Voor de derde keer in successie werd afgelopen zaterdag (17 januari jongstleden) het FFWD-programma voor jonge én talentvolle autocoureurs georganiseerd. De afkorting FFWD staat voor Formula Fitness (&) Wellness Development, maar kan ook worden uitgelegd als Fast Forward. Het FFWD-programma is in het leven geroepen door fitnesstrainer Armand Caenen (o.a. Jos Verstappen, Christijan Albers, Pieter van den Hoogenband) in samenwerking met Insight F1 Motorsport Report. Het FFWD-programma richt zich specifiek op de behoeftes van coureurs met ambitie en biedt hen de persoonlijke begeleiding naar ‘peak performance’, op zowel fysiek als mentaal vlak in de professionele autosport. 


 
Dit weekend kwamen coureurs als Renger van der Zande (oa. GP2, Formule 3), Frédéric Vervisch (o.a. Formule 3), Nico Verdonck (Italiaans F3), Nigel Melker (Formule Renault 2.0), Jack te Braak, Robin Frijns (beiden Europees Formule BMW) en Liroy Stuart (Formule Ford UK) naar de Health & Racketclub Fit4Life in het Noord-Brabantse Someren om deze clinic met een veelzijdig programma bij te wonen.

De dag werd ingeluid met een warming-up, waarbij de aanwezige rijders door Armand Caenen en zijn collega Charles Lefeu in groepsverband een intensieve spinning-clinic voorgeschoteld kregen. Deze cardio work-out werd vervolgens opgevolgd door een Bodypump sessie, waarbij alle essentiële spiergroepen voor autocoureurs getraind werden. Na de lunchbreak vervolgde de groep zich met individuele, persoonlijk begeleide activiteiten, waaronder een squashsessie, het testen van de nekspieren in de exclusieve Formule 1 nektrainer van Technogym en het meten van de krachten per spiergroep in de door Dr. Wolff ter beschikking gestelde ‘Back Check’. Aan het einde van deze intensieve trainingsdag werden de coureurs onderworpen aan een welverdiende massage. 

Armand Caenen, FFWD: “Het was weer super om een geselecteerde groep jonge talenten voor de introductie van het FFWD-programma te mogen verwelkomen. De aanwezigen hebben op ludieke en speelse wijze kennis gemaakt met de FFWD aanpak én voordelen van dit bewezen concept. De autosport is met name een complexe omgeving, waarbij je als coureur tegen vele zaken aanloopt. Naast sponsoring, omgang met media, technische bagage en natuurlijk een sterk getrainde rechtervoet, vereist de autosport ook dat je fysiek en mentaal in topconditie moet zijn. Met onze deskundige begeleiding, knowhow en uitgebreide sportaccommodatie zijn ze hier aan het juiste adres om zich te onderscheiden van de concurrentie. Wij verwachten dat vele talentvolle rijders weer van het FFWD-programma gebruik zullen maken!” 

Tekst: InsightF1

9948834
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2816
5275
16253
9912942
104233
147943
9948834

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven