Juniorkarts als studieobject bij praktische technologie en bètavakken. Vandaag is er een nieuw Onderwijsprogramma genaamd ‘EduKart’ gelanceerd door Alida Oppers (Directeur Generaal OCW) en Jan Lammers bij basisschool De Zefier in IJmijden. EduKart is een educatief programma voor basisschoolleerlingen uit groep 8 waarbij er gebruik wordt gemaakt van juniorkarts om kinderen kennis bij te brengen over praktische technologie en bètavakken.

Afgelopen weekend reed Priscilla Speelman op het 1.900 km lange circuit Croix en Ternois in Frankrijk in de Superkart. Op vrijdag stonden er vijf vrije sessies op het programma waarbij de rijders de gelegenheid kregen om de karts aan te passen, wat afstellingen aan de karts uit te proberen en aan het circuit te wennen. Priscilla, elk weekend bijgestaan door Gideon Hornman, deed dit ook en, in tegenstelling tot de laatste ronde in Assen, bleek dit een weekend te zijn die wel de boeken in kan als geslaagd.

Terwijl Max verderop in Spa Franchorchamps zijn ‘thuisrace’ rijdt, trekken zijn mogelijke opvolgers een eigen oranje legioen op het circuit in Berghem. Op 27 augustus racen de jongste karttalenten van Nederland (vanaf 7 jaar) daar namelijk om de winst tijdens het NK Karten 4-Takt. Graag nodig ik u uit om aanwezig te zijn bij deze mini-Formule 1 waar de weg naar een carrière als die van Max begint. De kartsport wordt gezien als de kraamkamer van de F1, en het NK 4-Takt is waar de allerjongsten beginnen. U bent op het circuit ook van harte welkom om in de pits de spanning, het harde werken en de emoties van dichtbij te zien. Hier beleeft u het Verstappen-effect in levende lijve. Het aantal kinderen dat ervan droomt ooit een Formule 1-race te winnen groeit aanzienlijk en de ambitie druipt er vanaf. De races in Berghem tekenen de voorlaatste ronde van dit seizoen. Er staat dus een hoop op het spel!

Afgelopen weekend leefde de kartsport opnieuw in Nederland met Max Verstappen in Spa Franchorchamps, terwijl de jongste karttalenten een mini-Formule 1 reden op het circuit in Berghem.

Afgelopen weekend was het zo ver. Het racespektakel van het jaar: het WorldCup weekend. Bijna 190 coureurs gingen in diverse klassen met elkaar de strijd aan. Duizenden liefhebbers van V8 gebulder mochten dit aanschouwen. Een vrijwel droog en zonnig circuit van Raceway Venray vormde het decor voor onder andere drie belangrijke races; de strijd om de WorldCup Stockcar F1, WorldCup Stockcar F2 en European Champion BriSCA Ministox. Highlights van twee spectaculaire dagen.

6329679
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2122
7208
9330
6267379
117783
171053
6329679

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven