvoort niet doorging is besloten de rest van het seizoen in Italië te racen. Justin geeft hierdoor zijn kans op het Nederlands Kampioenschap op. Echter de competitie in Italië is vele malen zwaarder en de startvelden voller.

Zodoende streek het team van JMBR racing afgelopen weekend neer in Mugello. Op vrijdag stond 1 vrije training gepland. Deze werd vooral benut om de 5.245 km lange baan te verkennen en de afstelling van de auto verder te verbeteren. Op zaterdag werden de tijden al beter, maar nog niet geweldig te noemen. De juiste set-up van de wagen was gevonden, maar Justin kreeg de technisch zeer moeilijke baan nog niet onder de knie .Nieuwe banden deden de rondetijden wel al zakken, maar Justin was niet tevreden.

Justin wist dat hij een geweldige wagen had die qua topsnelheid zeker een top 5 kon scoren.
Groot was de teleurstelling dan ook toen tijdens de kwalificatie tweemaal een 11e plaats behaald werd. De beste en een na beste kwalificatietijd bepaalt de startpositie van respectievelijk de 1e en 2e race. Met een achterstand van een kleine 3 seconden op nr.1 was er nog een hoop te verbeteren. Tijdens race 1 pakte Justin tijdens de start meteen 2 man. Echter door een stuurfout viel hij weer 2 plaatsen terug. Hij reed een mooie inhaalrace en er volgde een mooie strijd met HTP rijder Alex van Eijk, die in de laatste ronde door Justin gewonnen werd. Bij het vallen van de zwart-witte finishvlag kwam Justin als 7e over de streep.

Veel pech voor de leider van het Italiaans kampioenschap, Christiaan Frankenhout, die vanwege een stuurfout de baan uitvloog  en de race moest staken. Justin Ros: ”de set-up van de wagen is perfect, maar de wagen hield op bepaalde momenten in. Ik ben nog steeds niet tevreden over mijn rondetijden. Het moet nog sneller kunnen”. Het euvel bleek een niet goed werkende brandstofrelais.
 
Om 17.10 uur werd gestart met race 2. Bij het doven van de startlichten maakte Justin, weer komende van een 11e plaats, een superstart. Al voor de eerste bocht werden 5 auto’s gepasseerd. De rondetijden werden steeds sneller en Justin stoof naar voren. Knappe inhaalacties brachten Justin nog verder naar voren. En wat toen volgde was een bloedstollende strijd met Ludwig  Ghidi. Justin hield het hoofd koel, zelfs toen Ludwig tot twee maal aan toe van zijn racelijn afweek en hem bijna van de baan afreed. Hij passeerde hem vervolgens in de San Lorenzo chicane.

Na een zeer sterk optreden in de 2e race werd Justin als 4e afgevlagd. Een schitterende prestatie. Helemaal toen nummer 3 wegens inhalen onder geel gediskwalificeerd werd en Justin zijn 1e podiumplaats in het Italiaans Kampioenschap binnen wist te halen. ”Ik ben zeer tevreden. Ik wist dat ik een competitieve wagen had en ben blij dat ik de verwachtingen waar heb kunnen maken. Maar ik denk dat er nog meer in had gezeten. Mijn dank gaat uit naar mijn team, die er dit weekend samen met mij voor hebben gezorgd dat ik zo’n goede prestatie heb kunnen leveren,” aldus Justin Ros.
 
De volgende race is op 27 en 28 september op het legendarische F1 circuit van Monza.

http://www.rosracing.com/

9922546
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
368
3082
9604
9885139
77945
147943
9922546

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven