Het raceteam Fanzonely is niet alleen opgericht om hard te rijden op het circuit, maar juist om jonge, getalenteerde technici in opleiding de kans te geven nuttige praktijkervaring op te doen in een inspirerende, maar veeleisende omgeving. Met een accreditatie van Innovam als leerbedrijf voor de BBL opleidingen ‘Eerste Autotechnicus’ en ‘Technisch Specialist’, is de weg vrij voor hun gezamenlijke toekomstplannen. Op de AutoRAI is een van Fanzonely’s racewagens te bewonderen en kunnen bezoekers meedoen aan de Pitstop Challenge.Tot 2008 kende Fanzonely alleen het Jong Talent Programma, bestemd voor technisch talent op HBO niveau. Binnen dit programma werkt het team al jarenlang samen met de hoogwaardige HTS Autotechniek opleiding uit Arnhem. “Vorig jaar kwamen we erachter dat er ook een grote behoefte was aan een dergelijk programma binnen het MBO”, vertelt Ruud Hartvelt, eigenaar van Fanzonely. “We zijn daarom gestart met de Speed Academy, een programma voor de MBO opleidingen Eerste autotechnicus (niveau 3) en Technisch specialist (niveau 4).”

Win-win
De Speed Academy draait, net als het Jong Talent Programma, om het selecteren, begeleiden en ontwikkelen van technisch talent. Ruud Hartvelt: “De studenten die we binnen onze Speed Academy aannemen zijn geselecteerd op basis van hun binnen de opleiding getoonde vaardigheden, kennis en persoonlijke eigenschappen. Deze studenten geven wij de kans om hun talent te ontwikkelen en zich te profileren voor de bij de Speed Academy aangesloten bedrijven.”


“De autosport is, naast een bron van hoogwaardige techniek, een veeleisende omgeving die steeds 100% inzet, motivatie en een buitengewone focus vraagt van de studenten. Het is een fantastische test voor ze, want je moet echt uit het goede hout gesneden zijn om in de topsport te slagen”, aldus Ruud Hartvelt. “We geven hiermee dus eigenlijk, geheel in lijn met de ideeën van Innovam, een kwaliteitsgarantie aan de aangesloten bedrijven die met deze studenten in zee willen gaan. We zien dat als een onderscheidend kenmerk van de Speed Academy”, vertelt Arjen Bergevoet Manager Business Development van Innovam. “De aangesloten bedrijven delen mee in voordelen: zij kunnen hun toekomstige medewerkers al tijdens hun opleiding testen en aan zich binden. Opleidingsinstituten kunnen daarnaast samen met het bedrijfsleven werken aan het verbeteren van de aansluiting van het onderwijs op de praktijk en praktijkonderdelen en kennisuitwisselingsprojecten implementeren. Een bijzondere win-win situatie dus.”

Inmiddels zijn Fanzonely en Innovam bezig met toekomstplannen voor de uitbreiding van de Speed Academy, waarbij gekeken wordt naar locaties verspreid over Nederland. Daarbij wordt nog gezocht naar geïnteresseerde onderwijsinstellingen en bedrijven.


Pitstop Challenge
Tijdens de AutoRAI van 1 t/m 11 april staat de racewagen op de stand van Innovam, het kennis- en opleidingscentrum van de mobiliteitsbranche. Hier zal Innovam samen met de Speed Academy en VOC jongere bezoekers enthousiasmeren voor het vak van autotechnicus/carrosseriebouwer en schadehersteller. De jongeren kunnen deelnemen aan de "Pitstop Challenge". Onder begeleiding van rook- en lichteffecten doen zij een snelle bandenwissel. Wie de snelste tijd op de klokken zet wint 2 Fanzonely VIP arrangementen voor de Masters of Formula 3, die dit jaar weer terug zijn op Zandvoort! De aanwezigheid van Innovam en de Speed Academy op de AutoRAI is mogelijk gemaakt met subsidie van stichting OOMT.

Meer over Fanzonely en de Speed Academy vindt u op www.jong-talent.nl

9934116
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1535
2708
21174
9885139
89515
147943
9934116

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven