In minder dan 3 dagen tijd moesten alle Westfields, net terug na de Wijzonol Trophy van het weekeinde ervoor, nagezien worden want de TopGear Westfield Racecup was te gast op het snelle circuit van Oschersleben in Duitsland. Op de woensdagavond werden alle auto’s weer opgeladen om daar op de donderdagavond te arriveren, bij aankomst op het circuit waren een groot aantal mensen uit de cup al aanwezig. De Westfield rijders en monteurs moesten deze keer vanuit drie pitboxen werken maar ter plekke werd al snel duidelijk dat dit er uiteindelijk maar één halve zou worden gezien de vele teams en het geringe aantal boxen. De weersvoorspellingen waren gelukkig zeer gunstig, droog met een lekker zonnetje en Ben Prins die ‘s nachts toestond dat ook zijn pitbox vol met Westfields werd gepropt!

Er was een volle agenda tijdens deze dagen, een vrije training, een kwalificatie en 3 races van 10 ronden op de vrijdag en 2 races van 8 ronden op de zaterdag, met dit alles in het vooruitzicht beloofde het een druk weekend te worden.

Vrije training:
Op de vrijdagmorgen tijdens de eerste vrije training op dit, voor de meeste, totaal nieuwe circuit waren er direct verrassingen. Hayley Lazell was snel in de Oto2rent Westfield, zij had ook een baan kennis voordeel. Marcel Iding in de STAR Westfield die hier nooit was geweest had ook direct de smaak te pakken en zat er goed bij. De doorgewinterde Hutzezon senior in de Savali Westfield voelde zich hier ook thuis, had hier al vaker gereden en deed direct goed mee. John Pronk in de BROOD Westfield ging er ook voor zitten en kreeg het ritme te pakken. Francois Claeijs die noodgedwongen in de STAR Westfield van Peter-Jan Weijters moest rijden kreeg de zaak niet direct onder controle. Jan Frensch in de EasyWash Westfield was er ook bij en reed ook direct voorin mee. Aanvankelijk waren er rijders die er tegenop zagen direct na de vrije training te moeten kwalificeren maar een iedereen paste zich razendsnel aan op deze prachtige baan.

Kwalificatie:
Direct na de eerste ronde was het Marcel Iding die bovenaan de lijst stond, deze baan lag de STAR rijder duidelijk goed en met een voorsprong van ruim een sec. op dat moment was hij absoluut snel. De Oto2rent dame, die in de sessie ervoor met haar BMW had gereden, zei voor het instappen: met de BMW rij ik 1.52, dat wordt met de Westfield 1.47, zij hield woord en pakte de pole. Jan Frensch voerde lange tijd het veld aan met een tijd in de 1.48 en daarmee had hij de Westfield goed voor elkaar. Louis Hutzezon moest uiteindelijk aansluiten als vierde achter Marcel Iding. Francois Claeijs had geen goede vrije ronde en moest genoegen nemen met de 5e plaats. De BROOD Westfield met John Pronk werd als 6e gekwalificeerd, Gérard Morren was na zijn slippertje op Zandvoort nog iets voorzichtig en stond net voor Marcus Preijde met de STAR Westfield die als laatste man mocht vertrekken in race 1.

Race 1
Het start signaal werd gegeven, het hele startveld denderde op de eerste relatief krappe haakse bocht af, gelukkig ging iedereen er heel door. Twee man vergaloppeerde zich na een hele goede start, John Pronk en Paolo Massaro, beiden een bliksem start maar moesten beiden na hem even ‘kwijt’ te zijn geweest achteraan aansluiten. De dame op kop trok zich hier niets van aan en reed gecontroleerd weg en uiteindelijk onbedreigd naar de overwinning toe. In eerste instantie gevolgd door Marcel Iding die met de STAR Westfield zowel Louis Hutzezon als Jan Frensch achter zich had weten te houden met de start. De EasyWash rijder was niet tevreden op zijn vierde positie en verschalkte zowel Louis Hutzezon als Marcel Iding en reed naar de tweede positie. Nog een stille rakker in de top 3 was Tim Roks in de TopGear Westfield, gestart vanaf de 9e positie had hij zich netjes binnen de top 3 gereden. Vikash Tikai die op deze baan de “gouden kooi” ook goed aan de loop had finishte als 6e voor Francois Claeijs.

Race 2
Het starten in de Westfield moet Hayley nog iets beter onder controle krijgen want Jan Frensch rook zijn kansen en pakte na de start van race 2 direct de kop van het veld. De dame in het veld had over deze situatie geen goed gevoel en zette de EasyWash rijder vol onder druk en verschalkte hem in de eerste ronde om vervolgens wederom onbedreigd naar de finish te rijden. De EasyWash rijder reed onbedreigd naar de 2e plaats en Tim Roks in de TopGear Westfield reed naar de derde plaats. Zijn start was iets minder maar na zowel Francois Claeijs en Louis Hutzezon sr.  te hebben ingehaald reed hij weer naar de 3e plek toe. Vikash Tikai moest vlak achter Francois Claeijs finishen op de 6e positie. Marcel Iding op een mooie 4e positie gefinisht in race 1 moest helaas vanwege een technisch defect zijn mooie start positie opgeven en deze race vanaf de zijkant meemaken. John Pronk twijfelde nog of de chicane nou in 4 of 5 genomen moest worden, gezien zijn achterspatbord na de race leek de 4e een betere optie.

Race 3
Jan Frensch wist waar hij haar kon pakken, voor de eerste bocht, daarna zou hij anders alleen haar achterkant nog maar zien, en hij deed het weer. Hij pakte bij de start wederom de leiding en voerde in eerste instantie het veld aan. Wederom zag hij in zijn buitenspiegels alleen maar rood/wit en moest hij zijn meerdere erkennen in de Oto2rent dame en kon achter haar aansluiten op de 2e positie. Tim Roks had een mooie onderlinge strijd met Louis Hutzezon sr. die hij wederom met een derde plaatst beloond zag voor Hutzezon die als 4e eindigde. Op de 5e positie was het Vikash Tikai die voelde dat er “meer” in zat dit weekeinde, de achteraan gestarte Marcel Iding reed de STAR Westfield naar de 9e positie.
 
Race 4
Jan deed het weer, weer pakte hij Hayley voor de eerste bocht en voerde het veld aan, hij kreeg zelf even de ruimte om even “weg” te rijden. Hayley kende een mindere start en moest op haar hoede zijn met het gedrang in de eerste bocht, ook Vikash Tikai, de Team Moro rijder rook zijn kansen en pakte de 2e positie na de start. De EasyWash rijder was helaas iets te overmoedig kwam iets te ver buiten de baan, de banden misschien nog net te koud, en raakte hem “kwijt” en spinde er af, met een licht beschadigd neusje kon hij achteraansluiten en opnieuw beginnen. Vikash liet zich in eerste instantie niet van de wijs brengen en reed op kop, de Surinaamse aanhang ging compleet uit zijn dak. De Oto2rent dame trok zich hier niets van aan en verwees hem na een fraaie inhaal actie terug naar de 2e positie, wederom de stille man op de derde plaatst werd de TopGear rijder, in een mooie onderlinge strijd met Marcel Iding die weer naar voren was gereden. Deze baan lag Marcel goed getuige zijn resultaten. Francois Claeijs was in een onderlinge strijd verwikkeld met de ervaren Hutzezon sr. en moest uiteindelijk ook zijn meerdere erkennen in hem. Jan Frensch die nu van achter moet komen merkte dat het niet zo simpel was weer even naar voren te rijden, de onderlinge snelheidsverschillen zijn te verwaarlozen, uitrem acties en foutjes zijn de enige mogelijkheid er voorbij te komen, hij moest afsluiten op p 9.

Race 5
Voor de laatste keer stoof het veld op de eerste bocht af. Vikash Tikai rook zijn kansen voor de eerste overwinning van Team Moro. Het veld werd gestart met de Surinaamse vlag en hierdoor was Vikash niet te stoppen. In de eerste ronde had hij een mooie strijd met Hayley die even later in de wedstrijd met een defecte koppelingskabel op moest geven. Tim Roks rook zijn kansen en wrong zich naar voren en pakte de leiding over van Vikash. Tim Roks zag het aan komen en liet Vikash voor hem langs de baan afglijden. Met deze uitrem actie waren alle kansen op een overwinning weg en werd hij gepasseerd door een groot aantal rijders. De EasyWash rijder, Jan Frensch, was in de tussentijd in alle tumult weer keurig naar de tweede positie gereden om deze niet meer af te staan. Op de derde plaats was het Marcel Iding die hiermee het weekeinde goed afsloot. Als 4e eindigde Hutzezon sr. voor Francois Claeijs die zijn draai dit weekend niet kon vinden en genoegen moest nemen met een vijfde plaats. Als zesde was het dan Vikash Tikai die vlak voor At Reitsma finishte.

Eind uitslag Westfieldcup 12/13 september 2008

1e plaats Tim Roks
2e plaats Jan Frensch
3e plaats Hayley Lazell
4e plaats Louis Hutzezon (sr)
5e plaats Vikash Tikai
6e plaats Francois Claeijs
 
De volgende race van de TopGear Westfield race cup wordt gehouden op 4 oktober op het circuit van Zolder.

10046875
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3608
5193
31937
9988192
84103
118171
10046875

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven