De geur van dampende benzine, en verschroeit rubber. Het geluid van een brullende V8 motoren en mooie pits poesen. Is dit waar jou hart van overslaat en je nekharen laat rijzen dan mag je de derde editie van de Racing EXPO Leeuwarden zeker niet missen. Op 21 en 22 februari staat WTC expo Leeuwarden compleet in het teken van snelheid, speed en pk’s. Het belooft een nog groter spektakel te worden dan de eerste twee edities.

In Leeuwarden is men inmiddels wel wat gewend, de media gekte rondom de Elfstedentocht of domino day. Sinds 2007 is de stad een fenomeen rijker, het weekend van de ultieme auto en motorsport beurs die sinds de eerste editie flink uit de kluiten is gegroeid. De komende Racing EXPO Leeuwarden heeft dan ook alle hallen van het WTC expo complex in gebruik.
34.000 vierkante meter met puur auto en motorsport geweld, aangevuld met de wereld die tuning heet.

De ware auto en motorsport fanaten kunnen twee dagen hun hart op halen in Leeuwarden. Auto en motorsport van het allerhoogste niveau en een pure verwennerij voor iedereen met ook maar een klein race hart. Niet alleen genieten van die vele stands en honderden auto’s maar ook genieten van echte actie. Het idee dat je rondloopt in de pits van een groot race evenement dat is het gevoel wat de organisatie wil uitdragen. De kleine afstand tussen publiek en het echte spektakel. De Extreme Globe, of te wel een ronde kooi waar in de Finse motorrijders Mikko Leive en Heidi Sarpola adem benemende toeren in uit halen, Nooit eerder was deze motorstunt show ergens in Nederland indoor te zien. En als u geluk heeft word u uit gekozen om zelf in de kooi te gaan staan, als u het aandurft. Maar het grootste succes van de Racing EXPO Leeuwarden is en blijft de Live Action Arena. Wat hier allemaal gebeurt, is bijna met geen pen te beschrijven. Het programma alleen al schrijft boekdelen. Porsche’s van de Dutch Supercar Challenge die vol gas geven, Hot Rods met coureurs uit Duitsland, De Europees autocross kampioen die speciaal naar Leeuwarden toe komt, stockcar racen op gewaagd niveau, motorspeedway op asfalt zo als u het nog nooit eerder zag, en ga zo maar door. Meer dan een uur lang komen de snelste coureurs voorbij en krijgt u gewaagde inhaal acties te zien maar ook auto en motor beheersing op en top. De KTM motorstuntman hij speelt met zijn motor als of het de gewoonste zaak van de wereld is om op een wiel te rijden. En dan de drift mannen elke keer als je denkt dat de wagen de vangrail in gaat, heb je het mis en sturen ze de wagens weer de goede kant op. En ze komen niet zo maar naar Leeuwarden Ze brengen de dikste wagens mee om het publiek weer op de banken te krijgen.

Driekeer is scheeps recht ook voor de organisatie achter de Racing EXPO Leeuwarden. Bijna een kompleet jaar is er aan gewerkt om unieke racewagens naar Leeuwarden toe te halen, en om een show neer te zetten waar racefans lang naar uitkijken. Zo zal er de nieuwst Mustang raceklasse gepresenteerd worden. Maar zijn er ook enkele Lamborgini’s en Ferrari’s aanwezig. En wat te denken van de racetruck die 10 mei aan de Truck grand prix van Nederland op Assen mee doet. De BMW Ziengs cup die zich zelf groots presenteert. Of de Formule Gloria en de Colin Chapman Racing club die voor het eerst naar Leeuwarden toe komen. Het Tractor Pulling team het Kypmantsje wat de motor een paar keer zal laten bulderen. Zelfs een Nascar Pick-up zal te bewonder zijn. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de onthulling van de nieuwe AUDI S2 DTM uitvoering op de stand van Esrij car hifi.450 pk geweld waar bijna een jaar aan gewerkt is en kosten nog moeite zijn gespaard, gezien de straatwaarde van meer dan een halve ton.

Ja zeker bijna 300 gepimpte wagens dingen mee naar de titel Leeuwardens mooiste. De fanatieke bezitters trekken alles uit de kast om maar de aandacht van de jury en het publiek te krijgen. Auto waar soms jaren aan gewerkt is om het gewenste resultaat te halen.. Auto’s die deelnamen aan het tv programma de grote beurt. Een wereld op zich. Geen enkele auto van al deze deelnemers is nog standaard. Werkelijk alles is verbouwd of aangepast. En de Jury die zal het lastig krijgen. Met deze grote deelname is Leeuwarden gelijk een van de grootste tuning shows van Noord Nederland geworden. En is hard op weg om zelfs de titel de grootste Binnen te halen. Niet alleen auto’s maar ook diverse standhouders weten Leeuwarden inmiddels goed te vinden. Van chiptuning tot de mooiste velgen. En van car audio tot de bekendste poetsmiddelen. De liefhebbers van gepimpte wagens zullen zich in het paradijs voelen met al dit moois om hun heen, en zullen dan ook watertandend weer huiswaarts keren.

Jong en oud zullen zich thuis voel in Leeuwarden wand de organisatie denkt zeker mee aan ook de jongste bezoekers. Springkussen en zelfs een mini race circuit. En wat te denken van een ritje in een heuse limousine. Het kan allemaal. Mee rijden op een motor of zelf er varen hoe een snelle racewagen over het circuit scheurt. In de diverse racesimulators ontdekt u het allemaal. Racing EXPO Leeuwarden is niet alleen kijken en rondlopen en genieten van al het moois het is een beurs geworden waar van alles te doen is voor jong en oud. Waar je gerust een dag voor uit kan trekken.

Het mag duidelijk zijn dat de echte race fanaten de Racing EXPO Leeuwarden dit jaar niet mogen missen. Kaarten voor het indoor race spektakel € 12,- en kinderen van 6 tot en met 12 jaar mogen zelfs voor € 8,- mee naar binnen, zijn verkrijgbaar via de website www.racing-expo.nl en aan de dag kassa van WTC expo. En durf jij de uitdaging aan, dat je geen spijt krijgt van een dagje Racing EXPO Leeuwarden.

Zaterdag 21 februari van 12.00 uur tot en met 21.00 uur
Zondag 22 februari van 10.00 uur tot en met 17.30 uur.

Tekst: Durk Osinga

10056437
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
852
3963
8072
10014938
93665
118171
10056437

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven