Team Bleekemolen is in het nieuwe raceseizoen met zeventien rijders actief in vijf raceklassen. Het grootste nieuws is de deelname aan Dutch GT4, de nieuwe nationale topklasse. Sebastiaan Bleekemolen en Tim Buijs gaan met hun BMW M3 op titeljacht. Alleen autosportdebutante Laura Katsma is een nieuwe rijder binnen de teamgelederen, de overige rijders maken al langer onderdeel uit van de succesvolle en hechte racefamilie.Team Bleekemolen gaat de strijd aan in Dutch GT4. In de nieuwe koningsklasse van de nationale autosport komen veel toprijders en topteams in actie met auto’s van het kaliber BMW M3, Porsche 997, Corvette C6 en Aston Martin Vantage. “Dutch GT4 belooft een goede en competitieve klasse te worden, die met recht de titel ‘Koningsklasse’ gaat dragen”, verwacht Sebastiaan Bleekemolen. “Daar doen wij als Team Bleekemolen graag aan mee.” Sebastiaan vormt een team met Tim Buijs, die vorig seizoen samen met zijn teamgenoot voor Team Bleekemolen in de Porsche Supercup uitkwam. “Ik kijk terug op een leuk, gezellig seizoen met Tim”, aldus Sebastiaan. “Tim heeft bovendien laten zien dat hij echt snel is. Ik heb er veel zin en veel vertrouwen in.” Sebastiaan heeft ook veel vertrouwen in de BMW M3 GT4. “De auto is door BMW Motorsport ontwikkeld en gebouwd en heeft zonder twijfel veel potentie.” De voorbereidingstijd van Team Bleekemolen is kort; het team beschikt vanaf volgende week over de BMW M3, net op tijd voor de start van het autosportseizoen op 11 en 13 april tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort.


Op het nationale vlak komt Team Bleekemolen ook in actie in de Renault Clio Cup, de Suzuki Swift Cup en de Toerwagen Diesel Cup. Team Bleekemolen neemt met maar liefst zeven rijders deel aan de Renault Clio Cup. Melvin de Groot behoort tot de belangrijkste titelkandidaten. Michael Bleekemolen, 59 jaar inmiddels, is per definitie iemand om rekening mee te houden. Martin de Kleijn, Dennis de Borst en René Steenmetz kennen we al uit de Renault Clio Cup. Steenmetz greep vorig seizoen nipt naast de titel in de Olympia Cup, het klassement voor minder ervaren rijders. Dit seizoen behoort hij tot de grote favorieten. Hans Bos en Björn Cornelissen groeien door vanuit de Suzuki Swift Cup. Bos miste  vorig seizoen op een paar puntjes de Swift-titel en is dus een rijder om in de gaten te houden.

Mark van der Aa en Niels Kool strijden net als in 2008 voor Team Bleekemolen in de Suzuki Swift Cup. Laura Katsma maakt dit seizoen haar racedebuut in de populaire instapklasse. Laura is de enige nieuwe coureur binnen de gelederen van Team Bleekemolen. Alhoewel, nieuw? Zij is de vriendin van Hans Bos en daarmee al een bekend gezicht binnen het team. Team Bleekemolen is nog in onderhandeling met een eventuele vierde rijder in de Suzuki Swift Cup. Team Bleekemolen-coureurs Henry van Os en Willem Cornelissen komen in actie in de Toerwagen Diesel Cup. Het duo deelt een BMW 120d.


Op het internationale vlak is Team Bleekemolen actief in de Duitse ADAC GT Masters. Net als vorig jaar bestuurt Ronald van de Laar een Porsche 997 GT3 Cup S, waarbij hij afwisselend wordt bijgestaan door Michael, Sebastiaan of Jeroen Bleekemolen. “Dit jaar rijden we volledig onder de vlag van Team Bleekemolen”, noemt Sebastiaan Bleekemolen een verschil met vorig seizoen. “Wij doen zelf het onderhoud en de service. Daarbij profiteren we natuurlijk van onze ervaring in de Porsche Supercup.” Een team in de ADAC GT Masters bestaat uit een ‘gentlemen driver’ en een (inter)nationaal topcoureur. “Samen met Ronald vormen wij een hele sterke combinatie”, vindt ‘Sebas’. “We verwachten er veel van.”

Team Bleekemolen is niet alleen een ervaren en professioneel raceteam met een indrukwekkend sportief CV. Bij het team speelt ook gezelligheid en relatiemarketing een hoofdrol. “Onze relatie met onze rijders is goed, tijdens en buiten de raceweekeinden”, concludeert Sebastiaan Bleekemolen tevreden. “Dat blijkt wel weer uit het feit dat onze huidige rijders, op debutante Laura na, allemaal al eerder voor Team Bleekemolen uitkwamen. Team Bleekemolen is één grote, razendsnelle familie.” 

Team Bleekemolen racet ook dit seizoen als één van de weinige teams CO2 –neutraal.
Kijk voor meer informatie, raceverslagen en overig nieuws op www.raceplanet.nl.  
        

12237683
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1721
4335
9256
12203410
51274
92573
12237683

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven